Upload jouw foto's

Nikon D7000 - 100 - f/8.0 - 1/125 - 40 mm

Deze morgen om 0645 opgestaan om naar een onbekende locatie te gaan voor de zonsopgang. Via internet gezocht waar we heen konden gaan. Niet echt de ideale voorbereiding. Daar aangekomen schoenen doorweekt en geen gevoel meer in onze voeten, kregen we uitzicht te zien. Prachtige zonsopgang over de Ankeveense plassen. Met mijn nieuwe filters ben ik te werk gegaan en dit is het resultaat. Voor de eerste keer de filters gebruiken ben ik zeer tevreden


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Ferryveldhuizen op 27 september 2014 om 14:14

Niels,

een goed begin van de dag zo te zien!
Water en natuur zijn zonder meer de recepten voor een landschap,
Foto technisch moet je het een en ander nog even onder de knie krijgen,
In de opbouw is de voorgrond te druk, zoek hier voor een "simpel" voorwerp als n steen, mos plantje etc, zoek daarna de achtergrond er bij, dit is het lastigste want je wil uiteraard richting de zon(licht) de opname maken, tevens wil je niet te veel hard licht en schaduwen, want hier zin geen detail/kleur meer in, hier komt dan filter gebruik van toepassing.
Te zien in je foto, was het licht te vel, dit is ook te zien in je lucht die je na bewerkt hebt, de parameters vol links of rechts.
als laatste zie je de magneta kleur, deze kleur is afkomstig van ND/-grad. filters, deze zal dan via een raw file ge corrigeert moeten worden naar een neutrale kleur(gray point selection).
Hopelijk heb je er wat aan!

Mvg Ferry

NielsjD op 27 september 2014 om 14:23

Kijk, hier hebben we wat aan! Helaas zitten er in de filters wel wat magenta kleur. Maar om de Lee filters aan te schaffen gaat me net te ver qua prijs.
Volgende keer ga ik op zoek naar een rustige voorgrond helaas was er op het Google maps gekozen pad veel meer riet dan verwacht. Waar ik moeite mee had was bepalen wanneer het filter er ver genoeg in zat. Ik gebruik het P systeem van Cokin, de rand van het filter stelde ik gelijk op de horizon. Maar dit leek te weinig effect te hebben, zelfs met het sterkste filter. Heb je hier nog tips voor!?

Erg bedankt voor de tips! Ik ga er mee aan het werk

Ferryveldhuizen op 27 september 2014 om 14:42

Geen probleem!

Mijn manier manier is eerst scannen, langs gaan en de scene in je opnemen,
zo heb ik in die trip meerdere locaties, en ga in die avond langs 1 van die!
Er zijn natuurlijk objecten waar je altijd heen kan gaan voor een opname, het strand, zuid pier van ijmuiden etc, dit komt vaak altijd terug waar de compositie de ruimte heeft.
en euh, laat maps links liggen, en gebruik deze! http://app.photoephemeris.com/

Qua filter gebruik is hier wel een regel voor, maar ik neem dat je het hebt over een graduated filter zonder de combinatie van een vast ND er achter? (dit kan natuurlijk ook met)
je meet de voorgrond de sluiter tijd, daarna de achtergrond, de uitkomst is "X" stop,
dit filter gebruik je dan.(er staat zat op google over)
Maak hier een begin mee voor je zelf, en ga daarna over op gevoel, ik stop nu op gevoel mn filter sterkte er in, en beoordeel deze op het histogram van de camera. geen hoge pieken en hoog/laag lichten.
Welk filter heb je hier gebruikt? een ND grad. 8? icm een vast ND?

NielsjD op 27 september 2014 om 15:16

Inderdaad een .8, ik heb echter wel 2x een ND 8 filter. Alleen het leek mij niet handig omdat dan de voorgrond nog donkerder wordt. Of heb ik het compleet mis ik langere sluiertje? De intense rode kleur in uw foto's komen Door de lucht, maar heeft dat ook te maken met een specifiek filter/combinatie?

0

Stemmen

Bekeken:51

Favoriet:0

NielsjD

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 16-06-2014

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Om de Plas....
  • landschap
  • sunrise
  • Zonnige stranddag
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
27 sep. 2014 12:36:54
Camera:
Nikon D7000
Iso:
100
Sluitertijd:
1/125 sec
Diafragma:
f/8.0
Brandpuntsafstand:
40 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast