Upload jouw foto's

DMC-FZ2000 (Panasonic) - 1600 - f/8.0 - 1/1600 - 176 mm

Het Haarlemmermeerse Bos is een van mijn favoriete plekken om te fietsen en te wandelen. Er valt ook veel te fotograferen. Zoals deze meerkoeten die in de waterlelievijver zwommen. Het duurde een tijdje voordat ik de foto nam, want het juiste moment (in mijn ogen dan) kwam maar niet voorbij.


Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
BasvanHulst-Kuiper op 5 juli 2018 om 16:56

Op mijn scherm is het oog niet of nauwelijks zichtbaar. Ik zou met photoshop het oog lichter maken. Meerkoeten zijn overigens en lopend belichtingsprobleem.
Ik vind de aangesneden vogel niet zo mooi
Groet Bas

melaniemvo op 6 juli 2018 om 06:59

Het blijft leuk om te lezen wat een ander van je foto vindt of je het ermee eens bent of niet. Die aangesneden meerkoet vind ik zelf niet zo erg. Ik had ook weinig keus, want mij ging het om die twee koppies en op het voor mij juiste moment was de grote meerkoet niet helemaal in beeld. Overigens heb ik geen PhotoShop, maar werk ik altijd met PhotoFiltre Studio. Gaat ook prima.

BasvanHulst-Kuiper op 6 juli 2018 om 09:30

Ik noem photoshop, enerzijds omdat ik dat mee werk, maar ook omdat het een veel gebruikt programma is. Ik zou natuurlijk fotobewerkingsprogramma moeten zeggen, maar het werkwoord photoshoppen is eigenlijk geen sluikreclame.
En het aansnijden van dieren (figuurlijk natuurlijk) daar wordt heel verschillend over gedacht. Kijk bijvoorbeeld eens naar de reacties op mijn "wat zien ik #3" , enkele mensen vallen al over een kuifje wat is aangesneden. Natuurlijk breekt nood de wet, maar ik denk dat de foto sterker zou zijn geweest als de hele meerkoet er op zou staan. Is natuurlijk slechts min mening, en vooral bedoeld als tip voor een volgende keer.
En die twee koppies staan er heel mooi op!
Fine dag Bas

melaniemvo op 6 juli 2018 om 10:35

Bas, ik ben blij met alle tips! En ik probeer ze ook toe te passen. Maar ja, dat lukt niet altijd. Blij dat je in ieder geval de koppies mooi vindt!

oudmaijer op 5 juli 2018 om 14:55

Mooie foto, maar wel een beetje donker, je had hem lichter kunnen maken.

Groetjes Bob.

melaniemvo op 5 juli 2018 om 15:59

Op mijn scherm komt hij niet zo donker over. Mijn uitgangspunt was dat je wel het oog van de meerkoet moet kunnen zien en dat zie ik. Het gevaar van oplichten is dat je uitgebeten plekken krijgt. Bijvoorbeeld bij de jonge meerkoet en het blad op de voorgrond.

0

Stemmen

Bekeken:47

Favoriet:0

melaniemvo

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 29-08-2011

Meer foto's uit de categorie Dieren

  • IJsvogel in de Weerribben
  • opschepper
  • Spinnenweb
  • Zie je niet dat ik aan het schaften ben
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
5 jul. 2018 11:45:49
Camera:
DMC-FZ2000 (Panasonic)
Iso:
1600
Sluitertijd:
1/1600 sec
Diafragma:
f/8.0
Brandpuntsafstand:
176 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast