Meld je gratis aan

Sony A77 - 50 - f/13.0 - 13/1 - 12 mm

Net als de vorige upload is dit 'bijvangst' van een poging voor een ander idee (welke overigens nog niet volbracht is).

Ondanks dat het net na het 'hoogte'punt van laagtij was, kwam het water op dit punt al weer snel opzetten. Binnen luttele minuten verdwenen deze stenen onder het modderige waddenwater. Door dit troebele water is er dit keer nagenoeg geen transparantie in het water dat vooraan in beeld is.


Reacties (16)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
sven483 op 13 november 2013 om 13:30

Mooie foto, uitstekende voorgrond en een prachtige zonsondergang, de achtergrond rechts had er van mij niet bij gemoeten. Denk dat een vierkante uitsnede hier ook wel mooi zou zijn!
Groeten Sven

ingrid-marcel op 13 november 2013 om 21:30

Hoi Sven. Ik eens zitten kijken naar jouw idee. Ik zal een deel van de pier moeten weeklonen om gevoelsmatig balans in de foto te houden bij een vierkante uitsnede. Met name doordat aan de onderzijde een groot deel van de belangrijke, schuine lijn wegvalt zodra ik via croppen een dergelijke uitsnede wil krijgen en de pier er net buiten wil laten. In laatstgenoemde variant voelt de foto niet goed meer, wat mij betreft. Of heb jij een ander idee?

Dank je in ieder geval voor je kritisch meedenken.

Groet Marcel

sven483 op 15 november 2013 om 13:30

Ik snap wat je bedoelt ivm de balans en de schuine lijn, maar je trekt wel een diagonaal door je beeld dan, door middel van de 2 stenen op de voorgrond en de plaats van de zon (de felste kleuren) in de achtergrond. Dus ik denk dat het wel kan, maar ben ook niet zeker... Nu vind ik dat het donkere van de pier te hard de aandacht trekt, mocht er nu een vuurtoren opstaan, dan was het ideaal...

Groeten Sven

1103 op 10 november 2013 om 08:47

Prachtige opname.
ik kom hier ook wel maar nooit op het moment om zo,n mooie foto te maken.
grts. Jh

ingrid-marcel op 10 november 2013 om 09:25

Hallo Jh. Toch is het heel makkelijker dan je denkt. Zorg dat je rond zonsondergang langs de dijk staat en je zult ziet dat het ook jou eens overkomt. Uiteindelijk is het een kwestie van planning en het weerbericht in de gaten houden.

Dank je voor je reactie.

Groet Marcel

constant op 7 oktober 2013 om 21:51

Mooi vastgelegd .

groetjes,

Constant

ingrid-marcel op 8 oktober 2013 om 21:13

Dank je wel Constant voor je reactie.

Groet Marcel

eenmomentjesvp op 6 oktober 2013 om 22:49

Of de achtergrond rechts in beeld erop had gemoeten is
een smaakkwestie, maar voor de rest is de foto zeer
verzorgd. Mvg (stem),
Robert

ingrid-marcel op 7 oktober 2013 om 21:46

Hoi Robert. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten maar ik vind het prima als men aandachtspunten aangeeft. Ik ben tenslotte ook maar een amateur. Dommer word je er in ieder geval niet van.

Dank je weer voor je complimenten.

Groet Marcel

jefoto op 29 september 2013 om 08:39

Mooie sobere plaat met fraaie kleurtoon.

ingrid-marcel op 29 september 2013 om 21:50

Je omschrijving bevalt mij wel. Sober. Dank voor je complimenten.

Groet Marcel

eim1 op 28 september 2013 om 00:05

He Marcel,
Mooie diagonale lijn met de stenen. Het grind op de voorgrond had er (denk ik) niet eens bij gehoeven.
Verder erg lekkere sfeer in de foto. Mooie kleuren.
+
Eimar

ingrid-marcel op 28 september 2013 om 15:57

Hoi Eimar. Denk je niet dat het beeld wat saai wordt als de voorgrond er niet bij is? De versie die jij voor ogen hebt, heb ik circa een minuut later gemaakt waarbij het water het grind overspoelde. Mij beviel die foto minder. Maar dat is een persoonlijke voorkeur. Dank je in ieder geval voor je opmerkzaamheid en je complimenten natuurlijk. Het geeft weer stof tot nadenken.

Groet Marcel

intrudertje op 27 september 2013 om 23:15

Schitterende opname,mooie kleuren stem gr.

ingrid-marcel op 28 september 2013 om 15:59

Dank je wel voor je complimenten Intrudertje.

Groet Marcel

InseawithC op 27 september 2013 om 20:27

Mooie warme plaat geworden door de prachtige kleuren in de lucht! Toch heb ik wel eens beter van je gezien. Ik heb het idee dat er een beetje een kleurzweem overheen zit als je naar de stenen en het zand/steentjes kijkt. Maar ik kan het mis hebben hoor. Ook had de voorgrond en dan met name de groter stenen naar mijn idee iets scherper gekunt omdat je oog wel als eerst daar op rust. Verder vind ik wel dat je een mooi rustige sfeer te pakken hebt.

ingrid-marcel op 27 september 2013 om 23:07

Hoi Cleo. Dank je voor je eerlijke reactie. Qua compositie ben ik dat met je eens. Helaas waren er niet meer interessant elementen in de foto te betrekken om het geheel sterker te maken.

Ten aanzien van de 'kleurzweem' is naar mijn idee alleen de rode kleuring van lucht (die weerspiegelt in het water en op het natte zand) aan de orde. Het is niet kunstmatig ingebracht.

Over de scherpte van de steen ben ik het niet met je eens. Ik heb juist op de voorste scherpgesteld. Mogelijk dat door de lage resolutie van de upload het anders overkomt. De niet-verkleinde versie geeft juist veel details weer.

Desondanks veel dank voor je reactie en waardering.

Groet Marcel

InseawithC op 27 september 2013 om 23:20

Wat die kleur betreft kan je idd wel eens gelijk hebben. En wat de scherpte betreft, dat heb ik idd ook heel vaak als ik hier op zoom een kleinere versie dan het origineel upload. Dan is het origineel veel scherper. Bij mij veranderen de kleuren ook vaak als ik een kleinere versie upload. Daarom heb ik besloten niet meer van die kleine exemplaren te uploaden. Ik doe nu gewoon het originele formaat. Dat help wel.

hans1990 op 27 september 2013 om 23:39

als ik de foto gewoon verklein tot 1132 pixels aan de langste zijde zijn de fotos naar mijn idee altijd redelijk scherp.. en op mn pc kijk ik de fotos in irfanviewer.. daar zijn de kleuren beter dan bij windo ws viewer en hetzelfde als op zoom

gr hans

goosveenendaal op 27 september 2013 om 13:09

Fraai verstild water door de lange sluitertijd en prachtige kleuren. De voorgrond zorgt goed voor dieptewerking.
Groeten, Goos

ingrid-marcel op 27 september 2013 om 23:10

Hallo Goos. Dank je voor je aardige woorden. Leuk dat je de dieptewerking aantipt. Dat vind ik in deze foto namelijk ook één van de interessantste aspecten.

Groet Marcel.

hans1990 op 27 september 2013 om 09:49

Ha Marcel,

de warme kleuren doen me enorm goed deze morgen
De kleuren zijn mooi alsook de belichting..
De scherpte is inderdaad wat minder op de voorgrond, maar in deze foto twijfelde ik even of dat het was van het terugtrekkende water.. (Of je miste net dat ene scherpstelpunt haha)

Ik denk dat wanneer de kustlijn helemaal door had gelopen op de foto het een iets sterker beeld geweest zou zijn..

Groet hans

ingrid-marcel op 27 september 2013 om 22:57

Hoi Hans. Had je behoefte aan warmte?

Dank je voor je aandachtspunt. Dat moet ik maar eens uitproberen bij een volgende sessie. Bij deze overviel mij de snelheid van het opkomende water zo zeer dat rustig wikken en wegen voor de compositie niet aan de orde was.

Fijn dat je het scherpstelpunt aantipt. Eigenlijk is dat natuurlijk het hele verhaal maar ik vreesde dat dat als een wel erg zwak argument zou worden gevonden .

Groet Marcel

wietseh op 26 september 2013 om 22:15

Prachtige sfeervolle opname Marcel, mooie compo en zachte kleuren.
Het aandachtspuntje wat betreft de scherpte op de voorgrond is iets waar ik zelf ook nog wel eens tegen aanloop

Stem en groet, Wietse

ingrid-marcel op 27 september 2013 om 22:50

Hoi Wietse. Dank je voor je reactie. Wat het scherpte'probleem' betreft zie je dat dit je altijd kan overkomen. Althans mij ook. Het glipt er soms gewoon bij in terwijl je denkt alles in orde te hebben. Het bewijst maar weer mijn amateurgehalte .

Groet Marcel

botafriko op 26 september 2013 om 22:10

Prachtig! Mooie compo. Mooie kleuren. Fraai met die langere sluitertijd. Ik kan de onscherpte nauwelijks zien eigenlijk. Dan moet ie al flink worden uitvergroot. Stem. Groeten Roy

ingrid-marcel op 26 september 2013 om 22:31

Hoi Roy. Dank je voor je reactie. John heeft echt gelijk hoor. Ik heb zelfs de foto iets gecropt om het 'ergste' eraf te halen. Het is mijn 'risico' dat mensen kritisch reageren op punten waarvan ik weet dat het eigenlijk beter zou moeten. En dat men kritisch reageert is ook goed want daar wordt je met elkaar beter van. En zoals je misschien wel weet bent ik soms ook vrij kritisch bij anderen. Desondanks veel dank voor je lof.

Groet Marcel

botafriko op 26 september 2013 om 22:36

Oh ja zeker kritisch blijven! Er worden al genoeg veren in de kont gestoken. Vaak terecht, maar ook vaak onterecht. Ik zie het beter al ik 'm uitvergroot, maar heel storend is het niet naar mijn idee. Groeten Roy

john9999 op 26 september 2013 om 21:26

Mooi compositie, lucht en het vlakke water, ik mis iets aan scherpte op de voorgrond met name de steentjes zou de foto helemaal afgemaakt hebben.

Mvg John

ingrid-marcel op 26 september 2013 om 21:36

Hoi John. Terecht punt over de scherpte. Daar kwam ik thuis ook achter. Doordat de camera een centimeter of 20 boven het zand hing ben ik in de knoei gekomen met de hyperfocale afstand in het onderste deel van de foto. Duidelijk een aandachtspunt voor de volgende keer. Dank je voor je opmerkzaamheid. Dat waardeer ik.

Groet Marcel

chris-hornung op 26 september 2013 om 20:42

Mooie sfeervolle plaat Marcel.

Groeten Chris

ingrid-marcel op 26 september 2013 om 21:39

Dank je wel Chris. Ik probeer inderdaad enig warm gevoel op te wekken bij dit doorgaans verder kille en winderige landschap . Mooi dat dat gelukt is.

Groet Marcel

SaskiaJans op 26 september 2013 om 20:23

Transparantie of niet, wel een mooie foto Marcel, welke poging had je voor ogen? Mooie plek, mooie beeldopbouw met rust... Geen emmer

ingrid-marcel op 26 september 2013 om 21:48

Ik had/heb het idee om drie verschillende golfbrekerfoto's in een serie te plaatsen. Bij Harlingen wilde ik deze bij laag tij vastleggen met een bepaalde luchtweergave. Maar iedere keer was er weer iets te 'emmeren': geen wolken, te veel wolken, veel tegenwind waardoor er ondanks laagtij toch veel water in beeld kwam, en dat soort omstandigheden. Ja, het leven van een amateurfotograaf gaat niet over rozen maar geeft wel weer aanleiding om er opnieuw op uit te gaan.

Dank je in ieder geval voor je complimenten.

Groet Marcel

bally3 op 26 september 2013 om 20:22

toch heb je een sfeervolle foto ervan gemaakt in fijne pasteltinten. van mij mijn stem
gr. Hans

ingrid-marcel op 26 september 2013 om 21:50

Hallo Hans. Ik ben weer blij met je complimenten en waardering. Dank je daarvoor.

Groet Marcel

7

Stemmen

Bekeken:228

Favoriet:0

ingrid-marcel

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 08-08-2009

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Langs het Loch
  • lente in het dal
  • HAN0144 verkleind
  • Herfstwandeling
Datum:
26 sep. 2013 19:09:08
Camera:
Sony A77
Iso:
50
Sluitertijd:
13/1 sec
Diafragma:
f/13.0
Brandpuntsafstand:
12 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast