Upload jouw foto's

Canon EOS 550D - 200 - f/5.6 - 1/500 - 185 mm

Een wild paard bij het Lauwersmeer. Best spannend om een wild paard van zo dichtbij te fotograferen.


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
kiekazoo op 21 september 2012 om 10:17

Hallo Yvonne

Kijk die staat er dat is een feit. Als ik naar de compositie ga kijken dan heb ik zoiets van mwah dat is het niet helemaal. De reden is eigenlijk vrij simpel. Je hebt het paard strak in het midden van je foto geplaatst. Hierdoor wordt de foto minder anatrekkelijk en verliest de kijker snel de aandacht voor de foto. Heb je wel eens gehoord van de gulden snede?? Zoek dit anders eens op bij google of in boeken en probeer dat eens toe te passen in je foto. Mooie manier om dit voor jezelf uit te proberen is een voorwerp te plaatsen in bijvoorbeeld de tuin. Mooiste is een huisdier. Neem dan eens foto's met het dier links, links boven, rechts onder, rechtsboven en in het midden en het midden boven en beneden. Vergelijk deze foto's eens op de computer. Je zult zien dat je de foto waar het dier strak in het midden hebt liggen snel weg schuift. Een ander punt wat wel belangrijk is in je compositie is de kijkrichting van het dier. Hier kijkt het dier naar jou dus dat is prima. Als het dier naar links zou kijken probeer dan altijd wat ruimte op links vrij te houden zodat er een kijkrichting en kijkruimte is. Dat maakt ook defoto veel interessanter. Ook dit kan je zelf een uitproberen op je huisdier of op een persoon in je foto. Wat ik wel heel goed vind in je foto is dat de foto scherp is en zeker op het oog (daar wordt altijd naar gekeken, de scherpte dient op het oog te liggen). Verder is de scherptediepte heel mooi. je ziet onderaan de halmen die al ietswat onscherp zijn en de ruimte achter het paard is mooi onscherp. Dat brengt diepte in je foto en dan de bomen op de achtergrond versterkt dit geheel nog eens. Het paard heb je zo mooi gefotografeerd in de natuurlijke omgeving met eigenlijk niets te zien wat afkomstig is van de mens. Stond er nu een boerderij en je zegt een wild paard dan komt dat in conflict met elkaar. Leuk gedaan en blijf volhouden het ondanks het commentaar wat ik je geef en straks ook anderen je gaan geven.

Groetjes Harrie

ps. Het paard is een zogenaamd konikpaard. Komen op verschillende plaatsen in Nederland in het wild voor en zijn geweldig om te fotograferen.

yvonneverhoef op 21 september 2012 om 11:30

Hey Harrie,

Ik was al benieuwd naar je reactie. Erg fijn deze kritiek, daar kan ik echt wat mee!

Ik blijf zeker volhouden, ik wordt alleen maar enthousiaster omdat het (voor mijn niveau) toch steeds wat beter gaat nu ik niet meer automatisch fotografeer! Ik ga er direct mee aan de slag!

0

Stemmen

Bekeken:409

Favoriet:0

yvonneverhoef

Niveau:beginner
Lid sinds: 18-09-2012

Meer foto's uit de categorie Dieren

  • DSC_0050
  • Black nun bird (Suriname)
  • Wolfhond
  • Samojeed tussen de varens
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
21 sep. 2012 09:46:19
Camera:
Canon EOS 550D
Iso:
200
Sluitertijd:
1/500 sec
Diafragma:
f/5.6
Brandpuntsafstand:
185 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast