Upload jouw foto's

Sony A77 - 100 - f/11.0 - 1/200 - 80 mm

Op weg naar de bovenste kamer van het paradijs kregen we nog even dit uitzicht. We hadden geen twijfel op de goede route te zijn. Geen windmolens, geen velden met zonnepanelen, geen bruinkool of kerncentrales. Geen dorpjes omrand met witte schimmel. Geen vooruitgang brengende industrie in de dalen. Wel een enorm gevarieerd concert aan vogels voorjaarsgezang. Indien we de intrinsieke onverdraagzaamheid van de meest toegewijde religieuzen zouden kunnen vergeten zouden we wel weer even aan zo'n paradijs kunnen geloven.

Een mooi plekje voor liefhebbers van Alpentoppen. Je ziet vaak de meeste indien je wat afstand kan nemen. Nogal wat vierduizenders aan de horizon. Waaronder de Matterhorn. De Italiaanse kant is wat minder spectaculair dan de Zwitserse. We zien ook het hoogste punt van Zwitserland. De Dufourspitze met 4634 meter hoogte. Op 99 kilometer afstand.

Als fotograaf had ik niet zoveel inbreng. Behalve dan het weerbericht volgen, vroeg opstaan, ter plaatse zijn en de foto maken. Volautomaat met diafragmavoorkeuze. JPG. Wat dode takken opgeruimd en kleine nuanceverschillen wat uitvergroot. Kortom, een kind kan de was doen.


Reacties (9)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
mphvanhoof op 2 december 2016 om 17:19

Fraai weids uitzicht. Dat is genieten geblazen. Gr MArcel.

alexie op 22 augustus 2016 om 13:02

Prachtig standpunt,mooi uitzicht,mooie plaat.Jammer dat ik niet kan stemmen omdat het een zeer stemmige foto is!
Groetjes
Alex.

vissi-darte op 22 augustus 2016 om 22:33

Stemmen vind ik maar stom. Favoriet is aangename waardering. Maar eerlijk gezegd vind ik dat ik veel betere landschapsfoto's gemaakt heb dan deze..... Maar mogelijk zijn die alleen bij mij zelf maar favoriet.... Kalenderplaatjes kunnen altijd op een brede waardering rekenen

BasPrins87 op 22 juli 2016 om 09:25

mooie plaat! diepte is werkelijk top, gewoon blijven kijken en dan pas ontdekken hoe mooi deze plaat is.. dorp licht mooi op! stem (favoriet) erbij! bas

vissi-darte op 22 juli 2016 om 13:21

Dank je Bas. Zelf doe ik niet aan stemmen en favorieten maar ik ben erg ingenomen met je waardering. De maximum resolutie op zoom is eigenlijk veel te klein om het landschap in volle omvang te kunnen beleven. Minimaal 2560 breed op minimaal een 27" monitor. Dan komt ie pas echt los.

PtR op 21 juli 2016 om 15:42

In eerste instantie vind ik de tekst mooier dan de foto maar ik merkte dat ik bij het lezen in de foto begon te groeien. Voer voor een psych?
Er zit een enorme diepte in dit beeld en, inderdaad, er straalt een weldadige rust uit. Dit zijn toch mooie plekken om te wonen, lijkt me. Alhoewel ik moet bekennen dat het in ons landje nu ook erg stil is omdat half Nederland op Franse campings is. Een heerlijke tijd, dit.

Zo heb ik uiteindelijk toch weer genoten van je beeldverhaal.

Groet
Peter

vissi-darte op 21 juli 2016 om 18:19

Leren zoomen is je pappenheimers leren kennen. Ik had dan ook niet verwacht dat deze foto soepel in je straatje zou passen. Derhalve ben ik extra erkentelijk dat je er nog een aantal mooie woorden aan hebt willen wijden. Er zijn er echt niet zoveel die dat zomaar op kunnen brengen

Persoonlijk houd ik wel van innemende landschapjes. Maar in het besef dat daar al een overmaat aan voorhanden is zal meer dan 99% van mijn voorraad het licht op zoom niet zien Deze foto is eigenlijk geplaatst omdat ik elders een discussie had omtrent het belang van elementen in de voorgrond in het geheel van dieptebeleving. We zien hier een veld dat gaat van 30 meter tot 120 kilometer.

Verder was het een mooie inleiding voor mijn eerstvolgende upload. Daarin gaf zoom vandaag helaas niet thuis nadat ik zorgvuldig een klein uurtje tekst geredigeerd had. Na de "opslaan" knop was alles weg. Foetsie! Dus je zult begrijpen dat ik er even de balen van had.....

Gelukkig heeft je milde reactie mijn humeur weer wat opgekalefaterd. Morgen is er weer een dag. Die ik mogelijk kan wijden aan decapitatie. Een reeds eeuwenoud gebruik dat het laatste decennium hervonden lijkt.

Tja, ik houd wel tekst. Misschien wel evenveel als beelden. Hoewel aan mijn persoon doorgaans boek noch film besteed zijn.... Goede fotografie moet overigens zonder tekst kunnen. Zeggen de echte kenners....

PtR op 21 juli 2016 om 18:36

Prachtig, prachtig. Maar 120 km ver weg? Serieus?

vissi-darte op 22 juli 2016 om 12:52

Nou ja, ik heb een beetje opgeschept. Bij nameten op google maps blijkt de afstand tot de Dom, in het groepje rechts van het Monta Rosa complex, slechts 115,58 km te bedragen. De top links is de Matterhorn. Vanwege de veel grotere prominentie is die veel makkelijker te onderscheiden. Die staat op 109,12 km afstand. Wat leuk dat je zoveel belangstelling hebt

PtR op 22 juli 2016 om 15:01

Als plattelander ben ik er natuurlijk aan gewend dat de je maar max. 20 km. ver kan kijken maar je hebt me overtuigd.
Ik ben ook al in geen jaren meer naar een vakantieland met bergen geweest. Alhoewel we dat dit jaar wel gaan doen. Dan zitten we in de buurt van Vaals....

Ik heb trouwens in heel veel belangstelling en vind ook heel veel leuk.

vissi-darte op 22 juli 2016 om 15:42

Bergen zijn meestal niet zichtbaar. Indien je je vakantie daar op afstemt zou je wel eens teleurgesteld thuis kunnen komen.

Na een gepasseerd koufront en een zich opbouwende rug van hoge luchtdruk kan de atmosfeer extreem schoon schijn. Zo'n ochtend moet je vroeg opstaan want het is zo weer voorbij.

De verste top die ik heb kunnen identificeren is La Meije in het Massif des Écrins in de Franse Alpen. Op 162 km. Niet op deze foto.

Ik weet niet hoever je belangstelling precies reikt maar voor een vakantiesite ben ik bezig met een panorama. "On the fly" gemaakt met mijn A77. Heel aardig om te zien. Vind ik zelf. Groot scherm gebruiken. Browser zo breed mogelijk maken op je scherm. Klikken op Treville. Reken op enige laadtijd.

PtR op 22 juli 2016 om 16:28

Het was ook met enig gevoel voor overdrijving dat ik de "bergen van Vaals" naar voren bracht.

Wat is je panorama ontzettend mooi geworden. Ik heb er met verbazing naar zitten kijken. Het is technisch ook nog eens helemaal perfect. Wat is echter een A77?

vissi-darte op 22 juli 2016 om 17:01

Zo heet mijn camera. Het is van Sony. Een speelgoedmerk

Het is een heel aardige functie. Ideaal voor aartsluie fotografen zoals mijn persoon. Knopje aanzetten. Ontspanknop indrukken. En dan langzaam om je as naar rechts draaien. Het systeem meldt wel of het er een panorama van kan maken of dat je het iets langzamer of iets sneller over moet doen.

PtR op 22 juli 2016 om 17:58

Het kwam op mij professioneel over. Doel bereikt!

janbruijns op 20 juli 2016 om 11:44

Mede door de combinatie van licht golvend groen-geel landschap met dorpjes op de voorgrond en bergen met besneeuwde toppen op de achtergrond hele mooie, rustgevende en duidelijke foto. Dat jullie nog terig gekomen zijn naar Nederland, verbaast me.

MVG.

vissi-darte op 20 juli 2016 om 17:17

Dank je Jan. Het is inderdaad een heel mooi gebied waar we wel vaker komen. En nog niet ontdekt door het massatoerisme! Laat dat maar lekker zo blijven.

victoir op 20 juli 2016 om 10:53

Ziet er mooi uit, mooi helder weer om deze plaat te maken,

Gr Victoir.
http://www.fotovictoir.nl/

vissi-darte op 20 juli 2016 om 17:19

Dank je Victoir. De atmosferische omstandigheden moeten inderdaad meewerken. Indien het helder is, vroeg opstaan. In de loop van de dag gaat het zicht zienderogen achteruit.

PascaleSlings op 19 juli 2016 om 20:25

Mooie plaat en leuk verhaal. Waan me weer even op vakantie. En de bergen blijven prachtig! Groeten, Pascale

vissi-darte op 20 juli 2016 om 17:22

Dank je Pascale. Ik zag in één van je foto's dat je vakantiegebied hemelsbreed niet zo ver hier vanaf lag. Maar dan westelijk van de waterscheiding

PascaleSlings op 20 juli 2016 om 17:46

Klopt! Ook zeker de moeite waard. Je pikt daar een vleugje van de Alpen mee en al wat van de Provence.

vissi-darte op 20 juli 2016 om 17:58

Zo is het leven. Er is meer de moeite waard dan waar we tijd vrij voor kunnen maken. Gelukkig maar, anders zouden verveling en sleur gaan toeslaan. Jouw vakantiegebied is niet helemaal onbekend voor me. Maar dat was allemaal nog in het analoge tijdperk.

SonjaJaarsveld op 19 juli 2016 om 15:45

Hele lekkere doorkijk en wat een uitzicht!
Molto bello!
Groet, Sonja

vissi-darte op 20 juli 2016 om 17:26

Dank je Sonja. De Alpen zijn maar zelden zo mooi zichtbaar. Vaak moet je het doen met "een vermoeden van". Maar ook zonder de zichtbare Alpen is Monferrato een fantastisch landschap. Ook om te fietsen! Fiets je zelf ook nog wel eens? Of fotografeer je die tegenwoordig alleen nog maar

SonjaJaarsveld op 21 juli 2016 om 12:30

Soms is het vermoeden mooi en mysterieus. Maar de alpentoppen zijn het allermooist als je ze kunt zien En op jouw foto staan ze echt prachtig helder de show te stelen van het toch al ozo mooie landschap.
Pooh.. ik fiets momenteel amper. Helaas! Maar heb mn fiets nog niet verkocht, dus wie weet!

vissi-darte op 21 juli 2016 om 12:51

Goed. Er is dus nog hoop. De fiets is een fantastisch hulpmiddel om je langs fotogenieke objecten te voeren. Mits het niet je bedoeling is zo snel mogelijk van A naar B te komen

Daarnaast is het ook nog eens heel gezond. Mits het geen E-bike is en mits je niet al te veel rondscheurend gemotoriseerd verkeer op je pad treft.

En ehh, niet zonder trots, het hoogteverschil dat je hier ziet hebben we toch geheel per fiets overwonnen. (Exclusief de alpen, dat is een andere orde) En dat met onze ouwe zware lijven. Dat moet je wel even meerekenen

BADL op 19 juli 2016 om 13:14

Schitterende landschapsfoto, met daarbij ook nog eens een waarde toevoegend bijschrift...

Prachtige diepte in deze plaat, vooral door het "doorkijkje" met de bladeren en bomen in de voorgrond... Vooral de donkere bladeren zijn schitterende "eye catchers" en geven het totaalbeeld meer sfeer mee...

Schitterend hoe je vanuit deze invalshoek over het dal uitkijkt, nog eens versterkt door de mooie bergen in de verte...

Totaalbeeld is mooi in balans... Mooie kleurtonen...
Geen aandachtspunten dit keer van mijn kant...

Gr.,
Arnold

vissi-darte op 20 juli 2016 om 17:14

Dank je voor je mooie woorden Arnold.

Het landschap is schitterend. Daar heb je als fotograaf niet zoveel meer mee in de pap te brokken. En dat zou je ook niet moeten proberen, denk ik. Ik zie af en toe nog wel eens een zwaan sterven in schoonheid

Gelukkig is het een onderwerp/gebied waarmee we nog niet platgegooid zijn. En de atmosfeer moet meewerken. Op dit moment heb ik meerdere vakanties moeten wachten. Het is er vaak zonnig maar ongeveer even vaak heiig. Dan zie je niets meer dan mist op 100 km afstand. Wat dit onderwerp betreft had ik dus wel inspiratie en een plan nodig. De uitzondering die de regel bevestigd

BADL op 20 juli 2016 om 19:42

Regels ? Zijn er regels dan ?

vissi-darte op 20 juli 2016 om 22:56

Het gezegde kan niet zonder. De fotografie wel.

Het begrip "regel"in de fotografie is misschien wat te besmet geraakt. Ik heb het liever over "wetmatigheden". Dat komt wat minder dwingend en belerend over. Niet zo "Oberlehrer"-achtig. Die wetmatigheden beschouw ik als mijn vrienden. Niet als mijn vijanden. Waar mogelijk probeer ik er mijn voordeel mee te doen

BADL op 21 juli 2016 om 00:07

Die wetmatigheden zijn ook zeker geen onwaarheden, dus absoluut zal het onbewust of bewust voor fotografen een goede leidraad kunnen zijn...

0

Stemmen

Bekeken:113

Favoriet:2

vissi-darte

Niveau:beginner
Lid sinds: 23-12-2009

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • zonsopkomst met zonnezuil
  • Zwanenwater
  • Den Haag CS
  • Zonsopkomst
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
19 jul. 2016 12:42:49
Camera:
Sony A77
Iso:
100
Sluitertijd:
1/200 sec
Diafragma:
f/11.0
Brandpuntsafstand:
80 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast