Upload jouw foto's

Canon EOS 550D - 100 - f/9.0 - 1/200 - 16 mm

Fuerteventura is van oorsprong een vulkanisch eiland en heeft een zeer droog klimaat. Hier en daar zijn duinen en stranden te gevormd met overgewaaid strand uit de Sahara.


Reacties (5)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Arnoud78 op 25 mei 2017 om 08:40

Altijd fijn dit soort momenten aan het strand. Mooie compositie en fraai nog wat wolken in de lucht. Hieronder is al eea gezegd over de zon en daar kan ik mij wel wat in vinden. Mijn ervaring is dat het dynamisch bereik in dit soort situaties er groot is. Zelfs met een een grijsverloopfilter zal je dan nog vaak een witte vlek blijven houden. Meestal los ik het dan op door meerdere belichtingen te maken (1 specifiek voor de voorgrond en dan nog enkele specifiek voor de hooglichten in de zon) en deze dan achteraf in photoshop samen te voegen (exposure blending met luminosity masks - op youtube zijn hier veel filmpjes over te vinden). Bij het maken van de foto's kies ik dan meestal een kleiner diagfragma (bijvoorbeeld f/16) zodat de zon dan niet als vlek maar als stervorm zichtbaar wordt. Wellicht heb je hier wat aan.
Groet, Arnoud

Codeb57 op 25 mei 2017 om 14:18

Dankje wel voor de tip Arnoud, daar heb ik wat aan.
Gr. Cor

Joston op 7 mei 2017 om 11:27

Wat betreft de witte bal,ben ik het wel eens met Harrie,voor de rest is het een prima foto.Grt Tonnie

Codeb57 op 7 mei 2017 om 16:16

Dank je voor het compliment Tonnie

kiekazoo op 6 mei 2017 om 19:43

Hallo Cor

Zonsopkomsten en ondergangen blijven nog steeds een van de meest genomen opnames. Hier ook een leuke zonsopkomst en wat meteen opvalt is dat je de zon vol in beeld hebt genomen. Dat betekent dus automatisch een gigantische witte vlek waar de ogen altijd heen getrokken worden van de kijker. Dat betekent dat de rest van de opname wat weg valt wat erg jammer is. Hier heb je datzelfde effect. Een grote witte bal op links die dusdanig fel is dat je daar geen doortekening in kan krijgen maar het gewoon te fel is. Dan wordt de zon ook weerkaatst op het strand op het water en krijg je een tweede witte vlek. Als je de zon achter een wolk heb, dan is de witte vlek weg of als je deze net buiten je opname laat heb je een mooie zonsopkomst zonder een grote witte bal in je opname. Wat die bal ook doet is je rotsen weergeven als silhouet maar doordat de zon daar dus heel fel is en je de strepen over de rotsen ziet lopen, zie je verder eigenlijk helemaal niets van die rotsen. Om dit voor jezelf te testen, leg eens een papiertje of je hand over de zon dus de linker zijde van je opname even afdekken. Moet je eens vergelijken wat je dan voor opname hebt en vraag dan eens aan mensen wat die het mooiste vinden. De compositie van je opname is verder prima. Het strand of de zeerand komt uit de hoek en neemt me mee naar de rotsen. De wolken zijn mooi om te zien en die vallen ook meer op als je links afdekt. Sorry Cor ik wil je foto niet afkraken want er zitten ook goede dingen in maar probeer wat ik aangeef eens uit en bekijk wat je dan van je opname vind. Vind je hem mooier met die witte bal erin dan gewoon zo laten en lekker genieten van je opname. Vind je dat ik een punt heb dan heb je sowieso een goed excuus om weer snel terug te gaan.

Groetjes Harrie

Codeb57 op 7 mei 2017 om 12:43

Dank je voor reactie Harrie. Zo zijn er iedere keer weer punten om over na te denken.
Gr. Cor

jduivenvoorden op 6 mei 2017 om 20:17

Mijn opnames bevatten ook regelmatig die witte vlekken, zelf wist ik niet goed of dit nu wenselijk is of niet. Goede tips en zeer leerzaam commentaar.

kiekazoo op 6 mei 2017 om 22:35

Hallo jduivenvoorden

Fotografie is altijd persoonlijk en het is wat jij wilt laten zien. Ik probeer dingen aan te geven wat ik persoonlijk van een foto vind en ik zeg nooit dat ik gelijk heb maar als het mij lukt om met mijn reactie iemand opnieuw naar zijn foto te laten kijken en dan dingen gaat afwegen dan is hij dus kritischer naar zijn eigen opname. Dan heb ik mijn doel al bereikt. Als jij ook foto's hebt met die grote witte bal leg eens een papiertje over dat gedeelte en bekijk de foto opnieuw of laat anderen in je naaste omgeving eens een reactie geven op beiden opnames welke ze het mooiste vinden. Zo leer jij het snelste wat een kijker mooi en niet mooi vind van jou opname.

Groetjes Harrie

Codeb57 op 6 mei 2017 om 19:53

Dankjewel voor je reactie. Voor de lezer en mijzelf de keuze wat je wilt laten zien in de foto.
Gr. Cor

hayke op 6 mei 2017 om 17:23

Mooi en sfeervol de compositie, enkele jaren geleden hier ook een vakantie doorgebracht.

gr. hay

Codeb57 op 6 mei 2017 om 17:53

Dank je voor het compliment. Qua temperatuur een mooi eiland om in de maand mei te bezoeken.

jduivenvoorden op 6 mei 2017 om 16:57

Ziet er goed uit Rob. Mooi belicht. Groet, Jos

Codeb57 op 6 mei 2017 om 17:51

Dank je Jos, het was ook heerlijk. 26 graden, lekker windje en een mooie blauwe zee

3

Stemmen

Bekeken:108

Favoriet:0

Codeb57

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 03-08-2016

Meer foto's uit de categorie Natuur

  • Vliegenzwam
  • Gezellig samen
  • Ze zijn er nog...
  • Meervoudige belichting
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
6 mei 2017 16:11:10
Camera:
Canon EOS 550D
Iso:
100
Sluitertijd:
1/200 sec
Diafragma:
f/9.0
Brandpuntsafstand:
16 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast