Upload jouw foto's

NIKON D300 (NIKON CORPORATION) - 200 - f/10.0 - 1/400 - 18 mm

De tweede uit de serie.

Bron: Wikipedia

De Bund is een 1,5 km lange oeverpromenade langs de Huangpu in de Chinese stad Sjanghai. Deze loopt van de Waibaidu brug in het noorden tot aan de Yan'anstraat in het zuiden.

Het is één van de belangrijkste toeristische attracties in de stad. Daarnaast is het een A-locatie voor de vestiging van een bedrijf. Het consulaat van het Verenigd Koninkrijk is gevestigd aan de Bund. Royal Dutch Shell, HSBC en de Bank of China hebben er een kantoor.

Omdat het karakter van de Bund bewaard dient te blijven is een limiet gesteld aan de hoogte van de gebouwen die er langs staan.

Groet,

Ron


Reacties (42)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
shona op 2 januari 2010 om 16:44

Wat een bijzondere foto! heb je soms twee fotos over elkaar gezet? Bund een bijzondere plek waar ook een deel van het geheimzinnige luche coloniale verleden is te vinden. groeten Shona

see_and_feel op 8 januari 2009 om 22:43

Makkelijk die Google Maps landkaart...haha zo zie ik gelijk waar de foto genomen is echt lachen! Leuk je info van Wikepedia erbij. En dan nu je foto: Wat een contrast die coconut-boy t.o die skyline...heel mooi met dat water ertussen, wel druk...doordat voor- en achtergrond a.h.w. overlopen in elkaar, maar ....t kan goed. grtz Marijke

Jan Louis op 16 december 2008 om 21:51

Wat een mooie overzichtsfoto waarop veel te zien is en ik kijk lekker mee over de schouder van die man
gr. JL

Lifeware op 14 december 2008 om 23:10

Heel anders van kleur dan we van je gewend zijn of komt dat nu door het lichtere kader. Maakt ook niet uit, het ziet er weer prachtig uit.

gr.Jeannette

Maerevoet Jef op 11 december 2008 om 23:29

prachtig beeld, er is enorm veel in te zien met heel leuke details (zoals de chinese tekst rechts onder). Heel aangenaam om te kijken en teontdekken.
groetjes Jef.

Joke van Rooijen op 9 december 2008 om 01:49

Vind het een schitterende foto!!!!!!!!!!!!!
Je bent een mooie fotoweg ingeslagen met die rustige en subtiele kleuren.
Heel bijzonder dat wij toch ook de details in de foto nog goed kunnen zien!

Groetjes, Joke

Een grappige bijkomstigheid,
die locatie kaart ernaast !

dianaapie op 8 december 2008 om 20:34

Super hoor....mooie tinten..kokosnoten Dacht eerst aan chocoladeballen
Hele mooie Shanghaierplaat.
Groetjes

tom kruissink op 8 december 2008 om 19:43

Weer een prachtige plaat Ronn, geweldig hoe je dit neer weet te zitten, prachtige softe kleuren en hele mooie compo, standpunt weer erg goed gekozen. Groet Tom

Jeannette op 8 december 2008 om 16:52

Mmmm, lekker die kokosnoten
Ron alweer een mooie foto en inderdaad zachte kleurtintjes voor jouw doen
Maar persoonlijk vind ik dit toch ook wel heel erg mooi hoor, gewoon, zo goed als puur natuur.
Enne.........zo te zien heb je er nu eentje te pakken die beslist niet herkenbaar in beeld wilde, grappig om te zien.
Mooie foto met een mooi contrast qua voorstellingen tussen voor en achtergrond.
gr Jeannet

inekespronk op 8 december 2008 om 14:44

Hoi Ron wat een prachtige foto en dan de kleuren super hoor.Leuk de compo de hoge gebouwen door de voorgrond heen.Veel te zien en toch rustig.

Gr ineke

Reggy op 8 december 2008 om 13:34

Mooie nieuwe stijl Ron, lekker ingehouden kleuren, zacht voor het oog met overwegend grijs en blauwtinten. Heel mooi, zeker voor dit soort taferelen.
Foto is spekkie voor mijn bekkie, er is veel op te zien en toch is de compositie rustig.
Ben heel blij dat je er weer bent, mijn grote inspirator!

eenmomentjesvp op 8 december 2008 om 13:14

Je nieuwe inslag is gedurfd. Je oude had een beetje de onderbelichting als boventoon, hier de onderbelichting. Maar met een ding komen ze overeen: ze zijn verzorgd en kies je keer op keer de goede moment en standpunt op, idem verdeling.....Kort gezegd: ben je nieuwe stijl al gewend

Vr.gr.
Robert

Jackalope op 8 december 2008 om 12:02

Prachtig en wederom vallen mij de zachte kleuren op.

Mgompie op 8 december 2008 om 11:20

Mooi werk, en een duidelijke uitleg. De sfeer is wat mystiek vind ik. Misschien nog wat meer ruimte aan de bovenzijde? Ruimte boven de toren is wat krap!

Mgompie

edwa op 8 december 2008 om 10:26

Hoi Ron, erg fraai, zoals reeds gezegd. Erg knap hoe jij altijd een perfecte compositie voor elkaar krijgt met straatfotografie. Ook weer een topper dus dit... Groeten, Edgar

InavanDelden op 8 december 2008 om 08:06

Je oude vertrouwde recept/bewerking was gegarandeerd succes, en ik heb daarom des te meer bewondering voor je vernieuwende aanpak, die weer een totaal andere sfeer weergeeft. Bij deze foto ontkom ik er niet aan om ieder detail te bestuderen, te proeven haast. De man lijkt zich af te vragen waar de stad van vroeger is gebleven en waar de mensen zijn. Vervlogen...
groet, Ina

natureboy op 8 december 2008 om 00:24

De skyline van shanghai, waarschijnlijk reeds duizenden malen gefotografeerd, duizenden gelukkigen die diezelfde skyline zuiver en met niets op de voorgrond trots huiswaarts keerden en vaststelden dat hun foto misschien mooi was en duizenden malen reeds bestond. Het is zo simpel Ronn, als je het ziet, maar het kraam op de voorgrond, en alles gewassen met Dash bewijst dat originaliteit ook mogelijk is waar reeds duizenden camera's hun korte verhaaltje vastlegden. Je keerde huiswaarts met je eigen creatie, duizenden mislukten hierin.
Gr Willem

fotojan op 8 december 2008 om 00:01

Het leek in eerste instantie wel een samengestelde foto Ron maar het blijkt even anders in elkaar te zitten.
Een bijzonder smaakvolle foto die de uitsraling heeft van een industrieel aquarel.
Erg mooi.
Gr Jan

ineke op 7 december 2008 om 23:21

Hele fraaie compositie, veel te zien en erg mooi met de verkoper op de voorgrond. Gr. Ineke

RMarks op 7 december 2008 om 21:59

Tja, wat kan ik hier van zeggen.... weer zo'n herkenbare compositie. Mooi zo met die skyline op de achtergrond. Goed gezien, deze..
Richard

Dee op 7 december 2008 om 21:21

Gaaf, ik zal het niet verder analyseren. Gewoon genieten dus. Groet Danny

afiena op 7 december 2008 om 21:20

Heel apart Ron, lijkt of je twee foto's overelkaar hebt gezet! Mooie glasheldere uitstraling en fraaie compositie! Mooi dat de verkoper met ons mee kijkt de foto in! Groet Afiena

Juliën op 7 december 2008 om 20:41

Hoi Ronn, ziet er iets anders uit door standpunt en kleur. Toch een heel intrigerende plaat met een compositie alsof het neergezet is. Kan me zo voorstellen dat je er lang over gedaan hebt om je standpunt te bepalen door b.v. de dominante parasol in beeld. Toch is het geheel een stilleven geworden door juist dit standpunt en kleur, daar waar je denkt aan het tegenover gestelde. Prachtig en goed gezien weer. Jaloers op de foto (en de reis natuurlijk).
gr. Juliën

Emma op 7 december 2008 om 20:19

De lichte tinten benadrukken de Chinese stijl volgens mij. Het komt op mij in ieder geval erg vertrouwd Chinees over. (Of zit ik hier nu gewoon naast.) Misschien komt het ook wel door het overwegend wit, als basis en dat zeker in combinatie met de Chinese tekens.
Mij spreekt het in ieder geval aan.
De boulevard zelf doet mij een klein beetje denken aan Knokke/ Heist, alleen hier is het oneindige uitzicht op zee vervangen door wat wolkenkrabbers. (haha, is maar een klein verschilletje)
Maar misschien is het ook het typische boulevard effect.
Kortom een plaat, die bij mij genoeg stof tot praten oplevert en direct in de categorie interessant en intrigerend terecht komt.
Kom maar op met de rest.
gr.Emma

pat2006 op 7 december 2008 om 20:14

Super Ronn, die kleuren,heldere foto, mooi die achtergrond en die wolken,leuk die uitleg erbij, knap werk,gr. Patrick.

Ronn op 7 december 2008 om 19:38

Ja Martin,
De foto's die ik aan het plaatsen ben zijn bewust heel licht gehouden..

mooni op 7 december 2008 om 19:33

hoi,
wauw watvind ik dit een fantastische foto,een heerlijke prent met die contrasten,en een geweldige tinten,mijn complimentjes !!!
gr monika

djembe op 7 december 2008 om 19:27

Ja als het goed is wil je hier het contrast laten zien en dat is je zeker gelukt. Ik vind ook de lichte tinten erg mooi.

groet Martin

weustenenk op 7 december 2008 om 19:25

Hele mooie opname Ron. Sterke beeldopbouw, de natuur versus de verstedelijking en het kleine geld tegenover het grote. Hele fraaie kleuren. 'k Kijk uit naar de volgende. gr.Geertje

Maribex op 7 december 2008 om 19:21

Een bijzonder contrast Ron! Aan de ene kant de harde zakelijkheid, de gebouwen, en aan deze kant het meer 'zachte' met vulling voor het inwendige van de mens
(hoewel een kokosnoot niet bepaald zacht genoemd kan worden). Inrtirgerend beeld, dat wel een beetje licht op mij overkomt. Bewust zo licht gehouden?
Groet, Martin

Photomystic op 7 december 2008 om 19:16

Kan het niet beter verwoorden dan Marie-Louise. Een echte Ronn, maar dan anders... Alle kleuren lijken hier bij elkaar te passen met de kokosnoten als eyecatchers... Gr. Ann

Marie-Louise op 7 december 2008 om 18:37

Tjeetje wat een sterke plaat Ron. "Big city" tegen het dagelijkse leven van de gewone man (denk ik) op de voorgrond, met die zachte en soms mierenzoete kleurtjes erbij.
Heel nieuwe weg ben je ingeslagen, en toch blijft het op de een of andere manier een echte Ronn....I like it!

anco op 7 december 2008 om 18:35

Ietwat vreemd beeld zo, met de verkoopwaar, man op zijn rug gezien en gebouwen op de achtergrond. Zoekplaatje, maar wel weer een bijzondere...

...natuurlijk!

Welcome back, Ron!RJHofman op 7 december 2008 om 18:23

Geweldig Ronn! Fantastisch standpunt gekozen, verassende plaat! Ook mede verassend door het witte kader trouwens! Die zie je bij jou niet vaak Groet Roel

Ronn op 7 december 2008 om 18:06

Ik ben inderdaad even wat aan het uitproberen Nohemi...
Groetjes

n.marin op 7 december 2008 om 18:03

Hola Ron!!
De eerste gedacht die bij me opkomt als ik deze foto zie is aan een Boeddhistisch altaar!!! Alle soort offers...
Geweldig de grote gebouw als achtergrond en weer een kleur waar ik van je niet gewend ben. Nieuwe weg?? zeker inspiratie daar op gedaan.

Gr. Nohemi

Ronn op 7 december 2008 om 17:57

Nee Jan die kokosnoten lagen daar zo.. En bedankt voor je commentaar.
Groet, Ron

janpranger op 7 december 2008 om 17:54

Heb er lang naar gekeken want er is veel te zien. De zaken op de voorgrond lijken deel uit te gaan maken van de achtergrond: de parasol gaat op in het gebouw in de skyline. De doorzichtige etenskast voor de verkoper geeft weer een nieuwe dimensie. Wat betekenen de karakters? De 'gestyleerde' kokosnoten; is dat jouw werk of lagen ze zo? Kortom, op het eerste gezicht wellicht een beetje 'rommelig' (no offense) op het tweede gezicht: intrigerend, een beeld met een verhaal. Complimenten van Jan

mech op 7 december 2008 om 17:38

Wat bijzonder, om dit op deze manier te nemen. De hoge gebouwen op de achtergrond en de verkoper met z'n handeltje ervoor. Op een van die hoge gebouwen aan de overkant heb ik vorig jaar gestaan. Prachtig uitzicht 's avonds.
Fijn dat je er weer bent Ron. Ik ga nog even naar de eerste foto kijken.
Gr. Elly

jrietveld01 op 7 december 2008 om 17:38

Zie een andere stijl van bewerking oogt heel fraai kleuren.
Gr.Jan Rietveld

korla008 op 7 december 2008 om 17:38

Wat een mooie gebouwen hebben ze daar. Dat je de plek bij locatie nog terug kon vinden met al die Chinene tekens
Groet Bert

0

Stemmen

Bekeken:310

Favoriet:0

Ronn

Niveau:semiprof
Lid sinds: 20-01-2006

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Zwitserland.
  • Somewhere Nearby XXXIII
  • (G)een weg terug
  • Zwitserland.
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
7 dec. 2008 17:32:28
Camera:
NIKON D300 (NIKON CORPORATION)
Iso:
200
Sluitertijd:
1/400 sec
Diafragma:
f/10.0
Brandpuntsafstand:
18 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast