Meld je gratis aan

Sony A350 - 100 - f/11.0 - 10/1 - 26 mm

Gisteravond was er veel onrust in Leiden, velen vroegen zich af wat er aan de hand was dat er zo'n grote groep fotografen met hun statief en camera's de stad doorkruisten. Ook de politie hield de zaak goed in de gaten en ondervroeg verschillende fotografen naar hun bezigheden....
Dit is een hdr van 6 belichtingen waarna ik in het geheel niet tevreden was met de kleuren en die dus nog in PS verder heb bewerkt tot dit resultaat. Tenslotte links nog wat rechtgetrokken vanwege een groothoekvertekening en tenslotte nog verkleind uiteraard voor zoom. Een wat breder zwart kader dan jullie van mij gewend zijn maar dacht geeft wat rust aan de donkere foto in de kleurrijke omgeving van de gallery.
Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vinden, ik dacht dat hij zo best wel geslaagd was maar goede raad kan ik altijd gebruiken.
Het was gisteravond in ieder geval weer heel gezellig met zo'n leuke groep zoomers op stap te zijn, Harry en Hans nogmaals bedankt!
groetjes Ron


Reacties (32)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
arkoenlassie op 24 september 2009 om 20:59

Hoi Ron,

Een hele mooi nachtfoto.
Je hebt er veel werk aan gehad, maar het is zeker de moeite waard!

Gr. Monique.

henri1952 op 23 september 2009 om 18:53

Bij eerste aanblik vind ik de opname "vies" van kleur, maar de opname wint aan kracht en fraaiheid als je er wat langer naar kijkt, een heel fraai tafereel ontluikt zich dan voor je ogen, een prachtig gelukt geheel vind ik!

oudmaijer op 21 september 2009 om 16:21

Hoi Ron,
Voor mijn ben je goed geslaagd het is een perfecte avond foto geworden.
Groetjes Bob.

Jaap93 op 21 september 2009 om 16:01

Hoi Ron wanneer je hem groot bekijkt ziet het er niet fout uit maar je opname mist naar mijn idee wat helderheid die je ook in het donker wel kan hebben. Misschien was een HDR niet nodig en komt een normale opname met een goede belichting er beter uit. Met de 6 plaatjes die je hebt is dat eenvoudig te proberen.
gr. Jaap

robert1944 op 21 september 2009 om 12:42

Ik ga mee met reactie van Gravinfoto, in het groot is hij mooier. Gr. Rob

megabijtje op 21 september 2009 om 11:24

Hoi Ron, prima hdr, mooie kleuren en prachtige sfeer, mooi ook het contrast van alles. Grt.Mieke

cookiemonster71 op 21 september 2009 om 09:47

Hoi Ron, als eerste wil ik opmerken dat het me niet bevreemd heeft dat de politie jullie op het spoor was, vind je het gek maar een paar gekken door de stad lopend en de boel onveilig makend
Kijken naar het totaalplaatje kan ik tot een volgende conclusie komen:
Voor wat betreft de compo heb je goed gebruik gemaakt van de rechteronderhoek met de kade als een goede dieptelijn.
Kleur op de voorgrond vind ik hier prima uitkomen. Op de achtergrond zou het donkere bruine gedeelte zomaar viezigheid in de lucht kunnen zijn geweest vanwege een stralende dag, maar jij weet hoe de situatie er uit heeft gezien. Jij hebt naar jouw smaakgevoel de foto bewerkt en als jij hierin tevreden mee bent, dan is ie toch goed.
Je blijft afhankelijk van factoren , die je niet altijd kunt controleren. Met deze opname zou ik zelf persoonlijk tevreden mee zijn, want ik heb er weinig kaas van gegeten

Grt Roger

Stumpf op 21 september 2009 om 08:53

Hallo Ron,
De sfeer komt er goed in uit , maar heb van jou beter nachtfoto,s gezien!
Gr. Eddy Stumpf

Achterdehorizon op 21 september 2009 om 00:10

Hallo Ron,

Wat een leuk verhaal bij deze foto. Tjonge wat je allemaal niet gedaan hebt om deze tot stand te laten komen. Heel knap, ik doe het je niet na kan ik je verklappen!
Ik vind dit een heerlijke plaat geworden om naar te kijken. Dus wat mij betrefd, complimenten!


Groetjes en slaap lekker voor vannacht,
Rianne

AgeethImthorn op 20 september 2009 om 23:16

Hallo Ron, van HDR bewerkingen heb ik geen kaas gegeten dus geen tips hierover van mijn kant. Het was een gezellige avond, een klein groepje enthousiaste zoomers met veel bekijks en die op hun beurt ook door uitgaanspubliek zijn vastgelegd. Mijn opnames ga ik in de loop van de week eens goed bekijken.
Je laat hier een mooi sfeertje zien,al moet ik eerlijk zeggen dat de foto op mijn monitor een lichte zweem vertoont. Maar verder een knappe bewerking en mooi gekozen standpunt. Groetjes Ageeth.

hennie15153 op 20 september 2009 om 22:59

Prachtige en sfeervolle opname Ron, mooie diepte en wat een lichtjes en weerspiegelingen.
De foto is ook mooi scherp en heeft een prima compo.
Groetjes Hennie

wilhelmien op 20 september 2009 om 21:51

Ik heb weer wat gemist, zo te lezen en te zien. Ik vind je foto mooi maar op een of andere manier ook een beetje wazig. Misschien dat je wat meer contrast moet toevoegen? groeten Wilhelmien

lotjepluis op 20 september 2009 om 21:19

Hoi Ron een prachtig resultaat sfeervol plaatje mooie belichting en prima scherpte. Gr Wilco & anneke

hagel op 20 september 2009 om 20:57

Ik heb eens gekeken naar een andere foto . van Willie de Haan. Maar dan moet ik zeggen dat deze als een betere uit de bus komt. Het heeft iets heel aparts hdr. Als je er mee bezig bent is dat denk ik heel anders als dat je hem aan ons toont. Het is een sfeer volle plaatgeworden.
Gr Harry

Harry42 op 20 september 2009 om 20:54

Hallo Ron,
Leuke sfeervolle foto van Leiden.
Gr Harry

Ivy op 20 september 2009 om 20:40

Ik vind hem erg geslaagd, de scherpte is prima, de belichting mooi en het bootje geeft veel diepte, dus een erg fraai geheel.
gr. Mieke

mignon-creative op 20 september 2009 om 20:26

Sfeervolle opname Ron in een prima compo met een lekkere diepte , vooral het stereffect van de lantaarns vind ik erg mooi hier .

Grt Mignon

Utzefke op 20 september 2009 om 20:16

Hoi Ron,

ik vind hem schitterend, veel meer hoef ik er dus niet meer over te zeggen. Eeen super sfeervolle plaat!

Groetjes

Jos

Friends op 20 september 2009 om 20:05

Hoi Ron,mooie compositie heb je hier staan en het bootje links vooraan vind ik super, over de kleuren en zweemachtigheid is al genoeg gezegd, het was een gezellige avond met een heerlijk temperatuurtje, jij ook bedankt voor de gezelligheid. Gr J&W

Hans1969 op 20 september 2009 om 20:01

Hoi Ron.
Beregezellig vond ik het ook, kan ook niet anders met deze groep mensen . Foto is mooi geworden. Mooie compo, kleuren zijn wat minder. Over de hdr betwijfel ik of het hdr is. Dan in ieder geval geen "echte", want dat kun je zien aan de klok. Ook zonde vind ik de zweem over de foto en het witte streepje in de lucht boven de kerk, alsof je er een stukje lucht bijgemaakt hebt en dit ene streepje vergeten ben. Ik weet dat je vaak erg kritisch bent en ga er van uit dat je ook tegen mijn oprechte bevindingen kan, haha. Jou kennende zal dat wel lukken, zo vaak heb ik niet iets aan te merken op jouw foto's. Maar dit is toch nog steeds wel een beetje "mijn ding"....
Gr. Hans

ronab op 20 september 2009 om 20:27

Hoi Hans,
Het is wel degelijk een 'echte' hdr, 6 foto's samengevoegd met photomatix. Die zweem over de foto vind ik ook jammer maar kreeg ik niet verder weggewerkt en dat streepje ben ik blijkbaar vergeten weg te werken na het rechtzetten van de toren, dom dom.
Je kritiek wordt gewaardeerd hoor, daar leer ik van en jij bent nou eenmaal de Meester hierin....
gr Ron

Sizzle op 20 september 2009 om 19:53

Vind hem heel mooi..de lantarens zijn net sterren..zal best een gezellige boel zijn geweest met al die Zoomers..Nou het resultaat mag er zeker zijn..Gr Marianne

edinternet op 20 september 2009 om 19:49

Hoi Ron,

Mooi om weer terug te zien, echter vind ik de sfeer een beetje mistig in plaats van de heldere avond die er gisteravond was. Wel erg leerzame omschrijving trouwens.
Ach ja soms vertelde ik de mensen maar dat wij van het inbrekersgilde waren en nu mooie ramen uitzochten .

Gr Ed
Ps moet mijn foto's nog van de camera plukken dus nog ff wachten.

pietdam op 20 september 2009 om 19:45

Hoi Ron,
Je het was weer bere gezellig, wat mij wel opviel waren de mensen er omheen, de vragen die er gesteld werden, de een vrbaast de ander heel nieuwsgierig, wel een mooie ervaring.
Mooie compo heb je er van gemaakt, de kleur vind ik echter wat overtrokken, de zweem op de achtergrond zag ik ook hangen in de lucht, dus heb daar bewest geen opname gemaakt.
Maar de sfeer heb je heel goed ten uiting gebracht in de foto, geweldig.

gr. Piet.

geld1846 op 20 september 2009 om 19:20

Ik vind het een hele geslaagde foto Ron; je hebt het mooie avondsfeertje goed vastgelegd. Het roept bij mij nostalgische gevoelens op, want ik heb er 10 jaar gewoond, heb er mijn vrouw leren kennen en ben er met haar getrouwd, dus.....
Gr. Nico

wouterboot op 20 september 2009 om 19:07

Hallo Ron,
Ik vind het wel een mooi resultaat!
Ik had er gister avond heeeeeeeel graag bij willen zijn!!
Heel de week me op verheugt, wordt ik 1 dag van ter voren ziek grrrrrrrr
Echt niet leuk!!! Maarja het is niet anders
Verder een mooie foto!!


Groet,
Wouter

ronab op 21 september 2009 om 00:39

Hoi Wouter,
Het was idd jammer dat je er niet bij was maar dit is zeker niet het laatste zoomuitje voor nachtfotografie, volgende ronde nieuwe kansen... In oktober wordt het waarschijnlijk Rotterdam.
Beterschap, eerst maar eens goed uitzieken!
gr Ron

tschalk op 20 september 2009 om 19:04

Tsja.... we hadden wel veel bekijks..... tot 3 maal toe een bikercop in onze nabijheid !
Wel terecht, want af en toe stond ons hele zootje op fietspaden, het verkeer om ons heen vergetend.....
Ook mooi was de betrokkenheid van menig passant, die zich menigmaal vertwijfelend af vroeg wat er allemaal aan de hand was, soms zelfs een beetje paniekerig maar andere keren weer zeer geïnteresseerd en vroegen ons soms de oren van het hoofd.
Leuke ervaring !

Nu je foto..... de compo lijkt mij in orde, mooi dat bootje op de voorgrond.
Toch denk ik dat je met de kleuren te ver bent doorgeschoten, er hangt zelfs een zweem over de foto. Hoe dan wel ? Tsja..... dat is een kwestie van smaak en veel proberen.
Echte tips heb ik niet, gewoon..... doen !
Sfeer zit er evenwel prima in !
Groet, Ton

cgfwg op 20 september 2009 om 19:00

nou je hebt ere heel wat werk aan gehad maar het resultaat mag er zijn een fijne sfeervolle opname met veel diepte en pracht kleuren gr bets

JeanneW op 20 september 2009 om 18:49

Prachtige foto van Leiden in de nacht. Schitterende kleuren . Mooie compo en leuke sterretjes.
Groeten Jeanne

jannes op 20 september 2009 om 18:45

prachtig al die sterretjes Ron.mooi die spiegeling
een heel mooi avond opname.
en er is veel te zien hier .goede diepte zit er ook in .
gr jans.

Jola op 20 september 2009 om 18:36

Wouw...wat een geweldige foto.
Ik heb geen enkele ervaring met dit soort foto's maar weet wel dat ik dit heel mooi vind!
Foto MOET je beslist op groot kijken...veel te zien...echt..prachtig!
Mijn complimentjes!!

Groetjes,
Jolanda

Gravinfoto op 20 september 2009 om 18:28

Ik vind het wel een mooi resultaat. Mooie sterretjes, mooie spiegelingen, mooi blauw in de lucht en het water. Bootje komt ook mooi tot zijn recht. Mooie diepte door het water en aan het einde die brug. Ben benieuwd wat anderen vinden. Heb ook twijfel, maar weet niet goed waar het aan ligt. Mooi sfeertje hè. Groetjes Ria

2

Stemmen

Bekeken:176

Favoriet:0

ronab

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 20-10-2006

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • P1040729 EEN van de rond 20 Wijkagenten 11nov 2018
  • TheEagle
  • Rijp
  • eerste zonnestralen
Datum:
20 sep. 2009 18:22:22
Camera:
Sony A350
Iso:
100
Sluitertijd:
10/1 sec
Diafragma:
f/11.0
Brandpuntsafstand:
26 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast