Meld je gratis aan

Sony A77 - 64 - f/16.0 - 89/1 - 16 mm

Gezien de weersvooruitzichten voor de ochtend was het spannend of er een kleurrijke zonsopkomst te zien zou zijn. Een regen-/wolkenzone zou rond die tijd overtrekken. Zo'n 50 minuten voor zonsopkomst lag er al een aardig pakket wolken. Desalniettemin was er net genoeg kleuring om tezamen met de lange sluitertijd een - wat mij betreft - boeiend beeld vast te leggen.


Reacties (21)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
sabje77 op 10 november 2013 om 20:25

even bij je landschapsfoto's geneusd.... Wouw wat maak jij mooie foto's. ik hou erg van dit soort foto's en wil graag leren om ze ook zo mooi te maken..

ingrid-marcel op 10 november 2013 om 20:39

Het lijkt misschien moeilijker dan het is maar dit soort foto's kan iedereen maken. Wel vergt het voorbereiding en natuurlijk veel oefenen. En je zult wat filters moeten aanschaffen. Hieronder staan wat opmerkingen naar aanleiding van vragen van inseawithc. Mocht je specifieke vragen hebben dan moet je die gewoon stellen.

Groet Marcel

sabje77 op 10 november 2013 om 20:52

Heb zelf geen filters. Heb ook nog geen idee welke ik moet hebben en wat je kan met welke filter.
Ik vind de sfeer die ontstaat op jou foto's zo mooi. Echt geschikt voor een poster of ansichtkaart.

ingrid-marcel op 10 november 2013 om 21:03

Voor lange sluitertijdfoto's zal je in ieder geval een grijsfilter moeten hebben. Dat is een filter dat licht tegenhoudt. Een soort zonnebril in feite. Je hebt ze in verschillende sterktes (van 1 tot 10 stops), maar ook variabel. Rond zonsopkomst en zonsondergang is voor mij een 3 stops filter doorgaans voldoende. Als er meer zonlicht is heb je natuurlijk een donkerdere versie nodig om de sluitertijd te verlengen. Er zijn verschillende fabrikanten van dit soort filters. Als je wilt starten zou ik beginnen met een opschroefbaar exemplaar. Ik zou niet gelijk de duurste nemen. Eerst maar eens kijken of het je echt bevalt.

Groet Marcel

sabje77 op 10 november 2013 om 21:06

Dat betekend dat je voor elk objectief een filter nodig hebt?
Ik ben nog een groentje met foto's; )

ingrid-marcel op 10 november 2013 om 21:16

Ja alleen zal je vermoedelijk niet met elk objectief dit soort foto's maken. Ik heb alleen voor de groothoeklenzen deze filters. Dus dat valt op zich nog mee.

Groet Marcel

sabje77 op 10 november 2013 om 21:19

Heb geen groot hoek. Alleen een 18-50 en 70-300

ingrid-marcel op 10 november 2013 om 21:22

Met 18mm moet het ook wel kunnen. Dat is geen supergroothoek maar nog steeds goed te gebruiken in landschapsfotografie.

sabje77 op 10 november 2013 om 21:27

Kan je me vertellen waar ik op moet letten?
Ik zie bij cameraexpress bijv nd2-nd 400 staan.

En die prachtige kleuren, krijg je die ook zonder filter?

ingrid-marcel op 10 november 2013 om 21:45

Die laatste is een variabele. Daar kun je zelf de mate van verduistering mee regelen. Ik heb geen ervaring met dat type maar heb wel eens gelezen dat bij bepaalde instellingen zichtbare vervormingen te zien zijn.

Allesbepalend is met welk licht je het filter wilt gebruiken. Overdag heb je meer demping nodig dat bij zonsopkomst/-ondergang. Dat zul je eerst moeten bepalen. Voor het laatste kan je uit met bijvoorbeeld een 8ND (3 stops). Overdag zal je eerder 110 ND (10 stops) nodig hebben.

Je kan natuurlijk ook eerst even op marktplaats kijken. Dat scheelt in de aanschaf.

De kleuren komen door het moment van fotograferen: vroeg je bed uit.

sabje77 op 10 november 2013 om 21:54

Dank voor je reactie en informatie.
Leuk idee voor de eindejaarsuitkering.
Ik ga eens neuzen op internet.

eenmomentjesvp op 25 september 2013 om 19:46

Een omgeving waar je van alle kanten je standpunt
kunt bepalen. Jij hebt gekozen voor diagonale lijnen
vanuit de linkerhoek en dit zorgt voor een mooie
diepte. Verdeling en belichting zijn idem verzorgd.
Mvg,
Robert

ingrid-marcel op 25 september 2013 om 20:40

Je woordkeuze intrigeert Robert. Het lijkt aan te geven dat jij andere keuzes zou hebben gemaakt. Of zoek ik teveel achter je opmerking? Ik ben benieuwd.

Groet Marcel

eenmomentjesvp op 25 september 2013 om 20:46

Dat het een fotogenieke omgeving is.
Je kan de standpunt nemen die jij nam.
Je kan de steiger in het midden
nemen. Of de steiger rechts plaatsen
(met opoffering van het bootje). Elke
keuze zou dus goed zijn.
Mvg,
Robert

ingrid-marcel op 25 september 2013 om 21:12

Hoi Robert. Dank je voor je toelichting. De steiger vanuit linksonder is een veel gekozen compositie. Ik voel mij echter niet echt gebonden aan de 'sterkste' lijn uit het boekje. Op de een of andere manier doe ik het juist vaak andersom.

Hoewel de foto het lijkt aan te geven, waren er in werkelijkheid niet veel andere mogelijkheden om een foto te nemen zonder al te veel storende elementen in beeld te krijgen. Als je bijvoorbeeld bij de andere upload van het reddingsbootje onder de steiger doorkijkt zie je een wal liggen die bij een frontaal beeld hinderlijk in de hoek naar voren komt. Een blik de andere kant op leverde een aantal electriciteitsmasten op.

Hoe dan ook bij deze foto dus maar voor de gebruikelijke vormgeving gekozen.

Groet Marcel

Piebe op 5 maart 2013 om 17:43

Erg mooie foto en door de lange sluitertijd ook een prachtig effect...

ingrid-marcel op 5 maart 2013 om 18:03

Dank je Piebe voor je reactie en complimenten.

Groet Marcel

InseawithC op 4 maart 2013 om 22:45

Wauw prachtig plaatje dit! Ook een mooie compositie en mooi kleuren. Fijne sfeer zit erin! + stem

ik heb een vraag aan jou. Vandaag ben ik op pad geweest om een foto te maken met zo'n soort effect als deze foto (met het stoomachtige water). Het is mij echter niet gelukt. Alle foto werden over belicht of zelfs extreem overbelicht terwijl ik alle mogelijke instellingen heb geprobeerd. Weet jij misschien wat ik verkeerd doe? Of kunnen dit soort foto' s alleen wanneer het wat donkerder buiten is of bij schemer? Het zal vast een domme vraag van mij zijn maar ik kom er gewoon niet uit en wil het wel graag leren.

Groetjes Cleo

ingrid-marcel op 5 maart 2013 om 17:56

Hallo Cleo,

Ze zeggen wel eens dat er geen domme vragen bestaan. Dus daar sluit ik me maar bij aan.

Dan over het wollige/stoomachtige effect: Het zit in de lengte van de sluitertijd. Ik merk uit je opmerkingen dat je al aardig in de juiste richting zit, maar er ontbreekt nog wat in jouw foto-uitrusting als ik het zo lees. Daarover dadelijk meer.

Door de lange sluitertijd vervagen rimpelingen in het water en krijgen wolken een gejaagd uiterlijk. Als keerzijde van deze sluitertijd komt er veel licht op je sensor, waardoor foto’s overbelicht raken. In de nabewerking kan dit doorgaans niet meer hersteld worden omdat essentiële beeldinformatie verbleekt is. Rond schemering is de lichtintensiteit beperkter dan overdag; dus dan heb je doorgaans sowieso een langere sluitertijd nodig om een goed belichte foto te krijgen. Als bonus ontstaan de hiervoor bedoelde effecten.

Overdag kan je deze ook krijgen, alleen heb je dan grijsfilters (ook wel Natural Density- of ND-filters genoemd) nodig. Deze zijn er in verschillende soorten en dichtheden. Van 1 stop tot 10 of meer. Er zijn ook variabele grijsfilter. Ik heb zelf voor mijn groothoeklenzen opschroefbare 3 stops filters en een bigstopper (10 stops) van Lee (een voorzetfilter). Daarmee kan ik de meeste lichtomstandigheden wel aan indien ik het effect van de lange sluitertijd wil bereiken.

Natuurlijk kun je de sluitertijd ook via de camera beïnvloeden door het diafragma dicht te draaien (groot F-getal) en de iso-waarde te verlagen. Maar dit werkt veelal maar mondjes maat. Als je dus echt verder wilt met dit soort effecten, zul je - denk ik - er goed aan doen om een ND-fliter aan te schaffen.

Vervolgens is het veel oefenen.

Ik hoop dat ik je hiermee wat verder heb geholpen.

Groet Marcel

laggebekkie69 op 6 maart 2013 om 20:23

Ik had al zo'n vermoeden dat er iets meer voor nodig was dan lange sluitertijd, klein diafragma en een donkere omgeving. Want dat had ik al geprobeerd. Eens kijken wat zo'n ND filter kost !
Grts, Marieke

InseawithC op 5 maart 2013 om 18:22

Super bedankt voor je uitgebreide uitleg! Dat waardeer ik echt zeer! Ik heb wel een grijsverloop filter maar die is niet heel heftig en die is ook alleen maar voor de helft grijs. Dat zal dan dus wel niet voldoende zijn. Ik ga op zoek naar zo'n filter waar jij het over hebt. Want ik vind zulke foto's echt heel gaaf en wil het zelf ook gaan doen.

Wat de instellingen van de camera betreft Ik had alles al gebrobeerd. Alle diafragmagetallen die mogelijk waren heb ik geprobeerd en ik heb mijn camera eigenlijk altijd al op de laagste stand van de isowaarde staan. Maar het was gister dan ook wel heel licht (met blauwe lucht buiten)

Dus in de tijd dat ik nog niet zo'n filter heb (zal er eerst wel voor moeten sparen want die dingen zijn vast erg duur) zal ik het nog een keertje gaan proberen als het buiten wat een donkere dag is.

Groet Cleo

ingrid-marcel op 5 maart 2013 om 18:56

Hoi Cleo. Dank je voor je waardering via het fanschap.

Nog even een opmerking over de filters. Een grijsverloopfilter heeft inderdaad maar beperkt effect. Een (volledig) grijsfilter werkt veel sterker. Ik weet niet of je veel lenzen hebt, maar mocht dat zo zijn zou je kunnen overwegen een systeem zoals Cokin/Stealth Gear of Hitech dan wel Lee aan te schaffen. Je kunt dan één filter via een filterhoudersysteem door middel van adapterringen op de verschillende lenzen gebruiken. Al met al nog een behoorlijke investering maar wel om te overwegen als je er echt mee verder wilt. Voor schroeffilters zijn B+W of Hoya goede merken qua kwaliteit (helaas ook niet goedkoop).

Succes in ieder geval.

Groet Marcel

InseawithC op 5 maart 2013 om 22:51

Ik heb nog even op marktplaats rond gesneupt. Want ik dacht misschien kan ik eerst een goedkopere optie doen en later een duurder als het mij bevalt. Nu was mijn vraag. Is een ND8 filter dan voldoende of moet ik echt een ND10 hebben?

Denkt u dat dit een geschikt setje is?
http://www.marktplaats.nl/a/audio-tv-en-foto/fotografie-filters/m645366074-nd-filterset-compleet-45-50-inclusief-verzendkosten.html

Of heb ik wel voldoende aan alleen die ND8 filter?

Groet Cleo

ingrid-marcel op 6 maart 2013 om 18:27

Als je het wilt proberen is een 8ND naar mijn idee veelzijdiger dan een bigstopper (110ND).

Het setje is op zich niet zo duur. Ik kan alleen niet herleiden welk systeem het is. De kwaliteit van de filters kan ik dus niet inschatten. Maar goed, de prijs valt te overzien.

Groet Marcel

InseawithC op 1 april 2013 om 19:00

Hoi Marcel,

Daar was ik weer even. Ik heb nu een 8ND filter en heb hiermee weer een foto proberen te maken wat ik wilde maar het was helaas nog steeds te overbelicht. Wat raad jij mij aan om er nog bij te kopen om er overheen te doen? Nog een 8ND filter of is dat te gek?

Groeten Cleo

ingrid-marcel op 1 april 2013 om 22:15

Hoi Cleo. Ik kan moeilijk aangeven waar het aan ligt aangezien ik niet weet wat en hoe je het gedaan hebt. Als je het filter overdag hebt gebruikt dan is het effect van 3 stops beperkt. Heb je rond zonsopkomst/-ondergang al eens geprobeerd? Je zult dan het effect goed merken.

Nog een zelfde filter zou ik er niet bijkopen. Het lijkt mij beter om eerst te achterhalen wat je wil (ik neem aan het effect van de lange sluitertijd) en wat er mis gaat. Als je aangeeft wat je gedaan hebt dan wil ik met je meedenken.

Groet Marcel

InseawithC op 1 april 2013 om 22:32

Ik heb het alleen nog maar geprobeerd overdag bij een heldere dag. Heb allerlei verschillende sluitertijden gebruikt bij een hoog diafragmagetal (klein diafragma).

Vanaf vier seconden was het maar een beetje overbelicht. Dit had ik in de bewerking waarschijnlijk nog wel wat kunnen opknappen. Maar vier seconden is eigenlijk te weinig. Want voor het effect dat ik wil bereiken heb ik een veel langere sluitertijd nodig. Maarja dan is het dus extreem overbelicht.

Dus ik zat nu te denken dat ik dan misschien nog een filter erbij moet kopen om die weer over die 8ND filter te plaatsen voor een minder overbelicht effect. Alleen nu weet ik niet welke hier het geschiktst voor is.

Ik hoop dat je zo voldoende info hebt. Bedankt voor je tijd!

Groeten Cleo

ingrid-marcel op 2 april 2013 om 21:55

Ik begrijp precies wat je punt is. Uit je opmerking maak ik op dat je de camera op de M-stand hebt staan. De combinatie van een klein diafragma en helder weer geeft nog steeds een vrij korte sluitertijd. Een drie stops filter levert je zeker geen sluitertijden (ST) op van vele seconden. Bij bijvoorbeeld een ST van 1/250e verklijnt de 8ND deze tot 'slechts' 1/30e; bij twee 8ND's (6 stops) ook nog maar tot 1/4e. Bij 10 stops is het 4 sec. Terugrekenend: voor het verkrijgen van bijvoorbeeld een ST van 10 sec met een 8 ND filter heb je een ST van 1 sec nodig (zonder gebruik te maken van een ND filter) om een goed belichte foto te houden. Je ziet, dit is dus beperkt. Vandaar dat bij jou (door de lange belichting) de foto overbelicht blijft ondanks het filter (dit zou je overigens ook op je lichtmeter moeten kunnen zien). In de A of Av dan wel S-stand zul je merken dat het niet eens mogelijk is om jouw ST/diafragma-combinatie te krijgen

Tijdens zonsopkomst/-ondergang is een 8 ND (voor mij) doorgaans voldoende. Alleen overdag heb je meer lichtdemping nodig. Als je dat echt wilt dan zou ik je een 10 stops filter aanraden in plaats van er nog een 3 stops filter bij te kopen. Ik zou het - als ik jou was - sowieso eerst met de 8ND tijdens zonsopkomst/-ondergang proberen of je het effect je echt bevalt want een 10 stopsfilter is best kostbaar.

De invloed van ND filters op de ST kun je trouwens heel makkelijk via een app op je smartphone nagaan (ND calulator). Deze gebruik ik zelf geregeld om te zien welk effect een 8 ND dan wel 110 ND heeft bij een bepaalde ST.

Ik hoop dat ik je hiermee geholpen te hebben. Mocht je meer willen weten dan merk ik het wel.

Groet Marcel

InseawithC op 3 april 2013 om 13:52

Allereerst weer super bedankt voor je tijd en uitgebreide uitleg. Ik begin het allemaal al wat beter te begrijpen.

Ik ga eerst nog eens bij zonsopkomst/zonsondergang proberen met de filter die ik nu heb, is het nog steeds niks dan ga ik kijken voor zo'n 10 stopsfilter.

Bedankt voor je tip van die app. Heb uhm meteen gedownload op mijn iPhone.

Je hoort wel weer even van mij tegen de tijd dat het wel/of niet gelukt is.

Groeten Cleo

InseawithC op 6 maart 2013 om 19:25

Bedankt voor je reactie! Ik weet voor zover even voldoende. Ga even nadenken of ik een filter ga nemen die je erop kan schroeven of die set van marktplaats.

Groet Cleo

InseawithC op 5 maart 2013 om 21:07

Oké bedankt! Ik heb vier filters. Zal even uitzoeken wat voor mij de beste keus is.

Groet Cleo

anidm-37 op 6 februari 2013 om 14:01

Heerlijke foto, love it!

martiefotografie op 9 januari 2013 om 21:10

Ik had deze foto nog neit eens gezien. Prachtige foto, ik vind hem eigenlijk nog mooier dan je laatste upload. Mooie compositie en kleuren. Mooi geworden met de lange sluitertijd.
Groeten Marte

ingrid-marcel op 9 januari 2013 om 21:48

Hoi Marte. Je ben niet de enige. Zie ook enkele reacties op de andere foto. Voorkeuren mogen altijd. Daar is niets mis mee.

Groet Marcel

goosveenendaal op 9 januari 2013 om 19:46

Mooie evenwichtige compo met de steiger als ooggeleide. De kleuren van water en lucht komen overeen en de horizon steekt fraai af. Het rode accent van het bootje doet het goed.
Groeten, Goos

ingrid-marcel op 9 januari 2013 om 20:59

Hallo Goos. Leuk dat je reageert. Veel dank voor je complimenten.

Groet Marcel

celtre op 9 januari 2013 om 08:32

Heel mooi van kleur. En een mooie rustige beeldopbouw. Knap hoe je de boot er scherp er op heb gekregen ondanks de lange sluitertijd.

gr frans (celtre)

ingrid-marcel op 9 januari 2013 om 20:56

Hallo Frans. Dank je voor je waardering. Zoals ik hieronder al aangaf had ik de omstandigheden mee waardoor de boot redelijk stil bleef liggen. Soms zitten dingen gewoon wel mee.

Groet Marcel

vossie8 op 8 januari 2013 om 14:43

Knap resultaat en ook hier weer zeer mooie kleuren.
Groetjes,
Myriam

ingrid-marcel op 8 januari 2013 om 20:56

Dank je wederom voor je waardering.

Groet Marcel

kilynntan op 5 januari 2013 om 12:59

Hi Marcel, verbazingwekkend dat met anderhalf minuut die boot nog zo scherp op de plaat gekomen is.. normaal gesproken deinen die op de golven en de wind en is dat het eerste wat onscherp wordt.. duim stem en groet, Ki

ingrid-marcel op 5 januari 2013 om 15:07

Hoi Ki,

Dat was inderdaad de uitdaging. Een paar dagen eerder had ik al een poging gewaagd, alleen stond de wind wat meer dwars op de steiger. De boot deinde toen erg veel heen en weer, waardoor deze vaag erop kwam. Deze ochtend waaide het ook alleen stond deze recht op de kop van de steiger. De boot hing toen redelijk strak in de lijnen vast waardoor er nauwelijks zijdelingse beweging was. Vermoedelijk is het een stabiele boot want de beweging 'over de lengte' viel mij ook enorm mee. Met dit beeld als gevolg.

Dank voor je reactie en stem.

Groet Marcel

alfons op 2 januari 2013 om 19:55

fijne plaat met een mooi gekozen sluitertijd kleuren zijn erg fraai gr alfons

ingrid-marcel op 2 januari 2013 om 21:26

Hallo Alfons. Dank je voor je waardering.

Groet Marcel

hans1990 op 2 januari 2013 om 00:03

Ha Marcel,

ik heb eigenlijk geen commentaar dan alleen dat het een rustig beeld is.
Kleuren zijn erg mooi en natuurlijk (Alhoewel, zo komt het over)
Ook een sterke compositie. De kleuren oranje en blauw geven een mooi kleurcontrast, 1 van de sterkere kleurcombinaties.

gr hans

ingrid-marcel op 2 januari 2013 om 19:18

Hey Hans, dat is wel jammer dat je geen commentaar hebt. Dan moet ik het maar met de complimenten doen (ha ha). Desondanks veel dank voor je lovende woorden.

Groet Marcel

antonz op 1 januari 2013 om 19:13

Er zijn van die foto's waar je wat langer naar kijkt, omdat ze je boeien.
En dit is zo'n foto. Een schitterende plaat. Versterkt door je lange sluitertijd.
Groet, Ton

ingrid-marcel op 1 januari 2013 om 20:50

Hallo Ton. Dank je voor zulke complimenten. Mooi om te lezen dat de foto zo boeit.

Groet Marcel

john9999 op 1 januari 2013 om 11:29

Mooie van kleur, en beweging in de lucht door de lange sluitertijd.

Mvg John

ingrid-marcel op 1 januari 2013 om 12:34

Hoi John. Dit zijn mijn eerste complimenten van dit jaar. Dank je daarvoor. Ik ben er blij mee.

Groet Marcel

DINAG op 29 december 2012 om 19:58

Mooie kleuren, licht en het effect van de lange sluitertijd.
Gr Dina

ingrid-marcel op 30 december 2012 om 08:56

Hoi Dina. Dank voor je reactie.

Groet Marcel

eszieh op 29 december 2012 om 15:18

Fijne foto om naar te kijken. Het water lijkt net zo zacht als de wolken door de lange sluitertijd.
Boeiend beeld om naar te kijken.
Groetjes Esmee

ingrid-marcel op 29 december 2012 om 16:02

Hoi Esmee. Ik ben blij met je reactie en dat de foto je zo bevalt.

Groet Marcel

chris-hornung op 29 december 2012 om 15:18

Mooie kleuren Marcel en een fraaie compositie Marcel.

Groeten
Chris

Een fijne jaarwisseling en een fotogeniek 2013.

ingrid-marcel op 29 december 2012 om 16:00

Hoi Chris. Dank je voor je reactie. Laten we hopen dat 2013 inderdaad veel inspiratie zal geven zodat we weer kunnen genieten van al het moois. Heb je trouwens al weer plannen na je clinic bij Bas Meelker? Ik ben erg benieuwd naar je volgende uploads.

Groet Marcel

suzanne24 op 29 december 2012 om 11:30

Zeker een boeiend beeld! Fijn ook zo al dat blauw.

Suzanne

ingrid-marcel op 29 december 2012 om 14:08

Hoi Suzanne. Fijn dat het ook jou boeit. De kleuring tijdens het blauwe uurtje bevalt mij zeer. Zeker als de zon zich voorzichtig aankondigt. De oranje of gele kleuren die dan opkomen contrasteren altijd aangenaam (complementaire kleuren).

Groet Marcel

suzanne24 op 29 december 2012 om 14:16

Ja...die twee gaan altijd goed samen he

LoulouBeavers op 29 december 2012 om 09:23

Heel fraai, mooi sturende compositie,
groetjes,
Loulou

ingrid-marcel op 29 december 2012 om 14:03

Hoi Loulou,

Dank je voor de reactie.

Groet Marcel

eim1 op 28 december 2012 om 23:53

Dit soort foto's is toch wel een beetje jouw ding. Mooie compo op de steiger. Steiger is een mooie diagonaal die je naar het contrasterend gekleurde bootje leidt. Het mooiste aan de belichting is misschien wel de lichte plek waar het bootje nagenoeg in ligt. Hoogspanningsmasten had ik zelf denk ik weggehaald. Meerpalen bij het bootje vallen ongeveer samen met de horizon.
Al met al een hele mooie plaat.
mvg.
Eimar

ingrid-marcel op 29 december 2012 om 14:02

Hoi Eimar.

Leuk dat je weer reageert. De positie van de meerpalen en de bak van de zwaailichten heb ik bewust zo gekozen. Met name de zwaailichten wilde ik duidelijk zichtbaar hebben. Aangezien het vaste land aan de overkant van het water een nog al 'dikke' horizon geeft, zou een lager standpunt er toe leiden dat de bak tegen die rand zou wegvallen. Nu raakt de meerpaal rechts net de horizon niet, alleen het elektriciteitskastje (links op de steiger) doorkruist de horizon. Misschien ga ik nog eens kijken of ik deze weghaal.

Over de hoogspanningskabels/-masten heb ik getwijfeld. Ben er wel aan begonnen, maar kon ze niet direct geheel vlekkeloos wegkrijgen. Uiteindelijk er vanaf gezien om ze te verwijderen.

Dank je voor je opmerkingen. Deze geven me weer stof tot nadenken.

Groet Marcel

botafriko op 28 december 2012 om 23:48

Mooi shot! Heel fraai die rust op het water en de beweging in de wolken. Mooie kleuren. Gr. Roy

ingrid-marcel op 29 december 2012 om 13:50

Hallo Roy. Dank je voor je complimenten.

Het waaide toch redelijk door die ochtend. De lange sluitertijd maskeert
dat enigszins. Gelukkig stond de wind recht op het bootje zodat deze niet te veel zijdelingse bewegingen maakte en dus redelijk rustig op de foto staat.

Groet Marcel

4

Stemmen

Bekeken:294

Favoriet:0

ingrid-marcel

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 08-08-2009

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Langs het Loch
  • lente in het dal
  • HAN0144 verkleind
  • Herfstwandeling
Datum:
28 dec. 2012 23:13:26
Camera:
Sony A77
Iso:
64
Sluitertijd:
89/1 sec
Diafragma:
f/16.0
Brandpuntsafstand:
16 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast