Upload jouw foto's

Canon EOS 5D (Canon) - 1600 - f/3.5 - 1/13 - 15 mm

Ik stond hier al een tijd voorbijrijdende auto's te fotograferen in een meegaande beweging toen er ineens een fietser voor mn neus stopte..!

Veel bewegingsonscherpte zoals te verwachten valt, maar toch ook voldoende scherpe elementen om het voor mij een hele geslaagde foto te maken..

Van deze foto is een bewerking gemaakt door Roelant Siekman,


Reacties (15)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
destinee op 7 februari 2009 om 13:02

super mooie foto met beweging. vind je straat platen serie helemaal geweldig. zo ongedwongen.

Coert op 24 oktober 2008 om 18:45

Heel fraai gedaan, soms moet het onverwachte je even helpen. Mooi beeld. Goed gedaan!!
groet Coert

kovalk op 24 oktober 2008 om 15:29

Roelant, een prachtige foto met beweging erin. Mooi dat kleurcontrast tussen de fietser en de taxi. Fraaie sfeer.
Gr. Ko

VinceVivitar op 24 oktober 2008 om 15:28

Juist verfrissend iemand die uitgebreid en onderbouw kritiek geeft op een foto. Ik lees er niets in wat als afschieten bestempeld kan worden. Prima commentaar lijkt mij.

gr,

Vince

P.s, ik blijf dit een mooie foto vinden. De broeierige sfeer en de snelheid. Echt NY.

Jackalope op 21 oktober 2008 om 10:57

Allereerst: Allard geeft heel gewoon en normaal commentaar. Geen afschieten, dat lijkt mij hier zeker niet van toepassing, hard ? ook niet. Reëel ? jazeker. Dit zouden meer zoomers moeten doen. Ik wil hier geen discussie uitlokken, maar ik zat de reacties even te bekijken, vandaar.

Zelf vind ik dit een fraaie actiefoto. De scherpte val ik zeker niet over, die heeft hier zijn charme. Over het geheel genomen vind ik dit een mooie foto. En heel veel succes gewenst op de Portfolio Review.

mich2103 op 19 augustus 2008 om 20:38

Mooie actieplaat met een grootstedelijke sfeer. Mij spreekt ie aan. groet, Michel

Capture2007 op 2 augustus 2008 om 11:19

deze is spot on! wat een geweldig sfeer beeld creëer je hier. mijn complimenten.

atr op 1 augustus 2008 om 22:36

Hard? Streng? Afschietwedstrijd? Ik heb nu (inclusief de gedelete versie) drie reacties op deze foto gegeven. Daar is veel tijd in gaan zitten. Veel tijd, mede omdat ik mijn indrukken zorgvuldig wil omschrijven. Dat gaat niet in een enkele one-liner vol met de alhier gebruikelijke superlatieven.

Ik vind dit in essentie een zeer goede foto. Ik kan dat niet alleen vinden, ik kan dat ook nog motiveren. Degene die de moeite neemt goed te lezen kan dit zonder meer uit twee overgebleven reacties concluderen. Onderstaande reactie bevat inderdaad een kritische toevoeging. Uitvoerig onderbouwd. Misschien is zulks on-zooms. Indien ik mijn woorden ook nog eens moet nalopen op elementen die mogelijk als zijnde te hard of te streng of te competitief(?) kunnen worden opgevat dan hoeft het voor mij niet meer. Ik ga in het vervolg maar bij de bloemetjes en bijtjes langs.

Groet, Allard

FraNikon op 1 augustus 2008 om 19:10

oei, wat een strenge reactie van Allard. Soms lijken het hier op zoom.nl niet alleen tips, maar heuse afschietwedstrijden. Maar dat zal absoluut aan mij liggen. Ik vind dit zonder meer een goede foto. Waarom kan ik grappig genoeg niet uitleggen. Een foto pakt mij of niet, maar het zal ongetwijfeld ook met mijn voorliefde voor de 'City that never sleeps' te maken hebben... Hulde!

Roelant Siekman op 1 augustus 2008 om 15:30

@ Allard. Dank voor je harde, maar begrijpelijke woorden! Ik zal de versie die jij bedoelt als bewerking uploaden zodat een goed vergelijk kan ontstaan.

Ik heb overigens geenzins verscherping toegepast! Dat is denk ik gewoon het resultaat van a. de foto zelf en wellicht b. van de kleur-curve-oplichting..

atr op 1 augustus 2008 om 15:04

Goed dat je alsnog een meer opportuun tijdstip van herlancering hebt gevonden. Het levert inderdaad een meer opvallende thumb op. Helaas geen betere foto. Integendeel. Ik vind het, over het algemeen, een beetje jammer dat fotografen die bepaald niet onverdienstelijk presteren zich door dit soort overwegingen laten leiden. Ik zou daar omtrent nog een epistel kunnen toevoegen maar dat is nu niet aan de orde

Ik ben dan misschien een van de weinigen die de eerste versie gezien heeft maar ik vind dat de foto ronduit aan charme heeft ingeboet. De goed in balans zijnde straatverlichting heeft plaatsgemaakt voor een meer spotlight achtig effect. In een (naar mijn idee beslist niet noodzakelijke) poging scherpte aan het centrum toe te voegen zijn artefacten ontstaan die het oorspronkelijke beeld geen goed doen. De achtergrond ruis is helaas veel manifester aanwezig. De wat ruimere uitsnede voegt snelheid toe maar doet het contact met fietser en taxi weer afnemen. 0-0 voor deze laatste aanpassing.

Uit het bovenstaande zou je misschien kunnen concluderen dat ik het nu geen goede foto meer vind. Dat is niet juist maar de oude was sterker. In mijn eerste, zeer uitvoerige, reactie (die helaas op jammerlijke wijze verloren is gegaan) had ik gezegd dat de foto nergens echt scherp was. Dat was naar mijn idee dan ook een (waarschijnlijk onbedoelde maar zeer prettige) charme van deze foto omdat je te maken hebt met drie niveaus van bewegingssnelheid en dus ook drie niveaus van bewegingsonscherpte moet hebben.

Groet, Allard


ruurd1 op 1 augustus 2008 om 10:30

hoi prachtigem ooie foto, super sfeer en het juiste moment TOP gr ruurd

Juan1982 op 1 augustus 2008 om 08:31

De scherpte op de juiste plek, en de onscherpte geeft een heerlijk gevoel van snelheid. Knap gedaan.

petergroenendijk op 1 augustus 2008 om 08:05

Mooie foto en scherp in het midden.

mjjhermans op 31 juli 2008 om 23:10

Inderdaad erg geslaagd. Juist de onscherpte geeft deze foto veel dynamiek en de sfeer van dat typisch stadse ´gejaagde´.
Goed gezien.Trouwens, je maakt erg mooie foto´s, de meeste vind ik zeer inspirerend...
gr. Marcel

0

Stemmen

Bekeken:268

Favoriet:0

Roelant Siekman

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 30-05-2005

Meer foto's uit de categorie Overig

  • Werktafel of kunst?
  • Zandsculpturen
  • Sheherazade
  • vrouw in rook

Ingezonden voor fotowedstrijd:

Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
31 jul. 2008 23:07:27
Camera:
Canon EOS 5D (Canon)
Iso:
1600
Sluitertijd:
1/13 sec
Diafragma:
f/3.5
Brandpuntsafstand:
15 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast