Upload jouw foto's

Canon EOS 350D DIGITAL (Canon) - 400 - f/6.3 - 1/100 - 24 mm

Moet voor de opdracht fotografie een reportage maken. Ontbrak me aan tijd en heb het dichtbij gezocht. Ben naar het Begijnhof in Brugge geweest. Jammer genoeg waren er geen begijntjes te bespeuren. Deden allemaal hun middagdutje denk ik...

Het "Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde met witgekalkte gevels, verstilde kloostertuin en het begijnhofmuseum, werd gesticht in 1245 en wordt vandaag door de zusters van de Orde van St.-Benedictus bewoond. De toegangspoort van het Begijnhof gaat om 18.30u. onherroepelijk dicht. Het ademt eenvoud, matigheid, liefdadigheid, vroomheid en arbeidzaamheid uit.

Groetjes, Ann


Reacties (7)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Yiba op 21 mei 2009 om 21:16

Op zich een mooie foto, maar hij raakt me niet. Ik mis een spannend element erin. Wel mooi is de omzetting naar zwart wit en de schuine stand van de bomen.

Paul4545 op 18 mei 2009 om 23:10

Hoi Ann,

ook hier vind ik de compositie knap. Leuk dat je het begijnhof van achter de bomen fotografeert. Maar hier valt met nog harder op dat alles een beetje 'grijs' ziet. Ik hou van wat meer contrast.

Groetjes,

Paul.

bendigi op 18 mei 2009 om 08:26

Hoi Ann,ik heb eerst je laatste bekeken,bij deze is de kleurtoon dan wel goed,de lichtinval en de stand van de bomen doen het prima in deze,grtjes Benny.

Marticocelli op 17 mei 2009 om 23:38

Mooie foto om naar te kijken. Wat mij aanspreekt in de foto zijn de bomen op een rij die allemaal even schuin staan. Mooi hoe subtiel het huis in de achtergrond nog net goed zichtbaar blijft achter de textuur van de bomen.

Groetjes Maarten

Mgompie op 17 mei 2009 om 22:50

Vind het altijd weer heel sereen, en ben er al meerder malen geweest. Toch vind ik persoonlijk het begijnhof van Turnhout mooier, maar dat is persoonlijke voorkeur.....Het serene geef je door het zwart/wit wel mooi aan de foto mee, net als het ruimtelijke gevoel van Brugge (door de bomen!). Goede foto.

Mgompie

tanja-b op 17 mei 2009 om 22:04

Het lijkt me een heerlijke rustige plek .... Geweldig hoe die bomen allemaal dezelfde kant op hangen. Die lijnen maken de foto en het gebouw op de achtergrond kijkt ertussen door. Ik vind m echt iets hebben. Mooi van contrast. Er zitten geen echte zwart delen in en de hele lichte plekken komen niet over als overbelicht. Misschien is het dat wel maar dan stoort het niet. Lastig he die opdrachten als je weinig tijd hebt.
Gisteren zelf weer naar school geweest. Ik had een serie van de Hofstade-foto's gemaakt, was ie volgens mij wel tevreden over. De opdracht architectuur+mens was toch iets anders dan ik had gedacht, wist ik veel... Ik moest kijken naar Cartier-Bresson en dan foto's maken in zijn stijl. Hij maakt straatfoto's met steeds iets bijzonders (en mensen) erin. Komende 2 weken ga ik daar weer mee aan de slag. Maar de foto van Hofstade+Ann vond ie wel mooi. Succes met de opdracht. Groeten tanja

henkvanm13 op 17 mei 2009 om 21:56

Onder bomen is het vaak donker maar door de bladeren gefilterde licht geeft het een prachtige overgang naar het lichte gebouw de schuine stammen zorgen voor een fijn contrast.
Keer flink op een deur beuken moet je eens kijken hoe vlug ze buiten zijn
Groet Henk

0

Stemmen

Bekeken:91

Favoriet:0

Photomystic

Niveau:beginner
Lid sinds: 14-05-2008

Meer foto's uit de categorie Overig

  • Dat zijn geen bloementjes
  • Schiphol jaren 50.
  • Schiphol jaren 50.
  • Werkruimte
Datum:
17 mei 2009 21:38:21
Camera:
Canon EOS 350D DIGITAL (Canon)
Iso:
400
Sluitertijd:
1/100 sec
Diafragma:
f/6.3
Brandpuntsafstand:
24 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast