Upload jouw foto's

Nikon D80

Naast alle andere typisch Griekse dingen die het straatbeeld bepalen, zijn ook de straatkatten en -honden immer aanwezig. Zo ook dit prachtige, jonge (want nog niet zo gehavend) exemplaar. Een snel snapshotje, aangezien de straatkatten niet rustig poseren: als je geen eten hebt, verspillen ze liever geen tijd aan jou... en ik was op dat moment niet aan het eten


Reacties (13)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
margarita88 op 20 september 2011 om 10:43

Wat een beauty!

pjhtheunissen op 15 januari 2010 om 13:23


lekker dichtbij gefotografeerd daardoor
een leuke en aparte kijk op dit poesje.

gr.peter

Lette op 21 september 2009 om 11:30

Niet alleen erg leuk, maar ook een fraaie compositie. Fraai scherpteverloop achter de poes en ook de kleuren maken dat poes het middelpunt van de aandacht blijft.

Photomystic op 26 augustus 2009 om 21:32

wat een mooie kleuren in dit beeld Ilka! Deze kat kijkt echt naar je he.. Heel erg mooi zo met die DOF. Knap zene! Gr. Ann

atr op 26 augustus 2009 om 19:39

De aandachtige pose maakt de foto. Ik vind hem leuk. Maar misschien ben ik niet helemaal onpartijdig omdat we thuis ook katten hebben en omdat we inmiddels een hele ruime ervaring hebben met vakantie katten. Ik zou er een apart fotoalbum mee kunnen vullen.

Het is een typische straat opname. Dan vind ik dat je wat lagere eisen kunnen stellen aan de indeling. Ik vind eigenlijk niet dat het beeld er ernstig onder lijdt dat een pootje en een zijkant er niet helemaal op staan. De uitsnede heeft zeker wel wat, het is net alsof de kat nieuwsgierig door een venster naar binnen komt loeren. Je kan bij straatfoto's proberen snel wat achter elkaar te schieten waarbij je steeds iets aan je zoomring draait. Maar mijn ervaring is dat het eerst shot vaak het beste is. Je exif is incompleet maar ik heb de indruk dat het een relatief kort brandpunt is.

De kat en dan vooral de kattenkop tekent mooi scherp tegen een onscherpe achtergrond. Wat daarnaast opvalt is dat de achtergrond nagenoeg monochroom is alsof de kleurverzadiging daarvan nagenoeg tot 0 teruggebracht is. Alleen rechts van het oog vind ik nog een vlekje kleur. Mooi effect.

Verder een typische mediterrane kat qua bouw en tekening. Ben je een dierenliefhebster of zag je gewoon een leuk onderwerp?

Groet, Allard

autofocus op 26 augustus 2009 om 11:31

Hey Ilka, wat een leuke, fotogenieke kat met een mooie print.. Vind de compositie lekker eigenwijs, hij komt zo je foto binnengluren als het ware. Dat ie rechts niet er helemaal op staat vind ik eerder leuk dan storend. Helaas geldt dat niet voor z'n linker voorpoot, die had binnen het kader gemogen. De wazige achtergrond (zwartwit??) laat de kat mooi uitkomen, dat boomstam-achtige ding links zorgt voor balans in de foto.
gr Hans

Marticocelli op 26 augustus 2009 om 10:57

Leuke foto Ilka. Wat me meteen opvalt en wat ik ook sterk vind aan deze foto is balans in kleuren. Over het algemeen dezelfde kleuren (onderwerp en achtergrond). Dit maakt de plaat ook rustig. Wel had ik rechts meer ruimte hebben gegeven. Het gewicht in de compositie hangt nu teveel naar rechts.

Groeten Maarten

bendigi op 25 augustus 2009 om 22:24

Hoi Ilka,een mooie pose van deze straatkat in de zuiderse landen zijn alle straatdieren zo mager als een graat,prima dof en haar kopje zo bedelend,grtjes Benny.

corneliet op 25 augustus 2009 om 22:14

Heel mooi portretje van een prachtig jong katje. Wat een leuk, alert koppie, dat recht de lens in kijkt en ... je zat dichtbij zo te zien. Mooi laag standpunt. De krappe uitsnede vind ik juist wel goed. Mooie, rustige kleurtonen. Prima geslaagde straatkatfoto! Gr. Corneliet

cvertelman op 25 augustus 2009 om 21:31

Hoi Ilka,
Vooral in de vergr. een fraaie plaat waar het katje erg mooi los komt van de zw/witte achtergrond.
Jammer dat het voorste pootje er net niet helemaal opstaat. gr. Carla.

see_and_feel op 25 augustus 2009 om 21:29

Hey Ilka, wat een lief straat-tijgertje dat toch ff lijkt te poseren voor je. Hij kijkt echt zo van : ja ben ik in beeld? Waar blijft mijn eet-beloning? t was mooi geweest als je aan de onderkant en rechterzijkant nog wat meer ruimte had gehad, maar ja neem je teveel tijd dan heb je ze mss niet meer omdat ze al weg is. lief! grtz Marijke

Sphinx op 25 augustus 2009 om 21:19

Haha, leuk! Knap erop gezet. Tikje meer ruimte bij z'n oor was nog fijner geweest, maar blijft idd een poster voor aan de muur.

Grt, Sphinx.

Roermond1982 op 25 augustus 2009 om 20:54

Erg mooie foto!

Ik zou hem zo als achtergrond willen of aan de muur in de woonkamer.

Mooie onscherpe achtergrond, en de kat is zo knuffelbaar!!

1

Stemmen

Bekeken:262

Favoriet:0

Ilka

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 14-08-2008

Meer foto's uit de categorie Dieren

  • Stay safe
  • Strobist
  • Red Fox
  • Bella
Datum:
25 aug. 2009 20:31:21
Camera:
Nikon D80
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast