Meld je gratis aan

Sony A77 II - 1600 - f/1.8 - 8/1 - 18 mm

De eerste nacht in Jordanië leverde gelijk prachtige plaatjes op! De foto is gemaakt in Wadi Ibn Hammad, een kloof waar verschillende warme bronnen zitten. Waaronder ook de waterval die hier op de foto staat. Ook zijn er 3 vallende sterren te zien!


Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
vissi-darte op 11 januari 2018 om 16:17

Al met al een surrealistisch beeld. Door de lange belichtingstijd worden latente helderheidsverschillen sterk uitvergroot. Vooral de rechterkant van de boom.

Onze overnachting in Wadi Rum werd wreed verstoord door een groepsreis van singles. Met een enorme hoeveelheid drank en lawaai. Waarom moet zoiets nou in de idylle de nachtelijke woestijn?

Sake-van-Pelt op 11 januari 2018 om 16:29

Scherp gezien! Rechts is ons 'kamp' waar ze een sliert led lampen aan de accu van de auto hadden verbonden. Surrealistisch is het wel een beetje geworden ja. Helaas is het voor een camera niet mogelijk om de aandacht die wij met onze ogen op een object hebben vast te leggen. En halen camera's bij lange na niet het dynamische bereik wat onze ogen hebben.
Wij hadden een (privé) reis via HT reizen gepland met mijn ouders, mijn vrouw en mijn broertje met vriendin. We hadden specifiek om een bepaalde gids gevraagd die we 5 jaar eerder met een groepsreis ook hadden en waar we erg tevreden over waren. Die gids kent Jordanië als geen ander en weet hierdoor ook de echt bijzondere plekken te vinden die ver weg zijn van het massa toerisme. Wadi Rum hebben we 5 jaar geleden wel gedaan, maar deze keer hebben we het uit praktische en CO2 technische overwegingen niet gedaan. We zouden dan voor 1 nachtje 100km heen en 100km terug moeten rijden... Daarvoor in de plaats zijn we naar Wadi Araba geweest wat minstens zo mooi is, maar veel intiemer en rustiger.
Geen idee waarom die herrie moet. Sowieso ben ik van mening dat je je een beetje moet aanpassen aan de cultuur en geen grote hoeveelheden alcohol moet gaan drinken in een Arabisch land.

PNCO op 9 januari 2018 om 18:12

zit helaas op de telefoon te kijken, maar ziet er mooi uit. Vooral de kleuren zijn erg mooi op deze opname. Had hier graag nog een beetje extra lucht bij gezien, maar zoals gezegd zie ik alleen het kleine formaat
morgen op het werk nog maar eens kijken

hartelijke groet Pieter

Sake-van-Pelt op 11 januari 2018 om 13:41

Dankjewel! meer lucht kon helaas niet. Ik stond op een plateau waaromheen een ijzeren frame gebouwd stond. Ik heb al een stukje af moeten snijden omdat er een klein stukje frame in beeld was.

MarjoleinF op 9 januari 2018 om 08:06

Cool, nachtfoto ofniet?

Sake-van-Pelt op 9 januari 2018 om 09:23

Dankjewel! Ja, een nachtfoto. Overdag zie je geen sterren

2

Stemmen

Bekeken:50

Favoriet:0

Sake-van-Pelt

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 06-01-2014

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Griekenland Poros 6
  • herfst
  • Into the woods...
  • under the rainbow
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
8 jan. 2018 09:28:09
Camera:
Sony A77 II
Iso:
1600
Sluitertijd:
8/1 sec
Diafragma:
f/1.8
Brandpuntsafstand:
18 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast