Meld je gratis aan

Sony A77 - 50 - f/10.0 - 25/1 - 11 mm

Nu de zomer bijna ten einde is en de lucht koeler wordt, neemt de kans op kleurrijke zonsopkomsten en - ondergangen toe. Een mooi vooruitzicht voor een aantal nog niet ingevulde projectjes. Dat mag ook wel, want dit jaar staat de teller van het aantal uploads van mij nog behoorlijk laag.

De oude en steeds verder aftakelende wering op de foto heb ik al een aantal jaar in het vizier. Helaas ligt deze ten opzichte van de stand van de ondergaande zon niet zo gunstig. Alleen gedurende hoogzomer is de zonnestand - in mijn ogen - optimaal. Het nadeel is van hoogzomer is dat een beetje aardige kleuring van de bewolking dan behoorlijk schaars is. Menig keer heb ik de rit naar deze plek gemaakt zonder dat de omstandigheden naar tevredenheid waren.

Als ik eerlijk ben is de kleuring in de foto eigenlijk nog best karig. Maar goed, het kan in mijn ogen de toets der kritiek toch (net) doorstaan.

Al diegenen die in de afgelopen maanden gereageerd hebben op foto's, waaronder op de laatste upload Anno 1913 dank ik bij deze voor de gebleken waardering.

Groet Marcel


Reacties (15)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
jduivenvoorden op 2 april 2017 om 22:44

Geweldig. Indrukwekkende portfolio zeg!

Mex op 14 december 2016 om 17:20

Wat een heerlijke plek, nagedacht over je composite. Mooie diepte/ lijnen, kleuren zijn top.

Ferryveldhuizen op 7 oktober 2016 om 09:38

He Marcel!!

Ik kan je goed volgen/begrijpen dat "het de toets der kritiek, net door staat".
Het zijn inderdaad diepe contrasten, maar Nederlandse luchten te zeker!
Wenselijk voor een fotograaf, genoeg licht en toch veeel kleur om de mooie "clean clarity" te krijgen.
Maar deze foto heeft daar niet zo veel last van, mooi detail vind ik de uitgaande lijnen door middel van de ronding van de steen(als start punt zeg maar).

Groetjes Ferry

StefWins op 21 september 2016 om 18:46

Mooie plaat met een fraaie lijn en lekker veel detail op de voorgrond. Ik begrijp dat je de lucht iets spectaculairder had willen hebben, maar dat zat er blijkbaar helaas niet in. Wel goed om de horizon zelfs nog iets boven de 2/3 lijn te zetten, zodat het niet interessante deel van de lucht buiten beeld blijft. Gr Stef

MarcelErnst op 21 september 2016 om 20:29

Scherp gezien Stef. Je moet toch iets doen om de aantrekkelijkste elementen in te kaderen, niet waar?

Groet Marcel

hans1990 op 20 september 2016 om 23:09

Inderdaad Marcel, je upload frequentie mag flink omhoog eenvoudige, maar daar door ook juist weer een sterkte compositie. Mooie kleuren in de lucht. September is vaak beter inderdaad met zonsondergangen en opgangen. Mooie plaat ondanks dat ie voor jou een grensgeval is

MarcelErnst op 21 september 2016 om 18:11

Ha ha, dat uploaden wil ik wel maar dan natuurlijk met beelden waar ik tevreden over ben. Kwaliteit boven kwantiteit, zal ik maar zeggen. Maar wacht maar. Er zullen vast meer foto's volgen zonder 'grens'-problematiek .

Groet Marcel

fveer op 18 september 2016 om 20:49

Mooie opname Marcel! De steiger van je profielfoto weet ik ook te vinden
Groeten Frederik.

sven483 op 18 september 2016 om 11:30

Mooi beeld, prachtig die diepte in het shot en hele fraaie kleuren!

stanost op 17 september 2016 om 19:51

een fraaie plaat met een heel mooie lijn, heeft alles, dynamiek, mooie kleur diepte gr Stan

hmeeuwes op 17 september 2016 om 14:30

Nou Marcel, ik teken er voor hoor om deze setting aan te treffen.
Prachtig de gebogen lijn naar de horizon en verweerde hout is bijzonder mooie en grillig om te zien. De wolken werken toch ook aardig mee.
Een heel fraai standpunt!
Groetjes Henk

NielsJansen op 17 september 2016 om 09:17

Een lekkere seascape. Je hebt een mooie lijn/curve gevonden door goed gebruik te maken van de aftakelende wering in je compositie. Ik kan me voorstellen dat je de lucht nog wat dramatischer zou wensen, alhoewel deze kleuren al best behoorlijk zijn. Verder vind ik de groene algen op de voorgrond een aangenaam detail.

Groet Niels

MarcelErnst op 17 september 2016 om 11:10

Hoi Niels. Deze iele wolkenband kleurde inderdaad behoorlijk maar ten opzichte van het grotere geheel valt het toch wat weg (zeker in vergelijking met andere foto's van me). Maar na de vele honderden kilometers die ik heb afgelegd,vanwege het telkens heen en weer rijden, nadert de acceptatiegrens uiteindelijk toch eerder .

Het groen (zie ook mijn reactie hieronder) vond ik heel apart. Jammer genoeg vond ik geen geïsoleerd exemplaar om deze als inleidend object te gebruiken. De kleur van dit 'zeesla' is echt contrasterend in het landschap. Qua verzadiging heeft het voor de foto nauwelijks nabewerking nodig.

Groet Marcel

boukes op 16 september 2016 om 19:27

Hele dikke schouderklop. Groet Djurre

corvee1r op 16 september 2016 om 18:47

Vind de kleuren juist zeer afgewogen, mooi dus!
Mooie compositie met fraaie dieptewerking.

Groet,
Cor

Arnoud78 op 16 september 2016 om 15:39

Een fraai onderwerp, deze deels vergane wering. Het gekozen standpunt levert je een mooi lijnenspel op. In combinatie met de fraaie kleuren in de lucht zorgt dat voor een aangename sfeer in je foto.
Gr. arnoud

InseawithC op 16 september 2016 om 11:26

Lekker veel diepte in deze plaat door de mooi gekozen compositie! Ik vind de kleurtjes in de lucht wel heel fraai hoor!

MarcelErnst op 17 september 2016 om 10:58

Hoi Cleo. Dank je voor je aardige woorden.

Weet je, als je een aantal keer een bepaald soort bewolking bij zonsopkomst/-ondergang hebt gehad, dan is het verlangen daar naar bij iedere foto groot. De lat ligt met andere woorden steeds hoger. Van de andere kant geeft de afwezigheid ervan ook weer een reden om nog eens te gaan. Het is zeker geen straf om daar te zijn.

Groet Marcel

InseawithC op 17 september 2016 om 11:52

Dat geloof ik graag en dat heb ik zelf ook wel een beetje. Als je maar niet de lat zo hoogt legt dat je niet meer kunt genieten van de fotografie. (Heb ik wel eens last van) En idd wel of geen foto, beide keren heb je toch een fijne avond (of ochtend) gehad. Het mooiste is natuurlijk, om wel thuis te komen met een geslaagde foto. Maar zoals je zelf al aangeeft is het geen straf om er lekker op uit te gaan naar een mooie locatie! En zolang je dat maar vast blijft houden (Ook als je soms niet dat resultaat kunt behalen dat je voor ogen had) blijft het fotograferen leuk, hoe hoog jij de lat ook legt...

joheuvel op 16 september 2016 om 07:21

Fraaie opname van het wad. Mooie diepte door het verloop van de wering, Mooie kleuren in deze opname, waar het groen door de overige kleuren eruit springt.

MarcelErnst op 17 september 2016 om 10:53

Het groene spul leek een soort aaneengeregen bladsla. Het zal vast een bepaald soort waterplant zijn geweest dat in ieder geval opvallend veel contrast gaf met de meer 'aardse' kleuren van het wad. Dank je voor je waardering.

Groet Marcel

16

Stemmen

Bekeken:155

Favoriet:3

MarcelErnst

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 19-10-2015

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Mist
  • Cloud Invasion
  • Calmness
  • Graveyard
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
16 sep. 2016 06:57:22
Camera:
Sony A77
Iso:
50
Sluitertijd:
25/1 sec
Diafragma:
f/10.0
Brandpuntsafstand:
11 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast