Upload jouw foto's

Canon EOS 7D - 400 - f/4.5 - 1/320 - 200 mm

ter info: De reuzenschildpadden in de diergaarde Blijdorp in Rotterdam hebben een nieuw verblijf gekregen waar hun oorspronkelijke leefgebied van de Galapagoseilanden is nagebootst.
Blijdorp hoopt dat de weliswaar al flink uit de kluiten gewassen maar nog lang niet volwassen schildpadden zich daar later voortplanten. De Galapagoseilanden en de daar aanwezige dieren speelden een belangrijke rol in het werk van Charles Darwin, de opsteller van de evolutietheorie. Bij het nieuwe schildpaddenverblijf is dan ook een gedeelte van het schip de Beagle, waarop Darwin meevoer, nagebouwd.
Darwin ontdekte op de Galapagos mede door de schildpadden dat dieren zich aanpassen aan hun omgeving, oftewel dat ze evolueren. Die ontdekking paste niet in het bijbelse scheppingsverhaal. Op de Galapagos zelf zijn inmiddels diverse projecten opgezet om de schildpadden voor uitsterven te behoeden.
Zelfs een babyreuzenschildpad kost op de zwarte markt al gauw 20.000 dollar, aldus Blijdorps projectleider Gerard Visser. Inmiddels gaat het redelijk goed met de populatie ter plaatse, al is van één soort nog maar één exemplaar over.


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
0

Stemmen

Bekeken:157

Favoriet:0

jufellen

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 18-08-2006

Meer foto's uit de categorie Dieren

  • oogjes
  • Here I am and watching you!!
  • zwervende heidelibel
  • eekhoorn bij daimond lake Oregon
Datum:
25 aug. 2012 15:39:00
Camera:
Canon EOS 7D
Iso:
400
Sluitertijd:
1/320 sec
Diafragma:
f/4.5
Brandpuntsafstand:
200 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast