Upload jouw foto's

SLP800 (FUJI PHOTO FILM CO., LTD.)

Oh, er is zoveel af te dingen op deze upload: scherpte, grote korrel, sluitertijd (van de bovenste), onderwerp in thumbnail (alleen een liefhebber zal herkennen wat dit is..) en voor de echte oplettende kijker de lichte liquify in de onderste zon om het ding rond te krijgen...

Maar voor wie het ooit heeft gezien: een zonsverduistering (de maan schuift voor de zon) moet toch wel het mooiste natuurverschijnsel zijn dat er is.

In 2006 was ik er bij en had ik het geluk het te zien in Kemer vergezeld van mn analoge Canon EOS500 - 200mm.

Ik had me op alles voorbereid (dacht ik) maar totaal geen rekening gehouden met hoe weinig licht er overblijft als die maan er voor staat (vergelijk door maanverlichte nacht). En ook niet hoeveel licht er is bij de diamantenring.

In 1999 was ik op de goede plaats in Noord Frankrijk, maar zat de lucht dicht met wolken.

Afgelopen 1 augustus 'moest' ik thuisblijven ivm een ander (geboorte)wonder.

Maar in 2009 ben ik er weer bij, als de totale eclips weer in China te zien is. Dan gewapend met de Canon 5D - 300mm.

Technisch gezien is er dus veel op de foto's af te dingen, maar omdat we het hier over zo'n mooi verschijnsel hebben wilde ik m toch plaatsen.


Reacties (5)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
mphvanhoof op 11 november 2008 om 20:55

Dit zal een heel bijzonder moment zijn geweest, zal je nooit meer vergeten denk ik zo. Ik weet nog goed toen het in NL zover was. Indrukwekkend was dat. Gr <arcel.

FraNikon op 20 augustus 2008 om 22:36

Soms valt er niets af te dingen. Niemand is perfect dus dat gemiereneuk moeten die 'perfecte' Zoomers eens achterwege laten. Deze eclips foto is gewoon goed gelukt met de middelen die je had. Niks meer en niks minder. Goed gedaan!!

edwinmat op 20 augustus 2008 om 22:25

Dank voor je reactie op mijn eclipsfoto. Tip voor 2009. Bestudeer vooraf goed welke belichtingstijden je nodig hebt om verschillende verschijnselen vast te leggen. Schrijf deze uit en oefen de handelingen al thuis, bij voorkeur zonder te kijken. Zo kun je snel foto's maken en ook nog een deel van de tijd gebruiken om gewoon te genieten van de totaliteit. Zie http://www.dekoepel.nl/zenit/eclipsweb/fotograferen.html voor meer fotografietips.

atr op 20 augustus 2008 om 22:20

Ja Roelant, het pad van de succesvol zoomer is geplaveid met hindernissen. Nu weer een te kleine thumbnail. En diegenen die de eclips gemist hebben staan natuurlijk stijf van de jaloezie en kunnen natuurlijk ook niet wat leuks over hun lippen krijgen.

Ik vind het wel overtuigende opnamen ondanks dat ik dat charmes en de impact van het gebeuren van horen zeggen heb. De ruis heb je toch toegevoegd voor wat effect? Verder een mooi aura op de onderste.

Het fanatisme siert je. Mocht het in China bewolkt zijn, en die kans is bepaald niet uitgesloten, dan kan je jezelf nog troosten met het lekkere eten waar het het land zo rijk aan is. En....chinezen tonen zich uiterst behulpzaam bij het ensceneren.... Wie weet is er nog wel een imitatie eclips te regelen.

Groet, Allard

noreen op 20 augustus 2008 om 19:24

bedankt voor je reactie om mijn foto van de eclips. Ondanks de kleine aanmerkingen op de foto vind ik toch dat je een mooi tweeluik hebt gemaakt. Als ik er zo naar kijk, krijg ik meteen weer kippenvel, want het waren wel echt een paar minuten om nooit meer te vergeten! Groetjes Noreen

0

Stemmen

Bekeken:118

Favoriet:0

Roelant Siekman

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 30-05-2005

Meer foto's uit de categorie Natuur

  • Staelduinse bos
  • The veins of the tree
  • rosse stekelstaart
  • Huismus
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
20 aug. 2008 17:12:08
Camera:
SLP800 (FUJI PHOTO FILM CO., LTD.)
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast