Upload jouw foto's

Sony A200 - 100 - f/22.0 - 1/50 - 28 mm

De vorige keer is m.i. het merktwaardige huisje op de terp in ons poldergebied niet zo goed uit de verf gekomen. Alle aandacht ging naar het landschap en de lucht. Vandaar een nieuw zicht erop, waarvan ik denk dat het meer effect zal hebben. Nogmaals, ik weet niet waar deze huisjes voor gebruikt werden. Er staan een stuk of drie op dit eiland. Waarschijnlijk dienden zij als schuilplaats voor de landarbeiders, bij noodweer. De velden zijn hier immers uitgestrekt en er is in geen velden of wegen een huis te zien. Nou ja, op enkele na dan in de verte.

Bedankt voor fijne reacties op mijn molen.

Goed weekeinde,
Isa


Reacties (13)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
MoniqueEvers op 19 augustus 2009 om 18:54

Pracht foto zo
heerlijk al dat groen op de voorgrond
en mooi dat huisje op de terp
ook de lucht was schitternd

GandalfB op 18 augustus 2009 om 22:47

Bijzondere foto vanuit prima standpunt. Scahduw-/lichtwerking voorin maakt mij nieuwschierig en blik gaat vanzelf naar het huisje. Verzadiging van de lucht misschien ietsje té, maar kan aan m'n scherm liggen..

Gr. Arjan

klaas10 op 17 augustus 2009 om 12:31

Hallo Isa, je foto moet je zelf in de eerste plaats mooi vinden, want fotograferen doe je in de eerste plaats voor je zelf.
De tips die je hebt gekregen kun je mooi uitproberen ,dat is veel maar super interessant werk.
Ik persoonlijk hou wel van dit soort bewerkingen, het huisje staat mooi uit het midden,en zelfs de aardappel akker is op deze foto fraai.
Groetjes,
Klaas.

Marlot op 16 augustus 2009 om 19:16

Leeg maar mooi vastgelegd.De kleuren hou ik van Isa.Mooie diepte zit er in.Gr Betsie

VineDor op 15 augustus 2009 om 10:15

Niemand nog gezien hoe de mooie lichtval op de voorgrond zo mooi je oog trekt en naar het huisje leidt? Ik speel tegenwoordig meestal met licht. Maar je moet er kennelijk zelf in thuis zijn om dat te zien. Of staat mijn scherm inderdaad niet goed afgesteld? Ik heb het idee dat Marjon (hierboven) ziet wat ik bedoel.

Isa

marjonvanv op 15 augustus 2009 om 09:58

Ze zijn mij eigenlijk nog nooit zo opgevallen , kan je nagaan hoe klein ze zijn
Prachtige blauwe lucht en het groen erg mooi van kleur en mooie schaduwen erop.


tonreijnaerdts op 14 augustus 2009 om 23:31

Op mijn monitor komt je foto wat donker over, Isa. De schaduwen en hoge lichten lijkt mij OK, maar de middentinten (gammawaarden) zijn bij mij te donker. Kan aan een afwijkende callibratie van je scherm liggen. Mijn gammawaarde is 2,2 tussen haakjes maar als je een Apple computer gebruikt dan is de gammawaarde 1,8 en zie ik je foto te donker. Mijn indruk is wel die van een mooie landschapsfoto waar het huisje een mooie plaats inneemt. Mogelijk zou je nog meer hebben kunnen inzoomen maar dan raak je je mooie wolk kwijt. Groet, Ton

VineDor op 15 augustus 2009 om 16:25

Ik snap het Ton: ik zie wat je bedoelt. Dat maakt nogal verschil. De foto wordt er veel levendiger door. Ik heb hier nog niet eerder mee gewerkt. Het is een goede leer voor de volgende keer. Bedankt!

Groet,
Isa

PhotoMad op 14 augustus 2009 om 23:14

Hai Isa, Op het eerste gezicht komt deze opname idd erg leeg over en ondanks het huisje dat er mooi uitkomt is er niet echt iets dynamisch dat de aandacht even vasthoudt. Een vogel in de lucht, misschien een iets andere verhouding voorgrond/achtergrond? Nu heb je een mooie diepte in je voorgrond waarvan de blik wordt weggetrokken door de grote luchtpartij. Snap dat je dat mooi wolkje wilde behouden, ach dan cloon je die toch een stukje lager en snij je een flink bovendeel af waardoor je een panorama-achtig kader krijgt.Is maar een ideetje hoor. Groetjes, Madeleine

VineDor op 15 augustus 2009 om 16:29

Ik heb ook zitten dubben hierop Madeleine. Ik houd alleen niet van panoramafoto's, daarom heb ik het maar zo gelaten. Het beeld voor mij goed de leegte uit. Misschien had een vogel inderdaad meerwaarde kunnen hebben. Helaas ben ik niet in de omstandigheid dat ik een foto kan maken op het moment dat ik dat zou willen, helaas. En opo'n extraatje moet je kunnen wachten.

Bedankt en groet,
Isa

PhotoMad op 15 augustus 2009 om 21:39

Oh en Isa, ik moest wel even lachen om je reactie hier helemaal bovenaan. Ik zou namelijk precies zo gereageerd hebben. Had van de week ook zoiets aan de hand en heb soortgelijk gereageerd. Van mij mag iedereen zeggen wat ie van iets vind, maar dan wel op een manier dat je er wat aan hebt, anders is het alleen maar katten op niks af . Groetjes, Madeleine

ineke op 14 augustus 2009 om 22:07

Het huisje springt er nu zeker veel meer uit, zeker met de bijzondere kleurcontrasten. Ik weet dat het wolkje mooi is, maar ik zou voor een nog wat sterkere compositie een stuk van de lucht afgehaald hebben. Gr. Ineke

joanny op 14 augustus 2009 om 21:48

vlg mij heb je zo ongeveer op je buik tussen de (aardappel?) planten gelegen om deze foto te maken... heel geod gedaan, veel diepte en wat mankeert er aan deze lucht? ik zou willen dat ze allemaal zo waren! Mooie landschapsfoto en je oog word steeds naar het "schuurtje"getrokken. gr Joke

JoopZand op 14 augustus 2009 om 21:02

Dag Isa

Heel mooi deze opname , dat huisje zorgt voor de nodige diepte
en de kleuren vind ik ook eg mooi hoor...... en die lucht is zo PRACHTIG !

Groetjes, Joop

Fransvanbergem op 14 augustus 2009 om 20:19

een mysterieus huisje Isa.
woont daar de grote boze wolf ??
de kool staat er goed bij of wat het ook is. een mooi vergezicht met mooie kleuren.
groetjes Frans

Jaap4two op 14 augustus 2009 om 20:12

volgende keer een filter gebruiken voor je wolken

VineDor op 14 augustus 2009 om 20:17

Ik vind dat mijn wolken precies zo zijn als ik ze hebben wil. Je kunt het mooi vinden of niet.

Voor de mensen die iets meer te vertellen hebbenover een zorgvuldig gekozen en aangepaste (ofwel bewerkte) plaat, dan alleen een commentaar op wat er niet goed is: als ik hier over te ver ben gegaan met mijn kleurtjes, dan lees ik dat graag.

Isa

Jaap4two op 14 augustus 2009 om 20:24

bewerken daar gaat het niet over ik heb het over een filter bv pola, grijs filter
die voor je lens doet.
maar ja

VineDor op 14 augustus 2009 om 20:27

Ja, ik snap je wel. Maar die lucht ziet er zo uit omdat ik die zo hebben wil.

Jaap4two op 14 augustus 2009 om 20:29

dan begrijpen we elkaar

0

Stemmen

Bekeken:99

Favoriet:0

VineDor

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 23-01-2007

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Nieuwe Natuur Viane
  • de 10de gaat het gebeuren
  • Clouds
  • Kokerboomwoud
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
14 aug. 2009 20:10:20
Camera:
Sony A200
Iso:
100
Sluitertijd:
1/50 sec
Diafragma:
f/22.0
Brandpuntsafstand:
28 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast