Upload jouw foto's

Canon EOS 450D - 400 - f/6.3 - 1/250 - 300 mm

Na een zoomloze zomer ga ik weer de draad proberen op te pikken. Dit kleine porseleinzwammetje is eigenlijk een beetje zielig.... geknakt en zieltogend. Maar als je daar dan voor ligt, op een mooie septembermorgen, en het licht schijnt er doorheen... wordt het soms een sprookjesplaatje. Tenminste... als je de adviezen opvolgt van een medefotografe, die lekker tegen een boompje zat mij uit te lachen, omdat ik daar weer zo languit over een bospad lag. Maar goed... het resultaat telt. Wat vinden jullie?


Reacties (5)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
juriheise op 24 september 2010 om 20:19

Mooi beeld vanuit laag standpunt. Alleen de scherpte zou nog een tikkeltje beter kunnen.
Groet, Juri

Piro op 22 september 2010 om 13:42

Mooi en breekbaar en een geknakt bestaan. Ik neem aan dat ik tegen de hoed aan kijk en dan toch de plaatjes aan de onderkant er dwars doorheen kan bekijken. Daar hebt jij, gezien de dauwdruppels op het gras, dan waarschijnlijk een nat pak voor gehaald. Misschien moet je toch eens een zeiltje meennemen, want ik lees nogal vaak dat je weer languit bent gegaan.
Ik heb gelezen dat je weer meedoet. Zal proberen dat in de gaten te houden.
gr. Wil

vissi-darte op 21 september 2010 om 17:14

Een lager standpunt doet alles anders lijken. In ieder geval zoveel boeiender dan vanuit ons normale perspectief van bovenaf. De rijkdom van het laag bij de grondse kan inderdaad sprookjesachtig zijn. Het loont dus de moeite languit op bospaden te gaan liggen. Het zal ook de moeite lonen ooit eens je opklap schermpje te gebruiken.... Porceleinzwam? De breekbaarheid zal mede naamgever zijn. Zonder die witte steel is het net een bloemetje.

Behalve met macro/tele kan je ook eens proberen met meer groothoek te fotograferen. Je hebt dan minder last van bewegingsonscherpte, meer scherptediepte en een wat minder kritisch scherpstelveld.

Leuk dat je terug bent Brigitte. Ik heb het in je update gelezen. Ik vond het ook niet bij je passen om zomaar te verdwijnen. Ik ben zelf nu wel weer even fanatiek maar kan ook zo weer vertrokken zijn.

Groetjes, Allard

kire op 21 september 2010 om 04:48

Het sprookje is voor het zwammetje over....maar voor de fotograaf begonnen. Een heel fraai beeld Brigitte.
Toi toi Erik.

boerderij op 20 september 2010 om 23:05

Hey Brigitte,
Wat is ie mooi geworden,echt uit een sprookjesbos.Waar zit de kabouter?De druppeltjes laten echt de dauw zien van onze hele vroege foto-ochtend,wat was het weer heerlijk!
Ik hou de bronst in de gaten,tot woensdagmiddag,Liedje

1

Stemmen

Bekeken:47

Favoriet:0

veroma

Niveau:beginner
Lid sinds: 04-12-2007

Meer foto's uit de categorie Macro

  • Geweizwammetjes
  • dots from ...
  • Zwavelkopjes
  • Zandoogje
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
20 sep. 2010 22:50:40
Camera:
Canon EOS 450D
Iso:
400
Sluitertijd:
1/250 sec
Diafragma:
f/6.3
Brandpuntsafstand:
300 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast