Upload jouw foto's

COOLPIX L340 (NIKON) - 100 - f/4.8 - 1/125 - 21 mm

In de Amsterdamse Waterleiding hebben alle vossen een bijnaam, zodat dat fotografen onderling weten over welke vos een bepaald verhaal gaat. Dit is mijn favoriete vos en heeft de bijnaam "Lady".. Nadat het in het laatste jaar haar niet heeft mee gezeten, ontstoken poot, ontstoken oog en verdreven uit het terratorium van de andere vossen, gaat het nu gelukkig weer veel beter met haar en zit ze zich heerlijk te wassen toen ik haar ontmoeten op 1 septmber 2015..

Vindt jij het eens leuk om mijn foto's te bekijken die niet op zoom staan? Dan zal ik het leuk vinden als je eens een bezoek brengt aan mijn website en je mening achter laat in mijn gastenboek! Ga.naar.mijn.website.>> Laatste update: 05 September 2015..

Bedankt voor de genomen moeite en reactie's..

Ik wens alle zoomers en hele mooie en fijne dag!

Groet, jan..


Reacties (21)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
gaklaasse op 19 september 2015 om 21:32

Mooi dat het weer goed gaat met deze vos. Je hebt haar mooi vastgelegd zo met het tongetje.
Gr. Gerard +

9biscuitonline9 op 6 september 2015 om 13:14

Ze heeft een hard leven achter de rug, maar ja een zwakke dier wordt altijd afgestoten van de groep. Gelukkig gaat het goed met haar nu, je kunt zien op de foto dat haar leven niet makkelijk is geweest. Mooie foto, met de tong even naar buiten. Gr. Josiane

janvb68 op 6 september 2015 om 20:30

Dat klopt inderdaad, Josiane.. Maar gelukkig heeft ze het ergste achter de rug en kan ze voor de winter uit zien naar een makkelijker en gelukkiger leven. Dankjewel voor je compliment en waardering en wens je een fijne avond..

Groetjes, jan..

christvanschijndel op 6 september 2015 om 11:16

mooie foto van "irene " met dat tongetje uit haar bek . om even commentaar te geven over enkele onderstaande reacties vind ik het leuk voor de fotograven dat ze zo dicht bij de vossen kunnen komen , maar echt natuurlijk is het niet . overigens probeer ik zelf ook natuurlijk om zo dicht mogelijk bij de vos te komen voor een nog mooiere foto .

groetjes + stem , christ .

janvb68 op 6 september 2015 om 20:27

Hoi Christ, Wat bedoel je met foto van "Irene"..?? Inderdaad het is onnatuurlijk dat vossen het toelaten dat mensen zo dicht bij ze komen, maar zo is de situatie in de loop der jaren ontstaan!
Jij, ik en iedereen anders probeert natuurlijk zo dicht mogelijk bij het dier te komen. Ik heb 700mm tot me beschikking, maar waarom zal ik moeilijk doen als het makkelijk kan en de vos tot op een paar meter benaderen! Dankjewel voor je reactie en compliment en wens je een fijne dag..

Groetjes, jan..

christvanschijndel op 7 september 2015 om 09:50

sorry jan , dit was een vergissing van mij maar ik bedoelde natuurlijk " lady " .


groetjes , christ .

janvb68 op 7 september 2015 om 10:25

Zo vermoeden had ik al, christ Geen probleem..

Groetjes, jan..

IreneD op 6 september 2015 om 08:05

Misschien zie ik Lady ook wel, ik ben blij te horen dat het nu beter met haar gaat, prachtige opname en leuk dat tongetje. Klopt de 21mm? want dan zat ze echt heel dicht bij je. Gr.irene

janvb68 op 6 september 2015 om 08:49

Grote kans dat je lady treft, Irene Ze bevindt zich meestal op de grens van het vossengebied bij de eerste abri ( schuilhut ) die je tegen komt zodra je van het bosgebied het duingebied in gaat.. dus richting het strand! Hoeveel waarde je moet hechten aan die mm-indicatie weet ik niet, maar ze zat hier op ongeveer 2 a 3 meter bij me vandaan.. Als je ze rustig benaderd kan je ze bijna aaien, maar pas op want het blijven natuurlijk wilde dieren met flinke tandjes! Dankjewel voor je mooie compliment en waardering en het favoriet maken van de foto..!! Ik wens je een fijne zondag..

Groetjes, jan..

CorP op 6 september 2015 om 02:16

Weer mooi in beeld gebracht Jan , zoals gewoonlijk.
Altijd fijn om te horen dat het goed gaat met een dier , ze ziet er ook prima uit op de foto.
Ik wens je een prettige zondag .

Grtz Cor +

janvb68 op 6 september 2015 om 08:41

Ja, ze ziet er weer stukken beter uit dan in het voorjaar, cor Toen zag ze er zo slecht uit dat de verwachting er was dat ze wel eens dood zou kunnen gaan, maar ze heeft zichzelf er mooi doorheen geslagen en kunnen we weer volop genieten van haar Dankjewel voor je mooie compliment en waardering en wens je een fijne zondag!

Groetjes, jan..

sambikkeltje op 5 september 2015 om 19:42

Prachtig Jan dat het weer met haar goed gaat, en jij hebt er weer een prima mooie fot van weten te maken, binnenkort moet ik toch maar weer eens heen, maar ik weet zo niet de weg, misschien kan je me daar mee helpen, wat is de beste ingang, ik kom uit Friesland afsluitdijk

Gr sam+

janvb68 op 5 september 2015 om 20:34

Ze is voor 90 procent weer de "oude" Lady, en ben blij dat het zo goed met haar gaat!
Dankjewel voor je mooie compliment en waardering en het favoriet maken van de foto, sam... en de weg? Die weet je al als het goed is Ik wens je een fijne avond..

Groet, jan..

VE op 5 september 2015 om 19:26

Hele leuke opname met dat tongetje! Goed om te horen dat het weer goed gaat het deze vos. Gr. Sascha +

janvb68 op 5 september 2015 om 20:31

Het begint weer helemaal de goede kant uit te gaan met Lady, Sascha , haar vacht begint gelukkig ook weer helemaal te glanzen. Haar pootje is nog niet 100 % maar stukken beter, en de ontsteking in haar ogen is weer helemaal weg. Dankjewel voor je mooie compliment en waardering en wens je een fijne avond..

Groetjes, jan..

marijke1234 op 5 september 2015 om 19:13

prachtige opnamen van deze lady en mooi verhaal.
mooi scherpte/kleuren en leuke pose .
Een fijne avond groetjes marij.

janvb68 op 5 september 2015 om 20:28

Dankjewel voor je fijne compliment en waardering, marij
Ik wens je een fijne avond..

Groetjes, jan..

Corinne op 5 september 2015 om 19:08

Hoi, ze staat er heel mooi op
Groetjes Corinne+

janvb68 op 5 september 2015 om 20:27

Dankjewel voor je mooie compliment en waardering, Corinne
Ik wens je een fijne avond..

Groetjes, jan..

CAMaurer op 5 september 2015 om 17:22

wat een mooi beestje dit heerlijk hoe je deze Damen heb vastgelegd . om verlieftop te worden . wat heeft ze een prachtige vacht en warme kleur in haar vacht. en dan die mooi kijkers . om te zien een prachtige Vos ik snap dat dit jou fav is . mooi haar natuurlijke omgeving. de belichtingen en de kleuren zijn erg mooi ge worden .en de scherpte op de vos zelf is top . ik vind deze weer zo mooi dat die thuis hoort in mijn favorieten

gr Cyril stem + en een favoriet voor mijn collectie

janvb68 op 5 september 2015 om 18:42

Er zijn veel mooie vossen in de AWD hoor, cyril.. maar Lady staat toch boven aan me lijstje..
Ik baalde er ook best van dat ik haar steeds slechter zag worden, zelfs haar vacht werd vaal, maar gelukkig gaat het nu weer goed en begint ze weer echt op de oude, vertrouwde "Lady" te lijken Dnkjewel voor je mooie compliment en waardering en een eer dat je de foto weer aan je favoriete hebt toegevoegd! Ik wens je een fijne avond..

Groetjes, jan..

CAMaurer op 5 september 2015 om 18:54

dik verdiend. een schitterende vos en een gooien fotograaf dan krijg je dat resultaat

ik zou wel een keer met jou mee willen naar daar . als dat haalbare kaart is hihihihihi

gr Cyril fijne avond

janvb68 op 5 september 2015 om 19:04

Dat is wederom een mooi compliment, Cyril

Ik weet eigenlijk nooit wanneer ik ga van tevoren.. Ik bepaal meestal op de dag zelf!
Het hangt bij mij van verschillende factoren af.. Ik kijk naar het weer op de dag zelf ( Niet te warm en niet teveel zon, liefst half bewolkt! De vertrek tijd ( seizoen afhankelijk ) en niet te vergeten; Welke dag ben ik vrij ( omdat ik het liefst het weekend probeer te vermijden) Al die dingen bij elkaar maakt het voor mij lastig om afspraken met andere te maken! Ik ben in 45 minuten in de AWD maar andere moeten soms stukken reizen en maak je niet makkelijk die afspraak. En zelfs als het allemaal in elkaar past, dan is er nog steeds geen garantie dat men vossen ziet.. Ik weet wel de plaatsen te vinden, en de ideale omstandigheden, maar kan nooit geen 100 % garantie bieden. Ik kan je natuurlijk wel eens een omschrijving geven naar de juiste plaats(en).. Fijne avond!

Groet, jan..

dvorak op 5 september 2015 om 14:52

Ach wat weer een mooie opname van je favoriete vos "Lady"
Ze is dan ook een echte Lady hoor zo mooi staat ze erop.
Tongetje er net even uit en dan haar mooie staart.
Prachtig!!
Gr. Sonja

janvb68 op 5 september 2015 om 18:36

Ze is werkelijk prachtig, Sonja..
Het heeft er een tijd slecht uit gezien voor haar en is er zelfs overwogen door de boswachters om haar te laten inslapen als het nog slechter zal gaan..!! Gelukkig is dat niet gebeurt en is ze op de goede weg van het herstel.. Andere mensen stonden verwonderd te kijken hoe dicht bij ik bij haar kon komen, maar blijkbaar herkent ze me stem en geur nog steeds en bleef ze lekker haar ding doen! Dankjewel voor je mooie compliment en waardering en wens je een fijne avond..

Groetjes, jan..

dvorak op 5 september 2015 om 19:14

Ze weten dat je hun niks doet.
Kijk als je begon te schreeuwen dan zijn ze snel verdwenen.
Ik praat altijd heel zacht tegen "mijn" zwanen.
En dan kijken ze je aan net of ze je begrijpen.
Zo zal dat denk ik ook wel bij "jouw"vossen zijn.
Gr. Sonja

janvb68 op 5 september 2015 om 20:26

Klopt helemaal, Sonja en het leuke is dat ze bijna allemaal ook hun bijnaam herkennen, dus als je zoals in dit geval "Lady!" roept, dan reageren ze daar ook echt op!
Met "Jouw"zwanen zal dat waarschijnlijk op soortgelijke wijze gaan..

Groet, jan..

jzfotografie op 5 september 2015 om 14:08

Hoi Jan

Was haar vanmorgen even kwijt, kon geen reactie meer plaatsen,
maar nu gelukkig wel weer.
't is echt een plaatje, haar vacht en de kleuren zijn erg mooi Jan,
het uitgestoken tongetje is hier ook wel erg leuk om te zien.

Groeten en een heel fijn weekend gewenst, Joop +

janvb68 op 5 september 2015 om 14:24

Hoi Joop..

Ze had zichzelf even verstopt, maar laat zich nu weer graag zien
Dankjewel voor je mooie compliment en waardering en wens je een fijn weekend!

Groet, jan..

Fjanina op 5 september 2015 om 14:01

Ze is zich lekker aan het wassen, goed te horen dat het beter met haar gaat.
Mooie opname. Groetjes, Janina

janvb68 op 5 september 2015 om 14:07

Gelukkig gaat het weer stuk beter met haar, de ontsteking is uit haar oog en kan ook weer een stuk beter lopen! Dankjewel voor je compliment en waardering en wens je een fijne dag..

Groetjes, jan..

Bijke172 op 5 september 2015 om 12:22

Leuk met haar tong naar buiten, fijn dat het weer beter met haar gaat. Fraaie foto
Gr Sacha

janvb68 op 5 september 2015 om 13:26

Gelukkig is ze er een heel stuk beter aan toe als een paar maanden geleden, Sacha..
Dankjewel voor je compliment en waardering en wens je een fijne dag..

Groetjes, jan..

hayke op 5 september 2015 om 12:22

Reintje kijkt geniepig, mooie kleuren en compositie.

gr. hayke

janvb68 op 5 september 2015 om 13:24

Een vos verleerd zijn streken niet, Hayke Dankjewel voor je compliment en waardering!

Groet, jan..

Chrisfotos op 5 september 2015 om 11:25

Die vos ken ik, heb er ook foto's van
Ziet er nu beter uit als in juni toen wij er waren.
prachtig plaatje Jan.

gr. Chris +

janvb68 op 5 september 2015 om 11:42

Daar heb je helemaal gelijk in, chris.. Het ging in juni veel slechter met haar
Gelukkig is ze weer op de goede weg terug en het herstel gaat voorspoedig..
Dankjewel voor je compliment en waardering en wens je een fijn weekend..

Groet, jan..

ocelot op 5 september 2015 om 10:58

Prachtig foto van deze "Lady", staat er mooi scherp op in een mooie compositie.....
Fijn weekend
Joost

janvb68 op 5 september 2015 om 11:40

Dankjewel voor je mooie compliment, joost Ik wens je een fijn weekend!

Groet, jan..

johanbakker op 5 september 2015 om 10:40

Die heb je weer schitterend gefotografeerd Jan...goed scherp en heel fraai de kleuren.
Gr. Johan....En wens je een fijn weekend!

janvb68 op 5 september 2015 om 11:39

Dankjewel voor je mooie compliment en waardering dat je hem als favoriet hebt betiteld, Johan..
Ik wens je een fijn weekend..

Groetjes, jan..

swany op 5 september 2015 om 10:21

wat schattig leuk met het tongetje uit zijn bek. pracht plaat tegen het groen. gr. tineke

janvb68 op 5 september 2015 om 10:23

Dankjewel voor je fijne compliment, tineke.
Ik wens je een fijne dag..

Groetjes, jan..

MousePix op 5 september 2015 om 10:07

Prachtig vosje en prachtige foto!
Groet,
Cilia

janvb68 op 5 september 2015 om 10:20

Dankjewel voor je mooie compliment, Cilia.
Ik wens je een fijne dag..

Groetjes, jan..

Bob66 op 5 september 2015 om 09:57

Ja, het is een dotje hoor, schitterend vastgelegd, en leuk dat tongetje uit haar bek, mooie kleur.

groeten,Bob +stem

janvb68 op 5 september 2015 om 10:02

Dankjewel voor je compliment en waardering, Bob.
Lady is een schitterende vos om te zien, ze heeft de bijnaam ook niet voor niets natuurlijk
Ik wens je een fijne dag..

Groetjes, jan..

19

Stemmen

Bekeken:158

Favoriet:3

janvb68

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 10-12-2013

Meer foto's uit de categorie Dieren

  • Simba
  • Reinhard!
  • I love nuts
  • Evenwichtsbalk
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
5 sep. 2015 09:45:16
Camera:
COOLPIX L340 (NIKON)
Iso:
100
Sluitertijd:
1/125 sec
Diafragma:
f/4.8
Brandpuntsafstand:
21 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast