Meld je gratis aan

Sony A77 - 100 - f/11.0 - 1/160 - 10 mm

Het binnenland van IJsland langs één van de hooglandroutes: ruig, weids, en onverharde wegen langs bijzondere landschappen. Zoals hier aan de hooglandroute 'Kaldidalur' door een enorm verhard lavaveld waar gletscherwater zich een weg baant naar lager gelegen oorden.


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Jant op 7 juni 2013 om 23:18

Krijg steeds meer de neiging om plannen te gaan maken om weer terug te gaan vooral als ik dit zo zie.
Hoe lang zijn jullie geweest?
En hebben jullie zelf de reis gemaakt of georganiseerd?
Gr Jan.

ingrid-marcel op 8 juni 2013 om 16:29

In één van mijn eerdere reacties (op jouw vele, door mij zeer gewaardeerde reacties) gaf ik al aan dat we erg goed (vakantie)weer hadden. Fotografieweer was het minder. Alleen de eerste vijf dagen van de reis hebben we ruige luchten gehad (waarvan anderhalve verregende dag). Vanuit fotografisch perspectief had ik graag meer van dat soort omstandigheden gehad, maar ja voor de vakantiebeleving waren de omstandigheden heerlijk.

Deze foto toont net als voor jou (als ik je goed begrijp) een ongekend IJsland-gevoel: ongerept, ruig, imposant landschap.

In totaal zijn we 2,5 week geweest. De reis heb ik zelf opgezet. Zo'n driekwart jaar voor vertrek ben ik begonnen met oriënteren. Met name de lonely planet heeft daarbij geholpen. Hierin heb ik alle plekken aangegeven die ik (we) graag wilde zien. Uiteindelijk bleken we te weinig dagen te hebben om alle aangetekende plekken te bezoeken. Dus daaruit een selectie gemaakt. Vervolgens een aansluitende route uitgestippeld (met verschillende hooglandroutes zoals de kaldidalur, kjölur en de sprengisandur). Met deze gegevens ben ik naar reisorganisatie Askja gegaan met de vraag of zij onderkomens wilde regelen. En dat is naar tevredenheid gelukt.

Er zijn nog plekken waar we niet zijn geweest. Ik vermoed dat we nog eens een keer terug gaan om die ook nog aan te doen. Het is een pracht land. Overigens moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat 2,5 week met een intensief programma zoals wij hadden, iets te veel van het goede is. Met name de laatste dagen merkte ik een bepaalde mate van verzadiging. Dus voor een volgende keer moet ik iets sleutelen aan de intensiteit.

Groet Marcel

1

Stemmen

Bekeken:88

Favoriet:0

ingrid-marcel

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 08-08-2009

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Melkzee
  • Zaagmolen Fram in Woltersum
  • A Storm is Coming
  • Little White Church
Datum:
27 sep. 2012 19:43:19
Camera:
Sony A77
Iso:
100
Sluitertijd:
1/160 sec
Diafragma:
f/11.0
Brandpuntsafstand:
10 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast