Upload jouw foto's

Canon EOS 5D Mark III - 400 - f/5.6 - 1/2000 - 400 mm

Ik houd van foto's die anders dan anders zijn en met de roze super maan in aantocht dat ik, ik wil geen foto van alleen de maan.

Ik checkte mijn weerapps en zag dat gisteravond de maan opkwam tijdens het gouden uurtje. Dus reed ik 's ochtends naar deze plek vlakbij mijn huis en checkte hoe de maanopkomst zou zijn via de photopills app.

Het leek mij juist mooi om de supermaan bij daglicht te fotograferen, want hoe vaak komt dát nou voor...

Ik maakte twee foto's. In de eerste foto was de ooievaar perfect scherp met de maan exact op de juiste plek op de achtergrond. Direct daarna maakte ik de zelfde foto waarbij de maan scherp was. De maan was ietsje verschoven (want zo snel gaat dat), dus die moest ik bij het over elkaar leggen ietsje terugschuiven, maar het resultaat is exact zoals ik gehoopt had. Ik verwachte eigenlijk wel meer een blauwe foto, maar vanwege een lichte band aan bewolking waar de maan nog maar net doorheen kon werd het een andere tint, die ik ietsje roze heb aangezet (vanwege de naam roze super maan).
Cool toch??
Gefotografeerd met Canon 5d M III icm de 100-400 Canon en een 1.4 converter, dus op 560mm geschoten op ISO 800, F8 en 1/400e seconde.
De hoge iso moest wel omdat ik een redelijke sluitertijd nodig had omdat de vogel bewoog. En die moest natuurlijk wel scherp in beeld.

Het was alleen jammer dat het mannetje niet thuis was, die staat meestal op de uitkijk op de rand van het nest, dat had het misschien nog meer afgemaakt.


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
1

Stemmen

Bekeken:31

Favoriet:1

in2picturesnature

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 17-04-2009

Meer foto's uit de categorie Natuur

  • Zonsopkomst
  • Achter de wolken..
  • Kiezels leiden de weg
  • Herfstsfeer
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
8 apr. 2020 08:48:05
Camera:
Canon EOS 5D Mark III
Iso:
400
Sluitertijd:
1/2000 sec
Diafragma:
f/5.6
Brandpuntsafstand:
400 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast