Upload jouw foto's

COOLPIX L340 (NIKON) - 100 - f/4.4 - 1/13 - 15 mm

Probeer eens een Hagedis te fotograferen..!! Jeetje, wat zijn die snel heb ik ervaren. Ze sprinten werkelijk overal tussendoor en onderdoor en haast niet te volgen. Ik heb regelmatig een duik-aktie met mijn camera gemaakt om hem ook maar enigzins in beeld te kunnen krijgen! Bij een van die aktie's verloor ik zelfs mijn mobiele telefoon ongemerkt. Gelukkig was mijn vriendin alert en had ze hem opgeraapt. Ik miste me telefoon pas toen ze een half uur later vroeg waar me telefoon was (slik) Iphone 5s pleite dacht ik.. maar gelukkig!
In mijn pogingen de Hagedis een beetje redelijk op de plaat te krijgen, was de achtergrond alle keren vrij onrustig.. Veel bladeren, takjes en andere rommel die de compositie verstoren. Van alle resultaten vind ik deze close-up van de salamander nog het meest redelijk om te delen hier op zoom!

P.S. Ik heb de titel en omschrijving aangepast van Salamander naar Hagedis, omdat diverse zoomers me erop attent maakte dat het hier om een Hagedis gaat en niet om een Salamander Dom, maar naar mijn beleving/idee zal een Hagedis vele malen groter moeten zijn! Zo leer je elke dag weer wat bij hier op zoom.nl

Ik ben nieuwsgierig naar jullie mening over deze foto..??

Ander fotowerk van mij kunt u buiten zoom vinden op mijn website JvBfotografie en daar kunt u ook mijn nieuwste blog lezen "Dit was... Juni 2015" met het overzicht van mijn fotografie activiteiten in de maand juni.. in woord en beeld.

Ik wens alle zoomers en hele mooie en fijne dag!

Groet, jan..


Reacties (11)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
VE op 5 juli 2015 om 20:02

Wat gaaf hoe deze hagedis je aankijkt! Je hebt hem knap vastgelegd Jan, ook gezien zijn enorme snelheid. Grtzz, Sascha +

janvb68 op 5 juli 2015 om 22:00

Dankjewel voor je compliment en waardering, sascha.
Ik was ook wel blij met het resultaat, het was zeker niet simpel.
Ik wens je een fijne avond..

Groetjes, jan..

CAMaurer op 5 juli 2015 om 09:05

een avontuur heb je er mee gemaakt gelukkig je telefoon nog . ik ben het eens met Hayke toch een hele fraaie opnamen en mooi scherpten verloop en de scherpten op de ogen is top . en ja soms heb je het te doen met de achtergrond die je heb met dit soort omstandigheden heb je er weinig in vloed op

gr Cyril stem + fijn zondag

janvb68 op 5 juli 2015 om 09:15

Dankjewel voor je compliment en stem, cyril.

Gelukkig heb ik me telefoon inderdaad nog. Ik denk dat het inderdaad een vroeg einde van de dag had geweest, want denk niet dat ik dan nog veel zin in fotograferen had gehad als die telefoon echt kwijt was geweest! Helaas moet je het meestal doen met de achtergrond die je op dat moment aangeboden krijgt. Nou zijn er mensen die er dan met photoshop o.i.d. een hele andere achtergrond bij zetten, maar daar begin ik niet aan! Meestal krijg je dan zo'n opgeplakt plaatje..
Ik wens je een fijne zondag..

Groetjes, jan..

CAMaurer op 5 juli 2015 om 09:28

ik vind dat vals spelen . ik hou daar niet van dat overdreven manier van plakken en de foto manipuleren. kijk gewonnen bewerkingen en dingen weg poetsen hoort er gewoon bij maar de regels veranderen daar hou ik niet van . en het haalt de lol een beetje weg van van het fotograferen . mij daagt het juist uit om weer een keer een beter kans te zoeken met een betere achtergond

gr Cyril

janvb68 op 5 juli 2015 om 09:36

Dat ben ik helemaal met je eens, cyril Zo denk ik er ook over..

Groetjes, jan..

IreneD op 4 juli 2015 om 19:19

Toch een hele fraaie opname, hij komt zo mijn kamer in gewandeld. Gr.irene

janvb68 op 4 juli 2015 om 20:04

Dankjewel voor je compliment en waardering, Irene.
Ik moest en zou hem frontaal hebben maar dat viel niet mee, maar naar jou reactie te hebben gelezen, heb ik toch het effect bereikt dat ik hebben wou, ondanks dat de foto wel wat te wensen overlaat! Ik wens je een fijne avond..

Groetjes, jan..

marijke1234 op 4 juli 2015 om 16:08

prachtige opnamen van deze Hagedis mooi scherpverloop mooi kopie .
ik vind dat heb je knap gedaan.
Groetjes marij.

janvb68 op 4 juli 2015 om 18:59

Dankjewel voor je compliment en waardering, Marij.
Het viel niet mee om dit voor elkaar te krijgen, want erg mee werken wou hij niet!
Ik vraag me nog steeds af; wie zijn ademhaling sneller ging.. die van hem of die van mij
Ik wens je een fijne avond..

Groetjes, jan..

FocusV op 4 juli 2015 om 13:32

Prachtig deze "salamander"maar volgens mij is het toch echt een hagedis!

janvb68 op 4 juli 2015 om 15:15

En ik maar denken dat het toch echt een salamander was omdat naar mijn beleving een hagedis vele malen groter zou moeten zijn bedankt voor de info en ga de titel en omschrijving even aanpassen! Ik wens je een fijne dag..

Groetjes,

hayke op 4 juli 2015 om 12:23

Tja, je moet er wat voor over hebben, is redelijk gelukt, de scherpte ligt op zijn pootje i.p.v. zijn oogje, maar scherpte verloop is prima.+

gr. hayke

janvb68 op 4 juli 2015 om 15:11

Ja dat klopt inderdaad.. Hayke.

Ik had hem ongetwijfeld perfect scherp kunnen krijgen als ik hem op simpele wijze van boven of van achteren had gefotografeerd, maar ik moest en zou hem frontaal op de foto krijgen en dat was een hele onderneming want hij gaf me alle keren maar 1 of 2 seconde om te klikken voordat hij er weer vandoor ging. De foto is absoluut geen hoogstandje maar vond hem acceptabel genoeg om hem hier op zoom te plaatsen. Dankjewel voor je compliment en waardering en wens je een fijne dag.

Groetjes, jan..

dvorak op 4 juli 2015 om 12:12

Haha je moet er toch wat voor over hebben.
Maar het is je prima gelukt om er een mooie opname van te maken.
Fijne dag.
Gr. Sonja

janvb68 op 4 juli 2015 om 15:06

Inderdaad, Sonja Het leven van de fotograaf gaat niet altijd over rozen!
Het was ook nog eens dat ik hem juist frontaal wou hebben en dat viel niet mee..!!
Dankjewel voor je compliment en waardering en wens je een fijne dag!

Groetjes, jan..

Chrisfotos op 4 juli 2015 om 11:08

Ja Jan je moet er soms wat voor over hebben wil je iets moois voor de lens krijgen .
Ben ook eens ooit mijn telefoon verloren door mijn enthousiasme .
Maar deze heb je er toch maar weer fraai op gekregen.
Fijne dag nog.
gr. Chris +

janvb68 op 4 juli 2015 om 15:03

Ja chris.. het zijn soms echt ter land, ter zee en in de lucht aktie's die je ervoor over moet hebben om een leuke foto te maken! Man.. wat zal jij aan het balen en vloeken zijn geweest toen je erachter kwam dat je je telefoon kwijt was! Afhankelijk wat je die dag allemaal hebt gedaan en bent geweest is de kans ook vrij klein dat je hem ooit nog terug vind. Dankjewel voor je compliment en waardering en wens je een fijne dag..

Groetjes, jan..

CorP op 4 juli 2015 om 11:02

Je moet er iets voor over hebben Jan , bijna zelfs een iphone.
Gelukkig heb je die nog plus een hele gave foto van dit reptiel.
Staat er goed op , toppie !!

Grtz Cor +

janvb68 op 4 juli 2015 om 14:59

Gelukkig heb ik me telefoon inderdaad nog, cor, en heb hem ook gelijk maar bij me vriendin gelaten die dag want anders had ik afgelopen maandag nog wel wat momenten gehad waarop ik hem had kunnen kwijt raken. Die telefoon echt kwijt zijn had een behoorlijke smet op die dag geweest!
Dankjewel voor je compliment en waardering en wens je een fijne dag..

Groetjes, jan..

kiekazoo op 4 juli 2015 om 10:58

Hallo Jan

Ja als ze niet liggen te zonnen om zich op te warmen is de fotografie kans vrij klein en moet je geluk hebben en over een dosis geduld beschikken. Hier heb je de hagedis netjes op de foto. Goed de achtergrond en het licht en de scherpte zijn niet helemaal optimaal maar je hebt hem wel. De scherpte ligt in ieder geval nog goed op het oog en de belichting is op sommige plekken net wat te fel maar ik vind het een knappe prestatie. De volgende keer aan je vriendin vragen of die dan snel met jou mobiel het gehele spektakel filmt want een fotograaf die elke keer een duik actie onderneemt met zijn fototoestel lijkt me ook wel leuk.

Groetjes Harrie

janvb68 op 4 juli 2015 om 14:55

Hallo Harrie..

En ik denk maar denken dat het een salamander is omdat naar mijn beleving/idee een hagedis vele malen groter zal moeten zijn.. nouja, daarvoor zijn we met zijn allen bij elkaar hier op zoom
Het scherp stellen was ook bijna niet te doen.. hij gaf me alle keren 1 a 2 seconde om te klikken en dat valt niet mee om dan alles naar wens te hebben! Het licht op de achtergrond is het zonlicht dat heel vervelend over kwam.. De zomer is over het algemeen echt wardeloos om te fotograferen, geef mij maar de herfst en winter, want dan heb je veel mooier licht! hahaha.. dat had inderdaad een goed idee geweest om me vriendin te laten filmen, maar wil er toch niet teveel een gewoonte van maken want moest na alle aktie's afgelopen maandag wel me camera goed reinigen, overal zand tussen, maar het filmpje zal best een fraai en komisch resultaat zijn geweest! Dankjewel voor je reactie en compliment en wens je een fijne dag..!!

Groetjes, jan..

kiekazoo op 4 juli 2015 om 16:52

Hallo Jan

Klein ezelsbruggetje om je te helpen. Heeft het schubben dan is het een hagedis. Een salamander heeft namelijk geen schubben. Zo heb ik het verschil geleerd van een stroper (opa) vroeger in Noord- Brabant.

Groetjes Harrie

janvb68 op 4 juli 2015 om 19:00

kijk.. dat is een mooie tip, harrie weer wat geleerd vandaag, dankjewel

Groetjes, jan..

Bob66 op 4 juli 2015 om 10:53

Jan, wat een verhaal zeg, jij kreeg het extra warm, toen je vriendin vroeg waar je mobieltje was, Oo, nog wel een iphone5, werd meteen 15 graden warmer.
Nu de foto: mooie scherpte op de kop en ja ze zijn razendsnel en goeg gecamoufleerd.
Voor al je moeite en ellende(mobiel), geef ik je een verdiende stem

groeten,Bob
p.s. een hagedis zonder poten is een hazelworm

janvb68 op 4 juli 2015 om 14:45

Dankjewel voor je compliment en waardering, Bob.
Ook bedankt voor de aanvullende informatie..
Ik had echt het idee dat het een salamander was en dacht dat een hagedis veel groter was!
Ja dat was even schrikken van die telefoon maar gelukkig goed gekomen!
Ik wens je een fijne dag..

Groetjes, jan..

9

Stemmen

Bekeken:70

Favoriet:0

janvb68

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 10-12-2013

Meer foto's uit de categorie Natuur

  • paddo's
  • magic mushrooms
  • Paddenstoel
  • Still Alive….
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
4 jul. 2015 10:47:45
Camera:
COOLPIX L340 (NIKON)
Iso:
100
Sluitertijd:
1/13 sec
Diafragma:
f/4.4
Brandpuntsafstand:
15 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast