Upload jouw foto's

NIKON D80 (NIKON CORPORATION) - 320 - f/5.6 - 1/500 - 220 mm

Hallo allemaal,

Gistermiddag bij thuiskomst was het droog en zo lekker buiten dat ik het niet kon laten om even met de nieuwe camera naar de vijver toe te gaan. In de veronderstelling dat er niet zoveel te beleven viel werd ik tot m'n verbazing verrast door allemaal jongelui in de vijver.

Eerst kwam ik een stel meerkoeten tegen die een groepje jonkies hadden die al wat waren gegroeid. Vervolgens kom ik nog een stel tegen maar dan met jonkies die nog een rode ragebollenkop hebben. Ik zie een stel reigers in de bomen op het eilandje in het midden met een jongeling. En als klapstuk de groep op deze foto.

Je kan je wel voorstellen dat de camera niet stil in m'n handen heeft gezeten. Werken moest dat ding.
Jammer genoeg had ik in geval van de meerkoetjes (die op een paar meter van me zaten) tegenlicht. Dat viel wat tegen met de DSLR. Echter deze nijlgansjes kon ik op de foto zetten met het zonlicht van rechts.
De scherpte op de kleintjes zou voor mij nog iets meer mogen zijn, maar ik heb bij de vorige serie gemerkt dat dat niet makkelijk is.

De foto is gemaakt met de 70-300VR lens met de body op de sport-stand. De lichtmeting ging via de meerveldsmeting. Omdat ik niet onderbelicht heb moest ik in photoshop de zaak ietsjes recht trekken.
_____________________
Bedankje:
Iedereen bedankt voor de leuke reacties bij de vorige foto. Ik merk al dat het maken van binnenfoto's met deze set spullen een stuk makkelijker gaat.
_____________________
Verwijzing:
Deze keer wil ik jullie verwijzen naar een foto die ook tegen het licht in is gemaakt. Ik vind hem perfect gemaakt en hij is ook nog eens byzonder door de zicht op het visje in de bek. Kijk maar eens in het reactieveld hieronder.
_____________________
Groet,
Marcel


Reacties (36)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
mech op 7 augustus 2007 om 21:11

Wat leuk dat je weer een mooie gans met jongen in de vijver hebt gevonden. De gans staat er prachtig op. De jongen kunnen wat scherper, maar het geheel is zeker de moeite waard.
Gr. Elly

rveldwijk op 29 mei 2007 om 23:16

Mooie foto vind ik dit! Lekker rustig en vooral erg mooi van kleur! Het contrast in deze foto is goed en laat je rustig kijken. ik heb er niet echt wat op aan te merken moet ik zeggen.

Groeten Robbie

eenmomentjesvp op 15 mei 2007 om 18:11

In dit soort gevallen is een statief altijd raadzaam en dan nog is het geen garantie voor geslaagde foto´s.
Gelukkig kan jou camera heel veel iso-waarde aan eer je ruis ziet. Probeer daarmee te experimenteren, tot welke hoogte het voor jou acceptabel is en ga daar verder mee aan de slag bij o.a. dit soort foto´s.
BTW bevalt overigens je Tokina 12-24mm lens je? Naast B&W filters heb je overigens ook Hoya filters..........en ja made by Tokina ..Verschil is overigens minimaal tussen die twee merken, je moet simpel gezegd tegen een koopje aanlopen.
Vr.gr.
Robert

EvdD op 15 mei 2007 om 02:00

Erg leuk dit Marcel! Zat even te kijken naar je nieuwe D80 uitingen en dit is direct herkenbaar je nieuwe camera, al was het maar door de scherptediepte. Mooi geheel zo. Groet, Elco

MyJade op 13 mei 2007 om 17:19

Allemaal keurig in de rij en moeder achteraan ... je ziet haar wakend oog (volgens mij) jou richting opkijken ... mooie uitsnede en netjes afgewerkt ... hele leuke en mooie foto!!
Groetjes, Angelique

Nees op 13 mei 2007 om 12:39

Heerlijke lenteplaat met een goede scherpte en kleur...de kleintjes zijn zo schichtig met bewegen dat dat best lastig kan zijn maar het is je al aardig gelukt ook die redelijk scherp te krijgen en dat met je nieuwe camera die je nog maar een paar dagen in bezit hebt.
Ik zie dat je hem bij kamera express hebt gekocht,had even een bakkie komen doen woon daar om de hoek.
Grtjs Rene

reina roskam op 12 mei 2007 om 16:34

Leuk Marcel om een groot gezin te spotten Maar nu wel in een ander jaargetijde, niet zo zwaar voor de kleintjes.
Grappig om te zien hoe de kleintjes voor zwemmen.
Gr. Reina

Savatage op 12 mei 2007 om 13:33

Hee die heb ik nog niet gevonden kleintje van een nijlgans . is een mooi plaatje geworden Marcel van deze kleine ukkies met der moeder (denk) dat het is .

@rnoud op 12 mei 2007 om 11:44

Hey, nieuwe eenden!
Wat betreft tegenlicht bij dieren, dat zie je vaak in documentaires, dat ze vaak toch wat tegenlicht pakken (vooral als ze vliegen) zodat de zon door hun veren/vacht schijnt, geeft vaak een erg mooi beeld.

Kleine offtopic tip: Kijk eens naar Planet Earth, mooi eerbetoon aan de planeet, maar je doet enorm veel ideeen op voor het maken van foto's als je naar die 5DVD's kijkt (3 uur per DVD).
Aanrader!

peekel op 12 mei 2007 om 00:21

@Mirjam20: het groenige is van de bomen die op het eiland in het midden van de vijver staan.

@MarianneD: Ik kom nog even bij je met de lenzenmotivatie.

@sulley: het valt niet mee. maar ik ga lekker door.

@rob1951: leuk dat je weer bij me komt kijken.

@Willie Wilting: bedankt voor de tip

@rien.van.rijen: bedankt voor de analyse

tonia beumer op 11 mei 2007 om 21:27

Prachtig familie portret Marcel. Moeders mooi scherp.
Gr. Tonia
PS. Veel plezier en succes met je nieuwe DSLR.

Vermeertje op 11 mei 2007 om 19:32

Je zegt het zelf al, de jonkies hadden er iets scherper op mogen staan, verder een mooie foto.

Dit wordt je nieuwe project, het volgen van deze jonkies???

Greetings Chris.

p.s. ben blij dat zoom weer wat sneller loopt en er een paar vertrouwde gezichten weer foto's uploaden, nu ze het stemmen kunnen blokkeren.

rien.van.rijen op 11 mei 2007 om 19:22

Hallo Marcel, je hebt ze toch weer gevonden: Nijlganzen.
Zoals je opmerkt zou de scherpte op de kleintjes iets beter kunnen zijn. Waarschijnlijk heb je scherp gesteld op moeders. Bij een telelens let het best nauw welk diafragma je kiest. Je hebt denk ik hier f5.6 "gekregen" als resultante van sluitertijdvoorkeuze (via sportprogramma) en iso-overstapvoorkeuze via auto-iso instelling. Waarschijnlijk had f8 alles wel helemaal scherp gehad. Maar daar is het "ervaren"
voor. Verders prima foto.
Gr Rien

carla_Meijer op 11 mei 2007 om 15:57

Marcel, wat een ontzettend leuke opname..... leuk om te zien ... moeders met haar kroost.

Groet,
CarlaMeijer

Willie Wilting op 11 mei 2007 om 07:47

Hoi Marcel.

Als eerste gefeliciteerd met je nieuwe camera. Leuk speelgoed. Ik zag op het weblog dat er binnenkort een speciale uitgave van zoom bij ons op de mat valt, die helemaal gewijd is aan de DSL. Toen ik dat las moest ik gelijk aan jou denken. Leuk dat je inmiddels al wat gekocht hebt. Enne.. oefening baart kunst. Je hebt je camera op een goed moment gekocht. Onderwerpen in overvloed zo in het voorjaar.
Gr Willie

rob1951 op 11 mei 2007 om 01:38

Beste Marcel, eindelijk weer wat meer tijd en ook nog eens een redelijke snelheid op dit tijdstip. Tjonge wat was zoomen de afgelopen week dramatisch. Foto's waren bijna, of zelfs helemaal niet te openen.

Gelijk weer even op jouw profiel gekeken en wat zie ik.....de kogel is door de kerk, je hebt een nieuwe camera gekocht. Van harte gefeliciteerd. Het is de Nikon D80 geworden lees ik en....gelijk ook maar even een paar prachtige lenzen erbij gekocht.

Ik verwacht de komende tijd dan ook de ene na de andere topper van jou hahaha. Bij deze foto vind jij de scherpte van de jonkies niet helemaal goed, maar vergeet niet dat die kleintjes met onze ogen ook niet echt scherp worden waargenomen van die afstand en een lens, hoe goed ook, kan natuurlijk niet toveren. Bovendien weet ik uit eigen ervaring dat door het uploaden veel scherpte verloren gaat.

Ik weet zeker dat als je deze foto afdrukt met een goede printer je een fantastische foto ziet.

Ik wens je de komende tijd heel veel plezier met je nieuwe camera.

De hartelijke groetjes van Rob.

smitje op 10 mei 2007 om 23:01

mooie groepsfoto !!
met prachtige kleuren en moeders staat er prima scherp op !

gr marc

sulley op 10 mei 2007 om 21:42

Hallo Marcel, leuk het nieuw kroost. Wil het een beetje lukken met de nieuwe camara. gr regina

puertori op 10 mei 2007 om 20:44

Hoi Marcel , prachtig tafreel zo , gaan we zeker nog wel meer van zien hoop ik , Gr Marijke

Jan Louis op 10 mei 2007 om 18:20

Leuke familie en mooi scherp vastgelegd Marcel het gaat je goed af zo te zien.
gr. JL

jhamels op 10 mei 2007 om 17:24

Ja hoor het dagboek kan weer geopend worden
onze vliegende reporter heeft zijn onderwerp weer gevonden

Hele mooie opname zo Marcel
en ja wordt veel oefenen nu met de nieuwe camera
doe ik ook nog steeds en zit al op over de 9000 opnames ......
dus je kunt nog even vooruit
maar aldoende leren we het wel
vwb jou opname verder
een mooie compo zo geworden
zelf had ik hem misschien nog iets meer gecropt zodat de familie nog iets meer in beeld was gekomen
Gr Jack

BNN op 10 mei 2007 om 16:49

Mooi gespot Marcel, ~your Hero~ met haar nieuwe kroost. Ik vind het zulke snoepies de kleine donsvogeltjes, of het nu kuikentje, eendje of gansjes zijn!! en moet je zien in wat voor vaart ze moeten groeien en weer op eigen benen moeten staan, ik ben blij dat dat bij de mens iets langer duurt. Terug naar je foto, nu je weer nieuwe model hebt kun je je D80 eens lekker uitproberen. want wees eerlijk alle begin is moeilijk, maar het gaat je vast lukken daar twijfel ik niet aan, suc6, gr. Nieske

MarianneD op 10 mei 2007 om 16:14

Hoi Marcel,
Zie dat je de ganzenstory weer opgepakt hebt De scherpte van de moeder is perfect en die van de kleintjes had inderdaad beter gekund (zei je zelf ook al). Vindt verder ook de kleine details als copyright en titel netjes verwerkt in de foto. Dit zijn kleine details, maar kunnen je foto afmaken of juist compleet kraken. In jouw geval maakt het je foto helemaal af. Ben benieuwd naar de volgende foto's.

Groetjes, Marianne

P.S. Als het goed is heb je een mailtje met mijn mailadres ontvangen?!

Beaumimi op 10 mei 2007 om 14:19

Wat grappig dat de kleintjes nu eens voor de ouder aanzwemmen in plaats van andersom.
Ziet er prima uit, Marcel.
Groet, Eef

reesmartens op 10 mei 2007 om 12:34

Leuke mooie foto, wat de scherpte van de kleintjes betreft ben ik het met je eens, maar ja , je kunt niet alles hebben. Groetjes Rees.

mirjam20 op 10 mei 2007 om 11:53

Hallo Marcel, leuk dat de nijlgans story gewoon doorgaat. En je hebt in ieder geval modellen genoeg om je nieuwe camera uit te proberen. Wat betreft de scherpte zeg je het zelf al, vind het water alleen wat groen, komt dat door bomen die erboven hangen?
Ik voel me helemaal vereerd dat je een verwijzing naar een foto van mij maakt! Was bij deze foto zelf erg verbaasd over de structuur van de bek die zo goed te zien was. Bedankt voor je leuke reactie en de verwijzing! Gr. Mirjam

Joke van den Bosch op 10 mei 2007 om 10:59

Hoi Marcel de nijgans heeft zijn kroost mooi onder de duim allemaal netjes in de rij zwemmen. Mooie kleuren en goed van scherpte. Mooie ruimte aan de linkerkant gr Joke

arko op 10 mei 2007 om 10:25

Heerlijk he, met die tas met spulen er opuit? Al is het maar naar de overkant van de straat.
Leuke opname is dit, met name zeer fraaie kleuren. Welk diafragma heb je gebruikt hier? Wellicht een tandje kleiner om net even de kleine eendjes vooraan ook scherp te krijgen. Maar verder goed gedaan, dit is toch duidelijk een kwalitatief betere lens dan de mijne.
Groet en werk ze, Arko

karina.kleijn op 10 mei 2007 om 09:46

Weer een heerlijk moment Marcel.
Na alle tumult in de vijver rondom je helden vorig jaar is het goed te zien dat alles gewoon doorgaat.
Mooi familie portret, met een fraaie scherpe moeders.
De voorste kleintjes beginnen iets aan scherpte te verliezen maar dat is echt minimaal.
Groetjes, Karina

Kirst op 10 mei 2007 om 09:31

Hoi Marcel,
Mooi gezin heb je weer gevonden Ben benieuwd of je weer al bewaker en/of als evensverhaalschrijver naar voren komt bij deze schatjes.
Je hebt ze prima vastgelegd, leuk om te horen hoe je je camera aan het uitproberen bent. En wat het resultaat al is, ik sta versteld.
Gewoon lekker blijven oefenen, want 't gaat je zeker lukken om de perfecte plaatjes eruit te laten rollen
Grtjes KIrsten

Vintergata op 10 mei 2007 om 09:24

Hoi Marcel,

Wat een dotjes zijn dit zeg. Je zou zo je monitor willen aaien, zo zacht zien ze eruit. Erg leuk standpunt genomen trouwens, zo vlak boven het water. Ben benieuwd waarmee je ons nog meer gaat verrassen met je nieuwe camera!
Van mijn kant is het inderdaad wat stil nu, ik heb het erg druk met studeren en ben net op vakantie geweest. Ik was van plan dit weekend nieuwe foto's op mijn site te zetten en ook weer eens wat nieuws op zoom te plaatsen.

Groet, Sabine

kinom op 10 mei 2007 om 08:54

Prachtige foto Marcel , wat een lieve foto van nijlgans met kleintjes .mooi hoor en wat een geluk .
groetjes monique

WGB op 10 mei 2007 om 08:46

Leuk stel heb je weer gespot Marcel! Het spelen en ontdekken kost veel tijd maar dat gaat jouw snel lukken! Kom zelf tijd tekort om veel uit te proberen maar doe het ook regelmatig alleen is het resultaat niet altijd om te plaatsen fijne dag Wil

Maine Coon op 10 mei 2007 om 08:10

Hoi Marcel, mooie duidelijke opname met een goede uitsnede. Over de scherpte maak je zelf al een opmerking. Ik denk dat je gewoon geduld moet hebben en in een paar maanden versteld staat wat een pracht opnames je gaat maken met dat geavanceerde stuk gereedschap dat je nu gebruikt. Een camera is in principe niets meer als een kist gereedschap en in geval van jouw Nikon zit die kist wel vol met het allerlaatste en het allerbeste. Je zult dat alleen uit ondervinding moeten gaan ontdekken. Aan de andere kant sta ik ook wel eens versteld van de grote groep die het beste van het beste koopt en dan niet verder komt als de automaat, en dat is toch echt weggegooid geld. Ben benieuwd naar de schitterende opnames die vast en zeker gaan komen.
gr.Rob

jenny42 op 10 mei 2007 om 07:54

Marcel wat een leuk stel van deze nijlgans, ga jij deze ook volgen?

Dank voor het compliment.

peekel op 10 mei 2007 om 07:44

______________________________

Kijk ook eens naar deze foto.

"Dag visje" van "mirjam20"


Foto http://gallery.zoom.nl/image/496093/dag-visje.html

Alvast bedankt voor het kijken.
______________________________

0

Stemmen

Bekeken:390

Favoriet:0

peekel

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 06-07-2006

Meer foto's uit de categorie Dieren

  • Gaai portret
  • Jonge Roodborst
  • Ouwehands Dierenpark
  • Boomklevertje
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
10 mei 2007 07:43:10
Camera:
NIKON D80 (NIKON CORPORATION)
Iso:
320
Sluitertijd:
1/500 sec
Diafragma:
f/5.6
Brandpuntsafstand:
220 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast