Upload jouw foto's

Samsung NX500 - 400 - f/5.6 - 1/200 - 16 mm

Zo, ik ben weer terug van mijn reis naar Indonesië. Ik heb een prachtige tijd gehad en enorm veel bijzondere dingen gezien. Ik zal veel foto's delen hier op zoom.
Om te beginnen met een van mijn favorieten, gemaakt aan het Tobameer in Sumatra, aan het begin van de reis.

Aan het eind van een dag vol indrukken wilde ik graag ook nog een wandeling maken in de omgeving. Ik had zelfs al in mijn hoofd wat voor foto's ik wilde gaan maken; boompjes op de groen/gele heuvels in mooi avondlicht. Aan het begin van de wandeling leek het allemaal erg mooi te worden alleen langzamerhand kwamen er steeds meer wolken achter de bergen vandaan. Tegen de tijd dat ik eindelijk op een mooie plek stond, was er geen zon meer te zien. Deze foto heb ik net voor de regen gemaakt die op de achtergrond al goed te zien is. Een foto totaal anders dan ik verwacht had te maken toen ik aan deze wandeling begon.
De wolken werden grijzer en later begon het dus ook hier te regenen... hard te regenen. Ik kon gelukkig nog een beetje schuilen onder een paar boompjes, alleen daar zat niet veel blad aan. Ik kreeg het koud en was een beetje bang dat de regen niet meer zou ophouden, dat ik door de regen de weg terug zou moeten lopen en mijn camera nat zou worden. Tegelijkertijd dacht ik, het maakt niet uit, ik moet genieten van het moment. En het was ook erg bijzonder om daar helemaal alleen bovenop de berg te staan in de volle regen. Door deze dubbele gevoelens kon ik mij niet helemaal overgeven aan het landschap maar ik kijk er wel op terug als een mooi avontuur en een bijzondere belevenis. Het is bovendien veel leuker als je thuis komt met iets onverwachts (en ik ben wel weer veilig thuis gekomen natuurlijk ,
na een half uur schuilen stopte de regen gelukkig even).


Reacties (7)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
PNCO op 31 augustus 2016 om 16:39

Leuk dat je weer bent, met veel nieuwe foto's. Ben benieuwd wat je ons allemaal nog gaat voorschotelen
Bijzonder dat de boom zo duidelijk in het midden staat, je kunt er niet omheen. De voorgrond vind ik zelf het mooist, zo tot aan het dorpje aan het meer. De mist in de achtergrond begint op te komen en vervaagd de achtergrond mooi. Zie nog 1 dingetje trouwens, links valt de boom net over de rots/berg heen. 1 stapje naar links en de boom was helemaal losgeweest
Mooie eigenwijze compositie met deze boom.

Hartelijke groet Pieter

Joshua181 op 31 augustus 2016 om 20:03

Leuk om je reactie te lezen Pieter, erg bedankt! Over het punt met de boom heb je helemaal gelijk. Ik had zelfs al gedacht dat iemand dit zou gaan noemen want dit is wat mij zelf ook een beetje stoort in de foto. Ter plekke had ik hier al moeite mee want (het lijkt helemaal niet zo) maar nog een stapje naar links is een best wel steile helling naar beneden. Ik stond al een klein beetje op deze helling maar nog verder naar links lukte niet omdat dan het hoge gras in het beeld zou komen en de foto zou verstoren, of ik zou naar beneden glijden in dit natte gras haha. Dus heb maar geprobeerd om er nog het beste van te maken . Goed gezien in ieder geval!

Gr. Joshua

PNCO op 2 september 2016 om 22:50

veiligheid voor alles toch?

Joshua181 op 3 september 2016 om 20:51

Haha precies

hans1990 op 30 augustus 2016 om 12:42

De sfeer in de plaat vind ik erg mooi. De boom zo in het midden vind ik zeker wel leuk, alleen had ik dan graag de achtergrond wat vager gezien om de boom te benadrukken en je iets nieuwsgieriger te maken naar het landschap erachter..

Joshua181 op 30 augustus 2016 om 13:22

Thanks voor je fijne reactie! Ik begrijp opzich wat je bedoelt, alleen veel vager dan dit kon ik het landschap niet maken met de regen/mist en sterke vignetting .
Gr. Joshua

BartBrouwer91 op 29 augustus 2016 om 14:11

Sterke foto met de boom centraal in beeld.
Groet,
Bart

Joshua181 op 29 augustus 2016 om 16:27

Dank je wel Bart!
Gr. Joshua

FredBisschop op 29 augustus 2016 om 13:39

Die naderende regenbui geeft de fot juist iets bijzonders. Prachtige sfeer

Fred

Joshua181 op 29 augustus 2016 om 16:26

Ben blij met je reactie, bedankt!
Gr. Joshua

antonio51 op 29 augustus 2016 om 06:56

Een mooi verhaal bij een mooie foto. Ik vind het een sterk beeld met een hele fijne sfeer; prima werk. Ben benieuwd naar de volgende foto's.
Groeten, Ton

Joshua181 op 29 augustus 2016 om 16:25

Bedankt voor de complimenten!
Gr. Joshua

Blackdog op 28 augustus 2016 om 23:50

Een mooi avontuur wat je beschrijft Joshua. Mooi dat je heelhuids terug bent. Ja ik kan me je zorg om je camera goed voorstellen. Heb je een backup camera bij je op zo'n reis ? Bijzondere foto, geen standaard Indonesië; komt n.l. niet meteen tropisch over moet ik zeggen. Gr Glenn

Joshua181 op 29 augustus 2016 om 16:23

Dank voor je mooie reactie! Ik had geen backup camera mee, maar ik had me wel wat beter voor kunnen bereiden op deze wandeling. Ik had verder helemaal niks mee namelijk, geen tas met regencape of iets dergelijks. Maar het zag er in eerste instantie dus ook helemaal niet uit als of het zulk weer zou worden. Toch niet heel slim haha.
Dit is inderdaad niet het tropische plaatje wat je van Indonesië verwacht. Het Toba meer ligt hoger in de bergen waar het landschap wat anders is (zelf vond ik het prachtig). We kwamen hier langs op weg naar het regenwoud en hebben hier even 2 dagen gerust, om klaar te zijn voor de trekking.
Er zullen later nog wel veel tropische foto's komen van onder andere het regenwoud en de rijstvelden op Bali. Zit nu nog een beetje te twijfelen over in welke volgorde ik alles zal posten op zoom .

Gr. Joshua

BADL op 28 augustus 2016 om 23:49

Mooi verhaal bij de foto... Geeft heel mooi je beleving weer...
Ik vind het een prachtige foto... Compositie met de boom centraal vind ik een mooie keuze...
De lucht heeft een mooi spel van licht, en schitterend hoe meer op rechts het water en de lucht haast in elkaar overvloeien... Zeker in combinatie met de softe silhouetten van de heuvels in de verte, geeft dit een mooie sfeer... De sfeer doet me niet direct denken aan Indonesië, maar dat hoeft ook helemaal niet...
Prachtige start van de serie over Indonesië...

Gr.,
Arnold

Joshua181 op 29 augustus 2016 om 16:03

Erg bedankt voor je prachtige reactie Arnold! Dit is inderdaad niet een standaard Indonesisch plaatje. Het Toba meer ligt hoger in de bergen en het is daar ook wat minder tropisch. Wel een prachtig landschap, zelf was ik er erg van onder de indruk.
De tropische plaatjes komen trouwens ook nog wel .

Gr. Joshua

Blackdog op 28 augustus 2016 om 23:51

Grappig, min of meer tegelijkertijd vergelijkbare zaken

BADL op 29 augustus 2016 om 00:00

Telepathie is een bijzonder fenomeen .... Zielsverwanten mogelijk ?

5

Stemmen

Bekeken:53

Favoriet:0

Joshua181

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 05-07-2015

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Stilleven onderweg in Amerika
  • Spoorbrug - ondergaande zon
  • Houten Stad
  • 49050886876_ef632aaa64_o
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
28 aug. 2016 20:55:21
Camera:
Samsung NX500
Iso:
400
Sluitertijd:
1/200 sec
Diafragma:
f/5.6
Brandpuntsafstand:
16 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast