Upload jouw foto's

Canon EOS 550D - 3200 - f/5.6 - 1/10 - 60 mm

Deze foto heb ik gemaakt op Ameland. Ik heb net de basiscursus gevolgd en zou graag tips willen ontvangen.


Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Orkarin op 19 september 2012 om 15:22

Ik hou wel van details. Mooi plaatje geworden. Het zwart/wit is absoluut een toevoeging aan de foto. Ik denk dat ie in kleur te druk zou worden.
De scherpte was ik zelf ook kwijt in de foto. Maar soms is het ook lastig en zie je nadat je de foto hebt gemaakt een mooi scherpe foto in beeld. Maar als je 'm dan thuis op de computer bekijkt denk je nog wel eens: jakkie...

kiekazoo op 19 september 2012 om 12:13

Hallo Yvonne

Dit is iets heel leuks. Een detail opname van een foto en dan omgezet naar zwart wit. Wat me wel opvalt is dat hij niet helemaal scherp is. Het scherpste deel zou de koplamp moeten zijn omdat daar het oog heen wordt getrokken maar als je goed kijkt zie je dat deze niet helemal scherp is. Waar de scherpte wel ligt is heel moeilijk te zien dus kan goed net voor de lamp liggen maar ook wat erachter. Je kan in zo'n situatie twee dingen doen. Wat ik veelal doe is de camera zo instellen dat ik hem zet op autofocus single shot (nikon) en ik neem èèn scherpstelpunt. Dit staat in je gebruiksaanwijzing van je camera. Met dat scherpstelpunt richt ik op de lamp en daar stelt de camera zich dus scherp op. Met meerdere scherpstelpunten stelt de camera zich veelal scherp op het dichtstbijzijnde punt. Dat zou in dit geval dus een draadje van een spinneweb kunnen zijn. Dan is dus de rest van je foto onscherp. Porbeer dit eens uit in bijvoorbeeld de schuur waar allerlei voorwerpen liggen. Dan zie je vanzelf het resultaat.
In je compositie heb je de lamp mooi uit het midden geplaatst en de belichting is verder prima. Het licht valt mooi vanaf de zijkant op de lamp. Het ruwe uiterlijk van de stang van het zitstoeltje geeft aan dat er wat roest op zit en de omzetting naar zwart wit maakt het dan oud. een andere optie om een fout oud te laten zijn is omzetten naar sepia met een fotobewerkingsprogramma.

Groetjes Harrie

yvonneverhoef op 19 september 2012 om 12:36

Beste Harrie,

Wat fijn om bovenstaande tips te krijgen, hier kan ik echt van leren! Je hebt gelijk, de foto is niet scherp, ik ga van de week bovenstaande direct uit proberen, klinkt nu nog wel vrij lastig, maar op deze manier leer ik het snelst!

Groetjes Yvonne

kiekazoo op 19 september 2012 om 12:40

Hallo Yvonne

Graag gedaan en doen doen en nog eens doen zo leer je hebt beste. Het geluk is dat je met een digitale camera zo duizend opnames kan maken en ze net zo hard weer kan weg gooien.

Groetjes Harrie

twotone op 19 september 2012 om 10:30

Lekkere foto zeg. Mooi met al die spinnenwebben.
Mooie omzetting naar zwart-wit.

1

Stemmen

Bekeken:38

Favoriet:0

yvonneverhoef

Niveau:beginner
Lid sinds: 18-09-2012

Meer foto's uit de categorie Overig

  • Milk
  • De bus
  • doortrap fietsje 1951
  • Rozen 2
Datum:
18 sep. 2012 20:22:07
Camera:
Canon EOS 550D
Iso:
3200
Sluitertijd:
1/10 sec
Diafragma:
f/5.6
Brandpuntsafstand:
60 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast