Upload jouw foto's

Canon EOS 550D - 200 - f/22.0 - 1/4 - 35 mm

Een waterval in het Sonsbeek park in Arnhem.


Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
kiekazoo op 24 oktober 2012 om 20:35

Hallo Yvonne

Zo je bent lekker bezig. Ga zo door zou ik zeggen. wat me meteen opvalt in deze foto zijn de kleuren. Ze komen op mij een beetje flets over. Ik zou als ik jou was ook bijna elke dag nu naar deze waterval gaan. Hij is erg mooi met oranje bladeren op de achtergrond. Ik zet hierbij ene link en dan zie je de waterval in Sonbeek park maar eens vanuit een andere hoek http://vincentsanders.files.wordpress.com/2012/08/zoom-koniks.pdf. Zo kan je eens kijken wat je nog meer kan met deze waterval.
Een ander idee wat je eens kan proberen is een foto te maken en de sluitertijd wat langer open te laten staan. De waterval (het water) krijgt dan meer een mist effect en is ook erg leuk. Je kan dus een boel doen met de waterval. Op de kleuren na vind ik het ene leuke foto die je mooi vanuit een schuin standpunt hebt genomen. Je laat nog wat bomen zien en wat water waar de waterval in terecht komt. Misschien iets meer inzoomen of meer naar voren gaan had een wat grotere waterval opgelevert maar dat is een persoonlijke keus. De belichting is ietswat aan de lichte kant waardoor het geheel wat fletser wordt zoals ik al eerder zei. Desondanks een leuke foto van de waterval waar je nog veel mee kan spelen als je daar vlak bij woont.

Groetjes Harrie

yvonneverhoef op 27 oktober 2012 om 23:23

Hey Harrie,

Bedankt voor je reactie. Helaas woon ik niet in de buurt van Arnhem en kan ik de waterval niet elke dag fotograferen. Ik had in het blad zoom.nl inderdaad die foto gezien dat je stuurde.. en toen dacht ik.. daar moet ik naar toe! Maar idd ik vindt zelf de kleuren ook niet super, is allemaal nog een beetje zoeken en uitproberen. Helaas heb ik ook geen statief waardoor het haast niet mogelijk is om met een andere sluitertijd te werken, toch eens een aanschaffen, welke ik met reizen ook makkelijk bij me kan dragen.

Thanks voor al je tips weer!!!

kiekazoo op 28 oktober 2012 om 09:02

HAllo Yvonne

Een andere tip. Je kan ook een rijstzak aanschaffen voor het fotograferen en je kan die ook eventueel zelf maken. Kan je ook heel mooi gebruiken om te fotograferen zeker met langere sluitertijden en laag standpunt.

Groetjes Harrie

trix70 op 21 oktober 2012 om 19:52

Ik heb de mijne 20 minuten later genomen,
maar deze is ondanks de iets mindere scherpte toch ook heel mooi.
Prachtig park met die herfstkleuren,ga er beslist nog een keer terug.
Gr.Patrick

0

Stemmen

Bekeken:85

Favoriet:0

yvonneverhoef

Niveau:beginner
Lid sinds: 18-09-2012

Meer foto's uit de categorie Natuur

  • Don't resist the storm
  • Path
  • Autumn is here
  • Zonsondergang
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
21 okt. 2012 18:09:40
Camera:
Canon EOS 550D
Iso:
200
Sluitertijd:
1/4 sec
Diafragma:
f/22.0
Brandpuntsafstand:
35 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast