Meld je gratis aan

Sony A77 - 50 - f/13.0 - 30/1 - 11 mm

Het is alweer een tijdje geleden sinds mijn laatste upload. Tijdens de voor mij beschikbare fotomomenten waren met name de luchten niet naar mijn zin. Vaak was het geheel onbewolkt, dan wel zodanig zwaar bewolkt dat er geen gewenste kleuring ontstond. Gelukkig was het laatst weer eens raak.

Bij deze wil ik een ieder die reageerde op Plankenkoorts bedanken voor de complimenten en inhoudelijke opmerkingen.

Groet Marcel


Reacties (23)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
intrudertje op 15 maart 2015 om 21:02

Prachtige foto!!+ grts

alanddewit op 28 februari 2015 om 09:48

Mooi gebruik van de omstandigheden. Lekkere lucht en mooi strak water gecreëerd.
grt
Aland

mech op 9 februari 2015 om 15:35

Heel erg mooi. Prachtig effect met de lange sluitertijd. Mooie kleuren ook. Top!
Gr. Elly

Tanneke op 6 februari 2015 om 14:02

Mooie compositie met het licht naast/achter het lichtbaken, vind ik.
Fraaie plaat.
Groetjes, Tanneke

Pgerri op 6 februari 2015 om 11:44

Erg mooi gebruik gemaakt van de balk voor de diepte, kleuren komen ook perfect over. Heb je overwogen om ook een staande foto te nemen? Of komt de balk dan te prominent in beeld.

in ieder geval een erg mooie foto van een mooie ochtend!

Groeten, Paul

ingrid-marcel op 6 februari 2015 om 21:33

Hoi Paul. Leuke vraag over de staande weergave. Het antwoord is 'ja'. Aanvankelijk had ik het idee om een staande foto te maken met een laag standpunt waarbij de stenen van het pad prominent in beeld zouden komen met het baken op de achtergrond. Bij mijn eerste bezoek op deze locatie viel mij op de er erg veel 'onkruid' tussen de stenen zat dat in een foto -in mijn ogen - te veel zou afleiden van mijn gewenste beeld. Vervolgens heb ik me gefocust op een liggende weergave waarbij de nagels de belangrijke inleidende functie moesten vormen. Op de uiteindelijke avond was de lucht zodanig interessant dat ik daar zo veel mogelijk van in beeld wilde hebben. Een staande foto is toen helemaal niet meer in me opgekomen. Ik denk overigens dat een staande foto zeker tot de mogelijkheden kan behoren. Een idee voor een volgende keer?

Groet Marcel

eim1 op 6 februari 2015 om 11:12

He Marcel,
Een strakke compositie en een mooie lucht.
+
Eimar

hans1990 op 6 februari 2015 om 09:22

Ha Marcel,

Nette plaat.. De doortekening in schaduwen spreekt mij erg aan. En inderdaad is de lucht van cruciaal belang vaak... Het effect van de lange sluitertijd in de wolken vind ik iets minder mooi. Het is naar mijn idee net te kort waardoor het net niet genoeg beweging mee krijgt.

gr Hans

ingrid-marcel op 6 februari 2015 om 21:17

Hey Hans. Tja, de sluitertijd. Pijnlijk punt, maar je hebt gelijk. De oorzaak zit in wat problemen met de camera. Al een hele tijd geleden scheurde het stelwiel voor het diafragma. Dat heb ik toen profisorisch gerepareerd met secondenlijm. Dat hield een hele tijd tot een maand of twee geleden. Ik besloot het te laten reparen. Een ogenschijnlijk beperkte reparatie. Alleen bleek niet het wieltje te moeten worden vervangen maar de hele unit waar dit aanzit. Het kosten niet alleen € 226 maar ook 6 weken reparatietijd. Krijg ik de camera terug blijkt de stelknop voor de programmakeuze gaar te zijn. Kon ik alleen op de P-stand fotograferen. Dus een maximale sluitertijd van 30 seconden! Wat een geklooi! Inmiddels ligt de camera weer bij de reparateur en ben ik die tenminste weer 2-3 weken kwijt (en vermoedelijk weer een behoorlijke duit). Dus als bij jou ooit dit euvel zich voor doet bedenk je een tweede keer. Een nieuwe a77 kopen is vermoedelijk goedkoper . Hoedanook, een kleine uiteenzetting over de sluitertijd.

Zeg, wanneer mogen we weer wat van jou verwachten of zit je alleen maar op de mountain bike?

Groet Marcel

hans1990 op 16 februari 2015 om 12:00

Haha late reactie want ondertussen heb je mn uploads al gezien, maar heb ik ergens getypt dat ik veel mountainbike?? Lijkt namelijk of je me persoonlijk kent want het zou zomaar kunnen haha...... maar inderdaad wat een gedoe zeg.. tweede hands zijn de a77 ook niet erg veel meer waard dus je kunt altijd nog op marktplaats kijken in uiterst geval..
Voor dat k naar IJsland ging heb k nog een systeem camera (a5100) van marktplaats getrokken voor video en eigenlijk ook nachtfotografie.. maar wat een ongelofelijke snelheid en betere beeldkwaliteit... De bediening op a77 is zeker met de kou gewoon veel makkelijker maar voor 1/3 van de prijs heb je een betere sensor waar je serieus u tegen zegt. Ik overweeg zelfs een overstap naar eventueel een opvolger van de nex 7 met makkelijkere bediening dan a5100 ( mede door de samyang 12mm F2, alleen voor e mount verkrijgbaar en ideaal voor sterren wat ik erg gaaf vind ).

BNN op 5 februari 2015 om 22:41

Hey deze is ook mooi...
een prachtige lucht!!!

Nieske

jbergers4 op 5 februari 2015 om 18:59

Ik heb hem net nog even in het groot bekeken:hij is werkelijk helemaal fenomenabel.

Jeroen

jbergers4 op 5 februari 2015 om 18:51

Zo wow zeg!Wat een diepte,ruimte en schitterende kleuren.Prachtige locatie.Zeker favoriet dus.Klasse!
Misschien had ik hem in panorama genomen,maar kan dat zo niet zien op de computer.Dan moet je echt ter plekke zijn.Dan berijk je nog meer het gevoel van ruimte en wijdsheid.
Groet Jeroen

ingrid-marcel op 5 februari 2015 om 21:40

Hallo Jeroen. Wat een leuke, enthousiaste reactie. Dat waardeer ik. Je suggestie van een panorama behoort tot de mogelijkheden. Ik wilde bij deze foto echter juist zo veel mogelijk kleurrijke lucht in beeld en de nagels op de metalen balk. Dus croppen van de foto is vanuit die optiek niet mijn keuze. Als alternatief zou het voor een panorama een samenstel van meerdere naast elkaar liggende foto's kunnen worden. Bij die optie komt aan de rechterkant de andere havenpier met het rode baken in beeld. Die wilde ik juist buiten beeld houden voor een krachtige compositie. Vandaar dat een panorama niet in mij is op gekomen. Een persoonlijke keuze dus. Hoe dan ook dank voor je suggestie.

Groet Marcel

renate-oskam2 op 5 februari 2015 om 00:43

Het is het wachten meer dan de moeite waard. Prachtige kleuren, mooie compositie.

Mgompie op 4 februari 2015 om 19:23

Ook een mooi vuurtorentje in fraaie kleuren.

Mgompie

StefWins op 4 februari 2015 om 19:13

Prachtig qua compo en kleur. Mooi die lijnen richting de ondergaande zon, en door de LE mooi stil water waardoor de pier er extra uitspringt. Heel fraai. Gr Stef++

Ferryveldhuizen op 4 februari 2015 om 16:33

Een schitterende plaat Marcel, mooi lijnen en duidelijk structuren,
de tone balance is goed, maakt een mooi onderscheid van elkaar.
scherpte, compo, nabewerking is allemaal top!
mooi ook het groepje klink nagels als start punt genomen.
Mvg Ferry+

ingrid-marcel op 4 februari 2015 om 19:07

Hoi Ferry. Tja dat zijn precies de details die ik zelf erg leuk vind en dus alszodanig uitzoek. Het maakt ook de voorgrond interessant. Dank voor al je complimenten.

Groet Marcel

Ferryveldhuizen op 4 februari 2015 om 19:15

het is je verdiend
Hou deze setting vast, hij is heel anders dan je foto's uit je portofolio!
Ik mag ze graag zien zo
Fijne avond!

ingrid-marcel op 4 februari 2015 om 19:29

Grappig dat je over de setting begint. Ik was eigenlijk veel te vroeg op deze plek. Mijn idee was om (zoals zo vaak) foto's te maken na zonsondergang. Hoewel ik deze compositie al bij een eerder bezoek had bepaald besloot ik toch maar alvast 'stelling' in te nemen (ter voorkoming dat er mogelijk kapers op de kust zouden komen). Ik stond daar dus in feite veeeel te vroeg. Het had ervoor net gehageld en er hingen interesante wolken. Met het vorderen van de tijd openbaarde zich de kenmerken van het gouden uur. Dat moment fotografeer ik inderdaad erg weinig, maar dit is er een. Uiteindelijk vervaagde de bewolking en bij het beoogde moment was er nauwelijks nog iets interessants over. Achteraf was het dus maar goed dat ik te vroeg was. En ja, het heeft mij relevante inzichten opgeleverd. Dus wie weet wat dat voor de toekomst betekent?

Groet Marcel

Arnoud78 op 4 februari 2015 om 11:50

Wolkenpartij en de kleuren zijn erg mooi!

InseawithC op 4 februari 2015 om 10:52

Wat een prachtplaatje heb je hier weer te pakken! Mooie lucht had je erbij die goed bijdraagt aan de dieptewerking! Fraaie kleuren ook Mooi gekozen compositie met dat groene ding centraal geplaatst! + stem

ingrid-marcel op 4 februari 2015 om 19:05

Hoi Cleo. Dat groene ding (een lichtbaken) staat toch net niet helemaal centraal. Als je goed kijkt staat die er net links naast. Daar heb ik bewust voor gekozen. Maar ik ben het met je eens dat het wel het centrale onderwerp is. Het doet me weer goed te lezen dat je de foto mooi vindt.

Groet Marcel

InseawithC op 4 februari 2015 om 21:18

Nu je het zegt idd! Maar mooi hoor!!

john9999 op 4 februari 2015 om 09:53

Prachtfoto geworden, mooie compositie en een mooie lucht erachter heel fraai!!!!

Mvg John

goosveenendaal op 4 februari 2015 om 09:30

Je had hier inderdaad fraai licht met een mooie lucht. De glinstering in die metalen balk maakt de foto sterker. Fijne plaat.
Groeten, Goos +

Lucille Ball op 4 februari 2015 om 08:57

Mooie opname met een fijne zonsondergang. Veel dieptewerking in je opname.

Lucille Ball

arjennoord op 4 februari 2015 om 08:48

Dat is idd een hele tijd geleden dat we wat van je voorbij hebben zien komen. Maar je laat wel weer zien waarom mensen graag naar je foto's kijken. Inleidende lijnen creeren veel diepte, en wat ik zelf mooi vind, is dat de horizon niet gelijk ligt met het onderste van de vuurtoren. Daardoor krijg je nog wat meer diepte erin. Geslaagde foto dus in mijn ogen! Grt. Arjen

ingrid-marcel op 4 februari 2015 om 19:17

Ik hoop dat het het wachten waard was, Arjen . Weet je, een ieder heeft zijn eigen kijk op zijn/haar hobby. Ik ben wat dat betreft enigszins idioot om er alleen maar echt lol in te hebben als de weeromstandigheden meewerken. Ik kom bij wijze van spreken 'mijn bed niet uit' als de lucht onbewolkt is. Dat heeft wel als consequentie dat de verzameling foto's niet zo hard groeit. Iedereen moet zijn/haar kijk de hobby natuurlijk lekker zelf bepalen. Dat houdt het afwisselend, niet waar?

Dank je voor je reactie en complimenten. Dat wordt gewaardeerd.

Groet Marcel

jantsjebron op 4 februari 2015 om 08:13

Prachtige foto +

ingrid-marcel op 4 februari 2015 om 12:06

Hoi Jantsje. Ik moest er wel nog een keer voor terugkomen.

Groet Marcel

botafriko op 4 februari 2015 om 08:07

Heel gaaf! Mooie lucht, mooie kleuren. Net dat beetje beweging in de wolken maakt het geheel dynamisch. Goed shot! +1

Groeten Roy

JKoppelaar op 4 februari 2015 om 08:00

Erg mooi Marcel. Inderdaad is een halfbewolkte tot lichtbewolkte lucht veel mooier dan een strakblauwe lucht. Vrijdagochtend hoop ik er ook weer op uit te trekken. Hopelijk heb ik dan ook wat bewolking. De vele lijnen in je foto is erg mooi voor de dieptewerking. Kleuren en compo zijn weer top!

Stem en groet Jan
www.jankoppelaar.com

17

Stemmen

Bekeken:233

Favoriet:6

ingrid-marcel

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 08-08-2009

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • The First Snowfall
  • Schip op mistige Maas
  • Foggy Maas
  • Winters
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
4 feb. 2015 07:02:38
Camera:
Sony A77
Iso:
50
Sluitertijd:
30/1 sec
Diafragma:
f/13.0
Brandpuntsafstand:
11 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast