Upload jouw foto's

Canon EOS 5D Mark II - 100 - f/1.6 - 1/3200 - 85 mm

Tamara Terzic, last weekend outside in the park near the water. First sunny and warm day of the season here in The Netherlands!

No effects added, all effects are straight from the camera because of the 85mm 1.2 lens, the great makeup and styling of Ayse Aslan, the warmer white balance in the shadows and midtones and the contrasty beauty light. The bokeh in the background on the lower left is because of the sun reflecting in the water behind Tamara. The light brown grass around her completes the picture with a nice hazy feeling.

Light: Elinchrom Deep Octa from the front, powered by a simple strobist setup with a SpeedLite 600EX-RT, triggered via a PocketWizard FlexTT5.
I used another, bare SpeedLite 580EX II from the back, also triggered via a PocketWizard FlexTT5, to give the image a little extra bite.
I measured the light with the Sekonic L-758DR. On camera the PocketWizard MiniTT1 with AC3 Zone Controller.

Postprocessing: ColorChecker Passport profiling. Simple selective curves in Lab. Cloned away some stray hairs. Again to be clear, no special effects.

Portfolio: hansvaneijsden.com
Facebook Profile: facebook.com/hansvaneijsden
Facebook Page: facebook.com/hansvaneijsdenphotography


Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
mphvanhoof op 3 augustus 2016 om 09:40

Mooi hoe de haren voor de nodige dynamiek zorgen. Mooie blik ook. Gr Marcel.

coralynx op 16 maart 2014 om 00:11

Heel mooi!

botafriko op 14 maart 2014 om 13:45

Mooie blik. Het zal ook weer in opdracht zijn, maar de huid is wel heel erg glad bewerkt. Wel mooi dat net over het haar.

Groeten Roy

hansvaneijsden op 14 maart 2014 om 13:46

Niets aan de huid gedaan...

botafriko op 14 maart 2014 om 13:47

Die dermatoloog moet ik hebben ... nee just kidding. Niet voor mij. Maar ja, ok, dan erg knap!

hansvaneijsden op 14 maart 2014 om 13:49

Het is gewoon heel frustrerend, want zoals ik ook uitlegde, hangt alles af van visagie en licht. Niet alleen is dat waar ik elke dag les in geef, maar ook is dat waarvoor ik mijn werk leuk blijf vinden.
Het is gewoon erg frustrerend om ondanks alle technische perfectie een dooddoener als "bewerkt" te horen te krijgen. Vreemd genoeg krijg ik dat alleen hier, maar niet op alle andere websites. Heb je enig idee hoe dat komt? Ander publiek?

botafriko op 14 maart 2014 om 14:00

Ja, dat denk ik wel. Flickr, 500px etc is internationaal. Maar... op flickr krijg ik alleen maar ah en oh, terwijl ik hier gewoon op mijn donder krijg. En dat wil ik ook, want daar leer ik van. Het heeft ook te maken met het nuchtere Holland denk ik. Ik heb zelf niks tegen bewerken. Iedere foto van mij is bewerkt. Het is ook een kwestie van smaak. Maar doordat je het zo perfect hebt gedaan, lijkt het gladgestreken, of het nou echt is of niet. Het is net de juiste maat vinden van visagie. Ik zou het ook niet aantrekken. Je werk wordt dus wel gewaardeerd, al is het veel meer in het buitenland. Ach, heel veel artiesten hebben daar "last" van. Maar het is wel professioneel. In een blad als Vogue zou het wel zo moeten. Of misschien nog extremer.

Groeten Roy

hansvaneijsden op 14 maart 2014 om 14:04

Daar heb je een goed punt. Op mijn donder krijg ik op 500px ook regelmatig, wanneer ik juist perfectionisme mis in de foto's (licht onnauwkeurig geplaatst, calibratie off). Dat zijn voor mij de leermomenten, omdat de technieken daar wijder bekend zijn heb ik het idee.
Zie mijn reacties ook niet als persoonlijke aanval op jou hoor, wou gewoon ff stoom afblazen.
Aan Zoom heb ik veel te danken 8 jaar geleden toen ik abonnee werd, nu kijk ik er niet meer in (ik ontvang ze nog wel maar folie zit er nog om) maar plaats ik weer op verzoek af en toe een foto hier. Toch eens kijken wat ik er nou eigenlijk mee moet, want om het nou alleen hier om nog te hebben..

botafriko op 14 maart 2014 om 14:10

Ik zie het niet als aanval. Je staat nu op pagina 35 en ik vind idd dat je veel te weinig reacties hebt. Dat zegt genoeg over het publiek. Maar laten we wel wezen. Het professioneel niveau is op 500px meer vertegenwoordigd als hier. Met alle respect, net zoals ik zitten we hier met voornamelijk amateurs. Misschien zijn je platen een te ver van mijn bed show voor de meesten.

1

Stemmen

Bekeken:217

Favoriet:0

hansvaneijsden

Niveau:professional
Lid sinds: 24-09-2007

Meer foto's uit de categorie Fashion fotografie

  • Groene kikker
  • Beach shoot
  • Summer vibes
  • Carolin
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
13 mrt. 2014 17:25:17
Camera:
Canon EOS 5D Mark II
Iso:
100
Sluitertijd:
1/3200 sec
Diafragma:
f/1.6
Brandpuntsafstand:
85 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast