Meld je gratis aan

Samsung NX300 - 800 - f/9.0 - 1/30 - 60 mm


Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Gerard5 op 9 december 2015 om 10:56

Mooi vast gelegd hoor. Vanuit de onderkant gaat er een nieuwe wereld open met heel mooie details. Scherpte en onscherpte gaan hand en hand. Mijn stem
Gr. Gerard

gaklaasse op 18 oktober 2015 om 18:55

Vanuit een mooi laag standpunt vastgelegd. Het gras leidt wel wat af. De lamellen zijn wel mooi scherp.
Gr.Gerard

kiekazoo op 25 september 2015 om 19:54

Hallo Sarina

Ja prachtig gedaan hoor. Een paddenstoel vanuit een mooi laag standpunt zodat je de lamellen goed ziet. Dan zit er ook nog een insect op de steel wat je dan niet onscherp ziet. Je hebt een hoog diafragma getal gebruikt maar de scherpte is nog niet zover dat je hem helemaal hebt dus vanaf de lamellen tot aan de stengel. Je hebt hier een hoge isowaarde gebruikt om er zo voor te zorgen dat je nog een redelijke sluitertijd over houdt. het is echter een statisch onderwerp. Je kan dus je isowaarde op 100 laten staan en je laat de sluitertijd gewoon langer want het onderwerp loopt toch niet weg. Door een rijstzak of gewoon de camera op een stevige ondergrond te zetten is dat mogelijk. De belichting is verder wel uitstekend gedaan hoor. Nog een laatste tip. De grassprietjes staan ene beetje in de weg en vallen op. Met een klein schaartje gewoon weg knippen zodat je de achtergrond kan manipuleren. Nu het herfst word is het ook mogelijk een rood en geel blad te pakken wat ergens ligt. Dat zet je rechtop en je hebt opeens een mooie kleurige achtergrond. Leuk gedaan.

Groetjes Harrie

sarinaw op 27 september 2015 om 13:20

Hoi Harrie,

Ik had hier helaas niet mijn statief mee en in de omgeving helaas niks om mijn camera in deze positie te brengen zoals hout of stenen. Heb hem echt uit de hand geschoten en daarom moest ik kiezen tussen ISO, diafragma en sluitertijd. Het was een tijd geleden dat ik weer wat had gedaan met mijn macro lens dus moest ook weer even wennen. Wat betreft de grassprieten vlak voor de paddenstoel had ik wel weg kunnen halen, heb daar niet zoveel op gelet. Dank voor de tip.

Groetjes Sarina

2

Stemmen

Bekeken:30

Favoriet:0

sarinaw

Niveau:beginner
Lid sinds: 01-02-2015

Meer foto's uit de categorie Macro

  • En daar sta je dan
  • And a little bit of orange.
  • Bezoek in de porseleinwinkel
  • Herfst start langzaam...
Datum:
25 sep. 2015 16:09:33
Camera:
Samsung NX300
Iso:
800
Sluitertijd:
1/30 sec
Diafragma:
f/9.0
Brandpuntsafstand:
60 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast