Upload jouw foto's

Nikon D90 - 500 - f/7.1 - 1/4000 - 62 mm

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan………………

De tijd van gaan van Zoom is voor mij nu echt gekomen.

Bijna 4 jaar geleden me aangemeld als lid. De eerste upload, spannend! Wat een blijdschap, de eerste reactie, na drie foto’s, de eerste fan! Ex-Zoomer Marie-Louise, ze “zag wel iets” in mijn foto’s, een geweldig compliment, want zij is één van de (ex-)Zoomers voor wiens foto’s ik een geweldige waardering heb.
Vele uploads (563), reacties (15788 geplaatst, bijna 19000 ontvangen) volgden.

Wat heb ik hier veel geleerd, over compositie, scheve horizons, lijnen en heel veel inspiratie op gedaan. En last but not least, zo veel leuke en lieve mensen leren kennen. Uit sommige contacten zijn blijvende vriendschappen voortgekomen, waar de gezamenlijke passie voor de fotografie als rode draad door heen loopt.

Zoom verandert, ik verander.
Zoom wordt groter, professioneler, commerciëler. Lang niet alle veranderingen zijn verbeteringen. Mede daardoor haken een aantal door mij zeer gerespecteerde Zoomers af.
In mijn privé-leven verandert er ook van alles, waardoor ik mijn vrije tijd ook anders in ga delen.
Door dit alles vermindert de tijd en zin om foto’s te uploaden, reacties te lezen en te plaatsen. Zoom wordt op een laag pitje gezet.

Het laatste jaar heb ik in totaal 5 foto’s geplaatst. Me steeds weer voorgenomen om gewoon zo nu en dan eens een fotootje, wat reacties, te plaatsen. Maar het wilde er maar niet meer van komen, mijn laatste upload is van januari…..

Dus nu maar eens definitief afscheid nemen, van Zoom (het abonnement loopt deze maand af) en van de (paar?) Zoomers die mij misschien nog wel kennen ? 

Van het fotograferen neem ik zeker geen afscheid. Dat is een liefde voor het leven. Mijn camera is naast mijn hondje, m’n trouwe maatje. Mag mee als ik ga wandelen, als ik voetbal ga kijken of als er in het dorp wat te doen is.
De plaatselijke media-aandacht stijgt gestaag, de verkoop van mijn foto’s ook.
Begin deze week is mijn geheel vernieuwde website www.Verheijfotografie.nl de lucht in gegaan.

Beste/lieve Zoomers, dank aan allen die er voor hebben gezorgd dat ik hier een geweldige tijd heb gehad, zoveel lol heb gemaakt en van wie ik zoveel geleerd heb. Wellicht tot ziens, tot mails (kan altijd via mijn website), het ga jullie goed !

Hartelijke groeten,
Annemarieke, ook wel bekend als anniev
www.Verheijfotografie.nl


Reacties (18)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
brokenlight op 24 juni 2011 om 07:59

Wat een geweldige afsluitende foto. En ja, je verhaal komt zo bekend voor ...
Rein

w keller op 14 januari 2011 om 21:02

Nou je sluit wel met een pracht foto af Annemarieke, het allerbeste met je en nog veel fotoplezier in de toekomst.
groeten Wim.
.

hugofk op 10 november 2010 om 00:12

Hey Annie (mag ik't nog een keer zeggen?),afscheid nemen valt meestal niet mee maar aan je avatar te zien doe je dat met een lach dus hoeven we ons om jou geen zorgen te maken haha,integendeel ik ben eigenlijk wel een tikje jaloers om wat je al bereikt hebt echt waar !!Wat Zoom betreft blijft het nog wel's behelpen maar een van de leukste herinneringen blijft toch onze kennismaking ,al is het wel weer wat verwaterd maar voor mij geld nu eenmaal,een een maatje ..altijd een maatje dus zullen we elkaar vast en zeker nog tegenkomen als is't maar op FacebookHee nog onwijs bedankt voor al je leuke ,opbouwende en melige reacties tot ziens/mails ,3 zoenen xxx(gelieve hier geen conclusies uit trekken !!!!!!!!!!!!!!!!)doeii,
groetjes Hugo

anniev op 10 november 2010 om 00:29

Melig ?!?!? Was ik ooit wel eens melig ? Kan me er niets meer van herinneren Zonder gekheid, het was een mooie combi Huug. Soms inderdaad een reactie die kant nog wal raakte, maar vaak genoeg ook een serieuze tekst. Althans, dat was wel mijn streven. positieve, opbouwende kritiek. Van oh's en ah's komen we niet verder. Ik hoop jouw foto's nog vaker te kunnen zien, het liefst gewoon op één of andere expositie, daar horen ze thuis. Ik heb heel wat fijne contacten gemaakt op Zoom, maar er zal maar één echt Zoom-maatje zijn en dat is diegene met wie ik de Schatkamer in die prachtige Haarlemse Basiliek heb verkend, dank je wel Huug. We zien elkaar !

enne... natuurlijk ook de Duinroosroute, De Historische Driehoek, Scheveningen by Night (brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr), zonsondergang aan de Pier, herfst in het A'damse Bos, Het Paard... etc. etc..

robertox op 8 november 2010 om 23:57

mede door jou ben ik ook kritischer geworden(scheve horizons) en verder gekomen..zo helpen we elkaar ..dank Annie!
het ga je goed met alles wat je doet!
gr. Rob

anniev op 9 november 2010 om 00:01

jee, wat een mooi compliment Rob, thanks! Jij hebt me geleerd heel anders naar .. spruitjes... te kijken Abbenes zal nooit meer hetzelfde zijn !
We zien elkaar vast wel weer eens Rob. Op een expositie bijvoorbeeld. Welke zal de eerste zijn, van jou of van mij?
groetjes, Annemarieke

robertox op 9 november 2010 om 00:29

ik hang er al 2 maanden..

robertox op 9 november 2010 om 00:29

ik hang er al 2 maanden..

anniev op 9 november 2010 om 00:30

Dat klinkt niet best of toch wel? wáár hang je? en tot wanneer ben je van plan te blijven hangen?

MoniqueEvers op 7 november 2010 om 20:20

Vond het altijd heel leuk als je bij m'n foto's een kijkje kwam nemen en heb veel geleerd van jou mooie foto's
wens je al het beste en wie weet misschien nog eens tot ziens

Groetjes Monique

anniev op 7 november 2010 om 21:19

Dat is wederzijds hoor Monique! Dank ook voor al je fijne reacties en trouwe fanschap! groetjes, Annemarieke

tigos op 7 november 2010 om 18:40

Hoi Annemarieke,

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu dan toch definitief. Hartelijk bedankt voor alle leuke dingen die jij hebt gebracht en de passie die we samen hebben zal wel nooit meer verdwijnen. We zullem elkaar denk ik nog wel regelmatig tegenkomen via de cyber en wie weet eens in levende lijve mocht je nog eens een fotodag organiseren?
Ik wens je het allerbeste en hopelijk komt de trein die in het niets verdwijnt, aan op de plaats van bestemming. Wat een mooie foto!
Lieve groetjes Tiny

anniev op 7 november 2010 om 18:59

Hoi Yiny,
Inderdaad, in de digitale wereld zullen we elkaar zeker blijven treffen. En wie weet komt het er wel weer eens van een fotodag organiseren. We zetten het op het lijstje van "nog te doen"
Dank ook voor al je mooie (reis)foto's en kom eerdaags maar weer met een mooie serie thuis!
lieve groetjes, Annemarieke

antonz op 6 november 2010 om 19:29

Je neem afscheid met een prachtige foto. Je bent op de trein gestapt, maar ik kan door de mist eigenlijk niet goed zien waar je naar toe gaat. Je gaat zo te zien het onbekende tegemoet en dat is vaak wel zo leuk.
Ik ga toch even terugblikken naar onze gezamelijke zoomavonturen. Je had een hardstikke leuke dag georganiseerd in Amsterdam. Die dag zal me altijd bij blijven als de beste zoomdag ooit. Wat was dat een gezellige dag in Amsterdam, vooral door jouw organisatietalent.
Tijdens een zoomdag in de dierentuin heb ik nog een deuk in je schouder gemaakt met mijn zoomlens. Ik hoop dat het al wat beter gaat met je schouder.
Tijdens de zoomdag in Rotterdam heb ik nog mee mogen helpen om je onder de herfstbladeren te begraven toen je zonodig plat op de grond één klein herfstblaadje op de kiek moest hebben.
Nog sterker! Onze honden zijn met behulp van de bewerkingskunst van Ali getrouwd. Het was slechts een kort huwelijk, want volgens jou is mijn hond vreemd gegaan met een Poolse scheepskees.
En zo zijn er nog veel meer verhalen te vertellen.
Ik wens je een goede en voorspoedige reis met de trein en een behouden aankomst.
Met vriendelijke groet, Ton

anniev op 6 november 2010 om 19:34

Volgens mij vergeet je nog een belangrijke gebeurtenis Ton, of je blokkeert moedwillig dat kan ook.... M'n zussie dianaapie en ik, hebben je officieel geadopteerd als Zoomoompje ! Zo'n titel krijg je niet zo maar en er vanaf komen is nog moeilijker

ro op 6 november 2010 om 11:56

Erg jammer dat je nu defenitief er mee gaat stoppen. Heb genoten van je foto's en een hoop van je geleerd. Ook je humor sprak me erg aan. Zal je gaan missen (deed ik al). Wens je heel veel succes, en misschien kom ik je foto's nog wel eens ergens tegen.
Groet Roland

anniev op 6 november 2010 om 19:36

Roland en de Berg der Bergen, die combinatie zal altijd in mijn herinnering blijven Jij ook dank voor al je fijne reacties en mooie landschapsfoto's. Wellicht tot ziens!
groetjes, Annemarieke

inekespronk op 6 november 2010 om 10:41

Jammer Annemarieke,maar zo gaat dat nu eenmaal.Heb erg genoten van je foto's en ook dingen van geleerd.Ik ga zeker bij je website kijken en misschien totziens want afscheid nemen doen we niet.Veel plezier met de dingen die je gaat doen.het is weer een prachtige foto geen mooi weer en toch super foto.

Fijn weekend Gr Ineke

anniev op 6 november 2010 om 11:13

Dank je wel Ineke, ik heb ook veel plezier beleefd aan jouw foto's en je aardige reacties. Wie weet waar we elkaar weer eens ontmoeten! Fijn weekend, groetjes, Annemarieke

Mgompie op 6 november 2010 om 01:11

Zonde.....maar zo gaat het nu eenmaal. Maar ga zeker op je website kijken en zal een link op mijn website naar de jouwe zetten.

Mgompie

rob1951 op 5 november 2010 om 22:14

Hoi Annemarieke,
Wat jammer............

Alweer een Zoomer van het eerste uur die er de brui aan geeft.

Ik geef toe, Zoom vreet tijd.
Soms denk ik ook wel eens.....waar ben ik mee bezig.
Maar deze site geeft mij toch nog steeds veel plezier.
Dus ga ik gewoon door.......soms wel effe een beetje rustig aan......maar soms gewoon lekker een hele avond tikken hahaha.
De foto's van veel medefotografen op deze site inspireren mij nog steeds en de reactie's bij mijn foto's vind ik heel waardevol.

Jij hebt natuurlijk een heel speciaal plekje in mijn hart.
Ik heb jouw website net weer even uitgebried bekeken en zal dat in de toekomst zeker blijven doen.

De laatste foto op mijn profiel is een heel bijzondere.
Kijk maar effe..........

Tot ziens Annemarieke.

Rob.

anniev op 5 november 2010 om 22:18

Ha meneer de trambestuurder.... een speciaal plekje, dat is zeker wederzijds. Zo'n rondje Sloterplas met onze hondjes, slenteren door dat rare Rotterdam, daggie Amsterdam,zulke herinneringen blijven heerlijk? Zal je niet meer zo snel tegen komen in Osdorp, want nu ook mijn ouders de stad hebben verlaten heb ik er niet veel meer te zoeken. Nou ja, jou dan haha.
Blijf op Zoom zolang als je er lol in hebt. ik ga nu snel naar je foto kijken................

rob1951 op 5 november 2010 om 22:16

Potverdrie.....vergeet ik het belangrijkste.......
Wat een fantastische foto!

anniev op 5 november 2010 om 22:19

hahahaha, dank !

RonVerdonk op 5 november 2010 om 21:56

Hoi Annemarieke,
Prachtige opname met een fraaie diepte. Goed gebruik gemaakt van de rechteronderhoek. Een opname die veelzeggend is, omdat je (voorlopig) een andere weg wilt inslaan.

Jammer dat je gaat stoppen op ZOOM. Wel leuk dat je verder gaat met je hobby. Wil bij deze geen definitief afscheid van je nemen, maar zeggen toe ziens.......
Gr. Ron

anniev op 5 november 2010 om 22:12

Dat doe je goed hoor Ron, defintief afscheid geldt alleen als we onze camera aan de wilgen gaan hangen en dat is geenszins de bedoeling. De foto vond ik zelf inderdaad ook wel toepasselijk. De mist, de bocht. groet, Annemarieke

Jos Dries op 5 november 2010 om 21:51

Hallo Annemarieke , dit zat er dus al aan te komen . Ik heb genoten van je vele foto,s en reactie,s en ook veel van je geleerd , dit was volgens mij wederzijds , dus de naam Anniev vergeet ik dus niet . ik wens je al het goeds met wat je gaat doen en ik zal af en toe eens even neuzen op je website die ik gelijk heb genoteerd .. Groeten uit Het Westland en een fijn weekend Jos Dries

anniev op 5 november 2010 om 22:10

Dag Jos, dat is zeker wederzijds. Je laat vaak onderwerpen zien waar niet veel Zoomers zich mee bezighouden en bent een van de weinigen die mijn interesse voor kwekerskassen deelt Het ga je goed, hartelijke groeten, Annemarieke

sandeh op 5 november 2010 om 21:47

Jammer om dit te horen! Dit is de eerste foto die ik van je zie (ben zelf nét lid) en hoop net als jou over een paar jaar met leuke herinneringen terug te kijken. Mijn tijd om die nu op te bouwen! Wel erg goede foto's, dus jammer dat je stopt met zoom. Goede foto's zijn we nooit genoeg

Nog veel succes en vooral plezier in de toekomst!

Groet! Sandra

rudy-rudy op 5 november 2010 om 21:21

Het was eigenlijk allang zo, Annemarieke, zoom boeide je niet echt meer maar toch.. Ik vond je reacties altijd leuk en naar je foto's mocht ik graag kijken. Tja, alles verandert, niets blijft het zelfde. Ook zoom helaas niet.

Zoom.nl is er na de zoveelste 'upgrade' er zeker niet beter op geworden. Betalende leden zouden op de eerste plaats geen irritante reclame moeten aanschouwen en ook in het upload formaat is flink gesneden. En dat voor voor een blad die de mond vol heeft over raw dit en raw dat. Zonder de site heeft ook het blad zoom geen enkel bestaansrecht meer.

Maar okay, het ga je goed.

Groetjes, Ruud

anniev op 5 november 2010 om 21:29

Niet alles verandert hoor Ruud! Onze passie voor de fotografie blijft toch? en dat vind ik het belangrijkste hoor! Jij ook dank voor al je welgemeende reacties en de rondleiding door je stad

jenny42 op 5 november 2010 om 21:15

Annemarieke het ga je goed en verder veel suc6 met de fotografie en jij ook hardstikke bedankt voor jou fijne en leerzame reactie's.
Er zijn er al veel verdwenen of plaatsen niets meer.
En wie weet hoe een balletje kan rollen.

gr jenny en toi toi toi.......

Och ja een passend afscheid met deze spoorlijn.

anniev op 5 november 2010 om 21:19

Ach Jenny, vorig jaar hebben we elkaar ineens dan ontmoet en wie komen we elkaar bij een ander foto-uitje wel weer eens tegen. groetjes, Annemarieke

Arrow op 5 november 2010 om 21:07

Dag Annemarieke,

je overwegingen zijn herkenbaar. Velen zijn je daarin inmiddels voorgegaan en er zullen er ongetwijfeld ook nog volgen.
Dank in ieder geval voor de vele gezellige leuke en ook leerzame reacties, de fraaie foto's (of het nou van Bali of andere verre streken was of van je geliefde smurfen).
Ik ken je website al en zal die zeker met enige regelmaat blijven bezoeken. We 'komen elkaar vast wel weer ergens tegen'

Groet
Rob

anniev op 5 november 2010 om 21:18

Nee Rob, jij bent nog niet van me af hoor, ik weet je (website) te vinden

Beaumimi op 5 november 2010 om 20:59

Gelukkig dat ik altijd fan van je ben gebleven... anders had ik niet geweten dat je Zoom vaarwel zegt.
Annemarieke, het was een fijne tijd, waarin ik veel van je foto's én van jouzelf heb genoten...
Ik wens je alle goeds in je verdere leven!
Lieve groet, Eef

anniev op 5 november 2010 om 21:06

en dat jij dan de eerste bent die reageert op mijn afscheidsfoto is ook wel weer heel bijzonder Eef! Je hebt dan ook maar één Zoommoeder in je leven natuurlijk.... Dank je Eef, voor al je reacties, aandacht, warmte. En weet... het is slechts een afscheid van een fotocommunity! lieve groetjes, je Zoomdochter

0

Stemmen

Bekeken:218

Favoriet:0

anniev

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 25-11-2006

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Dutch sunset
  • Neowise boven Overijsselse Vecht
  • Verkoeling
  • Wandelen langs de rand van Nederland
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
5 nov. 2010 20:54:18
Camera:
Nikon D90
Iso:
500
Sluitertijd:
1/4000 sec
Diafragma:
f/7.1
Brandpuntsafstand:
62 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast