Upload jouw foto's

Analoog Spiegelreflex

Groter te bekijken in 1280 x 720 of 1920 x 1080pixels.

We kijken over de Brienzer See in westelijk richting. Vanaf Arnihaaggen op 2207 meter hoogte. Deze "top" ligt op de grens van de kantons Bern en Luzern. Opname september 1997. Hogedrukgebieden boven de alpen geven in september doorgaans een bijzonder fraai en ietwat getemperd licht.

Scan van een negatief. Analoog heeft een hogere tolerantie tegen overbelichting dan de digitale sensor, hetgeen zich uit in het (nagenoeg) afwezig zijn van kleurschifting in de meest heldere delen zoals het wateroppervlak van de Brienzer See.


Reacties (9)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
alexie op 1 mei 2016 om 19:41

Hoezo ben je in het begin blijven steken?...Dit is een pracht plaat....Petje af!

vissi-darte op 2 mei 2016 om 19:39

Wellicht ontbreekt het mij aan ambitie om als gevorderd fotograaf door het leven te gaan. Deze foto is 19 jaar geleden gemaakt. Mijn eerste eigen camera had ik in 1982 (Olympus OM-10). Deze foto is nog van een filmrolletje. Daarmee had je maar beperkt controle over het eindresultaat. Dat resultaat zag je pas dagen of weken later.

Het landschap is fraai en de atmosfeer en het tegenlicht werkten goed mee. Ik had het geluk op het goede moment daar aanwezig te zijn.

marieke45plus op 21 juli 2012 om 13:35

SUPERDELUXE FOTO

vissi-darte op 21 juli 2012 om 14:36

Dank je. In de beperking toont zich de meester. wat dat betreft kan ik mijn reacties niet meesterlijk noemen. Misschien moet ik daaraan nog wat schaven.

wko op 3 april 2012 om 13:59

Prachtige vervagende kleuren richting horizon. Een landschap om te koesteren. Genomen van een mooi standpunt.....gr.Willy

hielker op 3 april 2012 om 13:16

Wat een fantastische plaat Allard! heb deze toe gevoegd aan mijn favorieten en helaas staat die daar nu ook opgeslagen in het klein.Vind hem echter dus danig goed dat die nu in groot formaat is opgeslagen en zo af en toe hier nog eens voorbij komt als achtergrond van mijn bureau blad,complimenten uit Drenthe! Goeie Hielke

rudy-rudy op 3 april 2012 om 11:54

Je hebt gelijk; mits goed bewaard en later dito ingescand kan nog maar weinig tegen analoog op. Zelfs vandaag de dag nog niet. Zeker niet met dit soort foto's. De nevel geeft de plaat een wat mystiek tintje vind ik.

groet ruud

kosmopol op 3 april 2012 om 11:21

Hoi Allard,
In het weekend naar Engeland geweest, weinig tijd of gelegenheid gehad om hier op zoom rond te hangen dus, nu de vermoeidheid wat weggeëbt is en de alcoholdampen vervlogen zie ik iets wat me dus recht in het hart raakt. Als fervente bergwandelaar, herken ik dit soort beelden en weet ze ook te appreciëren. Als je dan ook nog je foto toestel bij hebt wordt het helemaal genieten ... Je moet dan ook nog de technische know-how hebben om dat goed vast te leggenhe. Mooie diepte. ( Laat die rechteronderkant maar zitten wat mij betreft )
I.v.m. onze volgende Americareis waar je naar vroeg een tijdje geleden is er een en ander veranderd, het wordt al in juni en met een totaal ander plan... ik zal eens kijken of ik je mail adres vind, dit lijkt me niet meteen het meest geschikte medium om een persoonlijk gesprek te beginnen...
Groet
Pol

shona op 2 april 2012 om 23:52

Prachtge gelaagde foto. Klopt het datje in deverte boven het wolkendek kijkt? Tussen de bergen zijn die mistflarden ook mooi voor de licht filtratie.

Goed gelukt je scan. zo te zien een beter resultaat dan van fotos. groeten Mireille

vissi-darte op 3 april 2012 om 22:25

Mireille, of je het leuk vind of niet, even wat meteorologie: Het is niet echt een wolkendek te noemen. Eerder een damplaag. De week voorafgaand had het stevig geregend en de lucht erg vochtig gemaakt. Het zich opbouwend hogedrukgebied vormt een deksel op de pan die alle vocht en stof onderin houdt. Normaal gesproken is de septemberzon krachtig genoeg om die "Frühnebel" in de loop van de dag op te lossen. Met de maximum kerndruk boven Frankrijk wordt echter een lichte noordelijke stroming in stand gehouden die steeds nieuwe damp aanvoert. "Traumwetter" noemt de Zwitserse Meteo het. Vooral omdat je op de hogere niveaus dan zo ontzettend ver kunt kijken.

Een scan van het negatief biedt je toegang tot alle info die in dat negatief is opgeslagen. Bij een print is vaak al veel info verloren gegaan door te contrastrijk en te verzadigd afdrukken.

shona op 3 april 2012 om 22:47

Helemaal goed Allard Heb in Malawi en Rhodesie niet van dit fenomeen gehoord tijdens mijn geography lessons. Leuk om te weten en een interessant natuur fenomeen.

Helaas ben ik niet zo zorgvuldig geweest met mijn negatieven, Maar ga ze toch eens opzoeken en kijken of ik er ook wat mee kan. Mijn fotos zijn nl allemal mooi geordend en in albums met info erbij geschreven en mijn digitale fotos ook.
Groeten.

Piro op 2 april 2012 om 23:17

Zo stel je je een lanf met bergen voor, maar zo zie je het maar zelden. Vanaf een hoogstandpunt door nevel gefilterd licht op de onderscheidene bergketens/zijdalen zioen schijnen in een steeds blauwer wordende ruwe schets hoe verder je weg kijkt. Erg mooi en heel sfeervol. Ik heb een kleine bedenking bij de, mij wat te grote en donkere, linker onderkant van de foto. Hij is nodig om de diepte te accentueren, maar iets kleiner had n.m.m. wel gemogen.
gr. Wil

vissi-darte op 3 april 2012 om 22:01

Ik neem aan dat je de rechter onderkant bedoelt Wil. Indien ik het daar voor het zeggen had ja, maar..... aan de breedte en hoogte wil ik niets veranderen (lees afsnijden). Vanuit het huidige standpunt gerekend zou het beter zijn 50 meter naar links te gaan maar ehh.... daar was geen berg meer om op te staan. Je zou kunnen zeggen daal dan iets af naar het volgende piekje op de nabije voorgrond. De ervaring leert dat je op zo'n nieuw standpunt nieuwe hindernissen tegen kunt komen. En ik had niet zo'n zin meer om een nog heel eind op en neer te gaan. We hebben die dag de Brienzer Rothorn te voet beklommen via de noordzijde (i.p.v. het tandradbaantje vanuit Brienz). Dat was een klim met veel venijn. Vooral in het laatste stuk. Overigens kan ik je deze toppen, bij helder weer, van harte aanbevelen. Je hebt van hieruit een fantastisch uitzicht op vele toppen van het Berner Oberland en het Hasliberg complex. Ook richting Luzern was het zicht erg mooi waarin de Pilatus prachtig als een pyramide boven de wolken uittorende. Indien we er nog eens zijn met dit weertype gaan we we beslist weer omhoog. Maar dan met de tandradbaan.

ellene op 2 april 2012 om 20:08

Mooie dieptewerking Allard. Je ziet heel mooi alle lagen. En dat met die prachtige mist die over het plaatje hangt.
Groet, Ellen

0

Stemmen

Bekeken:96

Favoriet:1

vissi-darte

Niveau:beginner
Lid sinds: 23-12-2009

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Sundown Laukvik
  • Molen De Valk
  • Duinen
  • Leenderbos
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
2 apr. 2012 19:39:07
Camera:
Analoog Spiegelreflex
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast