Upload jouw foto's

Sony A77 II - 100 - f/1.8 - 1/320 - 35 mm

Een van de stops tijdens onze reis door Jordanië was natuurlijk Petra. Behalve de bekende prachtige tombes zijn er nog veel meer bijzondere dingen te zien. Zo kun je bijvoorbeeld naar de 'High Place of Sacrifice'. Een hoge plek midden in de oude stad. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over heel Petra. Bovenop staat ook deze Jeneverbes boom. Ze groeien enorm langzaam, ik heb de zelfde boom 5 jaar geleden ook gefotografeerd en hij is niet veel veranderd... Het kan dus zijn dat hij al honderden jaren oud is.
De donkere lucht is behoorlijk uniek voor deze plek in de wereld, we hebben dan ook last gehad van regen, kou en wind, we voelden ons helemaal thuis....

Voor deze foto heb ik gekozen om het diafragma helemaal open te zetten en scherp te stellen op de boom. Hierdoor komt de focus echt helemaal op de boom en laat het de graven die in de achtergrond nog een beetje te zien zijn een beetje tot de verbeelding over.


Ik hoor graag wat jullie van deze foto vinden. Alleen dan kan ik er van leren!

(De foto van 5 jaar geleden is hier te vinden: http://zoom.nl/foto/natuur/watchtree.2257382.html Duidelijk dat ik toch wel beter geworden ben in de tussentijd.)


Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
jkt001 op 19 januari 2018 om 11:57

ik moet mij aansluiten bij de vorige twee sprekers - helemaal mee eens, gr Jan

Sake-van-Pelt op 19 januari 2018 om 15:57

Dankjewel! En dankjewel voor het favoriet maken!

JH-Photos op 17 januari 2018 om 16:08

De keuze om de focus helemaal op de boom te leggen is fantastisch gelukt. De stam van de boom lijkt bijna op te gaan in de structuur en bijzondere kleuren van de rotsen waar hij op groeit. De boom en die rotsen verdienen die focus helemaal!
Prachtige plek, waar ik (helaas) in het analoge tijdperk ben geweest.

Sake-van-Pelt op 18 januari 2018 om 09:26

Dankjewel! Ik ben ook blij met hoe de foto uiteindelijk geworden is! Je kan er nog steeds naar toe hoor Is echt prachtig om een keer een lang weekend heen te gaan!

vissi-darte op 16 januari 2018 om 22:44

De boom komt in vergelijking met de foto van vijf jaar geleden een stuk beter uit de verf. De karakteristieke stam is hier goed zichtbaar. Het lagere standpunt doet het ook beter dan van boven af. Wat ik bij je oude wel foto beter vind is de achtergrond vervaging. Wil je de boom als onderwerp extra accentueren dan moet je meer achtergrond opofferen, hoeveel pijn dat mogelijk ook doet. Ik vind sowieso het volume van de achtergrond te fors in relatie met de boom. Links kan er wel een stuk af tot vlak voor het ravijn begint. Wat je eigenlijk wilt laten zien is twee onderwerpen in één foto. Dat gaat maar zelden goed.

Sake-van-Pelt op 17 januari 2018 om 11:19

Dankjewel voor je uitgebreide reactie weer! Ik ben 5 jaar verder en heb een hoop geleerd in de tussentijd Groot verschil met de foto van 5 jaar geleden is dat ik toen op 250mm heb gefotografeerd en nu op 35, dan wordt het al snel lastiger om de zelfde vage achtergrond te krijgen, ookal gebruik ik hier f1.8 ipv f8.
In deze foto heb ik er voor gekozen om heel veel achtergrond mee te nemen om te laten zien in wat voor soort landschap de boom staat en om het beeld van de 'wachter' te versterken. Het kleine boompje lijkt zo een stuk groter. Ook wil ik laten zien dat ik verder kijk dan de 'standaard' onderwerpen in Petra

4

Stemmen

Bekeken:80

Favoriet:1

Sake-van-Pelt

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 06-01-2014

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Curva
  • The Horseshoe
  • Zonsondergang in het Limburgse Heuvelland
  • Foggy Tree!