Upload jouw foto's

Fujifilm X-T1

Who are we fooling?

Zonder natuur is er geen leven voor mens, plant en dier. Om deze logische reden vinden de meesten van ons het belangrijk zuinig te zijn op onze natuur. Echter, ons eigen gedrag veranderen om tot een duurzame samenleving te komen, blijkt niet eenvoudig.
Ons economisch model waarin we telkens nieuwe grondstoffen winnen om ze vervolgens achteloos van de hand te doen alsof het niets is, is onhoudbaar. Dit is geen nieuws. Toch lijken we weg te kijken, al dan niet bewust, van de milieuproblemen. De confrontatie met de werkelijkheid als ongemakkelijke waarheid lijken we liever niet onder ogen te willen komen.

Dat verhindert niet dat deze omvangrijke vraagstukken als een zwaard van Damocles boven ons hoofd hangen. Waarom pakken we het niet aan en veranderen we ons vervuilend gedrag niet ingrijpend? Weten we niet hoe dat moet? Tasten de consequenties van veranderingen te zeer ons comfortabele leventje aan?
Zo scheiden we vaak wel ons afval, ook al omdat we graag geloven dat we daarmee een substantiële bijdrage aan de oplossing van de problemen leveren. We sussen ons geweten. Maar vervolgens stappen we in de vervuilende auto of het vliegtuig, kopen we ieder jaar de nieuwste kleding en eten we allerlei exotische producten.
Met deze serie foto's wil ik mensen bewust laten nadenken over de vraag Wat kan ik zelf (nog meer) bijdragen aan een meer duurzame samenleving? Wat ben ik bereid te veranderen in mijn gewoontes om milieubewuster te leven en te investeren in de toekomst?

The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it – Robert Swan


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
jeff60bird op 6 februari 2018 om 19:32

Gaaf/aktueel/prachtig accent de vis/fles

2

Stemmen

Bekeken:75

Favoriet:1

AnnemiekeTonnaer

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 03-11-2016

Meer foto's uit de categorie Bewerkte fotografie

  • Frank en Elli
  • 2 voor de prijs van .....
  • vreemde kikker
  • denk je..............
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
6 feb. 2018 15:22:40
Camera:
Fujifilm X-T1
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast