Meld je gratis aan

Sony A77 II - 200 - f/2.8 - 1/60 - 28 mm

Sinds kort ben ik naast landschappen-, macro- en urbexfotografie ook aan het experimenteren met naaktfotografie. Ik ben dan ook heel erg benieuwd wat jullie hiervan vinden.
In een verlaten dierentuin ergens in Nederland vonden we deze plek. Het oude Olifanten verblijf. Een deel van het dak was ingestort en van de zon die daar doorheen scheen maakten we dankbaar gebruik!


Reacties (5)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Foto60 op 7 mei 2015 om 13:29

Dit is heel mooi gedaan! Het is inderdaad niet heel eenvoudig om licht wat uit één richting komt goed te begeleiden. Vaak zijn de schaduwen vrij hard en op plekken die niet aan de beeldvorming tegemoet komen. Wat wel helpt is een diffuus filter gebruiken, eventueel later opleuken op de computer met contrastverhoging.
Maar het gaat nu over deze foto! Deze compositie is een uit het boekje, mooie vlakverdeling, belichting en pose. Dikke stem. En Favo.
Gr, Ed+

Sake-van-Pelt op 7 mei 2015 om 16:51

Dankjewel voor je leuke reactie! Het was midden op de dag en de zon scheen best fel. Om dan in een vrij donkere ruimte toch nog goed te belichten is wel even lastig, maar wel goed gelukt. Hoe bedoel je het diffuus filter precies? Zit dit voor de lens of zet je dit voor de lichtbron, in dit geval de zon?

Foto60 op 8 mei 2015 om 00:12

Voor de zon zou een beetje groot uitvallen, denk ik......., nee, ik heb een filter voor de lens, te weten een diffuus filter van Cokin. Het verzacht de contouren en dus ook de harde schaduwlijnen. (zoiets als de nijlonkous over je lens) Bovendien krijgt de foto een beetje een dromerig effect wat goed past bij dit soort foto's. Ikzelf gebruik PhotoPaint om naderhand de contrasten eventueel bij te werken. Maar dat is een keuze die je maakt, iedereen heeft een idee wat hij wil, alleen de uitvoering verschilt. Maar nogmaals, dit is een foto naar mijn hart

Sake-van-Pelt op 8 mei 2015 om 17:37

Dankjewel voor de uitleg! Ik zal er eens mee gaan spelen de volgende keer dat we er op uitgaan voor een shoot! Het model vind het zelf ook leuk om dingen te proberen, dus dat is wel fijn. Ik heb er overigens net een nieuwe opgezet, ik ben benieuwd wat je daarvan vind.

antonio51 op 7 mei 2015 om 12:29

Ook in deze foto zit weer een heel fraaie lichtval die de contouren van het lichaam van je model mooi omgeven.
Groeten, Ton

Sake-van-Pelt op 7 mei 2015 om 16:48

Dankjewel! Erg leuk om te horen!

CAMaurer op 6 mei 2015 om 22:48

Knap gedaan weer. erg mooi weer belicht en weer de gooien keuzen om het in zwart wit te doen
je ben een gooie fotograaf hou dit niveau vast dan komt het goed .
dikke stem +
Gr Cyril

Sake-van-Pelt op 7 mei 2015 om 16:47

Dankjewel! Het is leuk om te horen dat ik de juiste keuzes maak en dat de foto's gewaardeerd worden! Ook het model vind het erg leuk om te horen!

yrrahhuis op 6 mei 2015 om 21:55

Razend knap gedaan, daar niet van. Zoals Bep hieronder al schreef, je bent je heel veelzijdig aan het ontwikkelen. Ik zou hier werkelijk met mijn handen in mijn haar staan, niet wetend hoe je dit zo mooi mogelijk vast legt. Enfin, dat is het mooie van Zoomers, niet iedereen doet hetzelfde. Ik vindt het wel goed dat je het model onherkenbaar fotografeert. Ik kan mij voorstellen dat met het gezicht erbij het wel confronterender wordt. Je geeft je dan letterlijk voor volk en vaderland bloot.

Groeten
Harry

Sake-van-Pelt op 6 mei 2015 om 22:06

Dankjewel voor je mooie woorden! Dit was de derde keer dat ik samen met dit model een naaktshoot deed, dus we zijn inmiddels wel aan elkaar gewend. Het scheelt ook dat we elkaar al erg lang kennen. Verbazingwekkend genoeg ben ik echt alleen bezig met goed belichten en de juiste compositie,mik had zelf ook verwacht dat ik niet zou weten wat ik moet doen, maar doordat we vantevoren goed doorspreken wat we willen doen hebben we nauwelijks momenten dat we niet weten wat we willen. Dat het model onherkenbaar in beeld is, is de keus van het model. Persoonlijk, als fotograaf, zou ik graag ook foto's plaatsen waarop ze wel herkenbaar in beeld is. Een eerder geplaatste foto, 'de kar' heb ik ook gemaakt met dit model er op, dat is naar mijn mening een van de beste foto's die ik ooit heb gemaakt, maar mag ik helaas niet plaatsen.

Gentiaan op 6 mei 2015 om 18:33

Zoals diverse voorgangers al opmerkten; je wordt steeds veelzijdiger! Goede ontwikkeling. Waarschijnlijk heb je bewust een hoge zwarte bovenrand gekozen. Het lijkt ook wel of haar hoofd verdwijnt in het donker.

Sake-van-Pelt op 6 mei 2015 om 18:45

Dankjewel! Het is erg leuk om verschillende dingen te doen! Al zou ik ook graag weer eens wat berglandschappen fotograferen. Dat zit er helaas voorlopig niet in... Ja, haar hoofd is inderdaad wat aan de donkere kant. Is lastig om lichter te maken.

6

Stemmen

Bekeken:805

Favoriet:2

Sake-van-Pelt

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 06-01-2014

Meer foto's uit de categorie Naakt

  • Gabriella with bonnet
  • tribal necklace
  • levens reis
  • Naked statement
Datum:
6 mei 2015 18:15:56
Camera:
Sony A77 II
Iso:
200
Sluitertijd:
1/60 sec
Diafragma:
f/2.8
Brandpuntsafstand:
28 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast