48 keer bekeken
8

Vicuña

De vicuña leeft op grote hoogte in de ruige, uitgestrekte grasvlaktes van het Andes plateau. De dikke wollen vacht beschermt hem tegen de koude en droge omstandigheden. Op de schrale hoogvlaktes groeien vooral stugge grassen en vetplanten. Dankzij hun sterke, knaagdierachtige voortanden kunnen vicuña’s deze goed eten. Vicuña’s moeten elke dag drinken, daarom trekken ze rond op zoek naar de schaarse waterbronnen. Vicuña’s leven in kleine familiegroepen. Een dominante man is de leider. Hij verdedigt het territorium tegen andere groepen. Bron: Website Gaiazoo. Daar is nog veel meer info over deze mooie dieren te vinden. https://www.gaiazoo.nl/bezoekers/ontdek-de-zoo/van-aap-tot-zebra/hoefdieren/vicuña/
Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen

Komt voor in