Upload jouw foto's

Sony A700 - 320 - f/11.0 - 1/200 - 120 mm

... maar daarna! Er was nog geen zeemijl afgelegd of er lagen al een behoorlijk aantal catamarans die deelnamen aan het rondje om Texel op hun kant. Het woei dan ook stevig. Hier een heel klein deel van de enorme vloot net na de start.


Reacties (12)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
PDBfoto op 19 september 2011 om 08:41

Bijzonder leuke foto! De lijnen en de vele objecten maken de foto compleet. Knap gezien!

Raapie op 31 augustus 2011 om 18:14

Je moet hem even in het groot zien, dan zie je wat er gaande is. Zo te zien hadden ze het zwaar.

BNN op 31 augustus 2011 om 13:26

Mooie drukke plaat, van alles te zien...
Alleen nog even door de NEAT Halen

Nieske

victoir op 29 augustus 2011 om 19:26

heel mooi hoe de gekleurde zeilen sfeer aan deze plaat geven, mooi vastgelegd in de actie,

Gr Victoir.

IreneM op 29 augustus 2011 om 14:00

Schitterende opname, het geeft ook zo goed de weersomstandigheden weer. De groenige lucht weerspiegeld in het water! En natuurlijk de strijd van de catamarans om overeeid te blijven.
Hart. gr. Irene.

ro op 26 augustus 2011 om 17:48

Prachtige contrasten in deze foto. Prachtig van kleur. Goede vlakverdeling. Door de dreigende lucht ook een mooi licht.
Groet Roland

Jos44 op 26 augustus 2011 om 15:01

Foto met heel wat actie.
Prima vastgelegd en een heel mooi overzicht !!!
Groet, Js

vissi-darte op 26 augustus 2011 om 13:44

Ook dit ongesolariseerde beeld doet een tikje apocalyptisch aan. Deels door de macht der elementen die al drie deelnemers "gevloerd" heeft. Deels door de sterke tegenstelling in saturatie. Het zal wel aan mij liggen.

Ik denk dat het een goede keuze is een flink stuk lege lucht in het beeld mee te nemen. Het accentueert de "kwetsbaarheid" van de boten in deze grote open en onherbergzame ruimte.

De wat groenige zee onderscheid zich duidelijk van de donkergrijze lucht. Mooi gedaan. Maar let in dit verband wel even op de ruimte onder de giek van het derde bootje van links. En er zijn nog twee die even een beetje extra aandacht nodig hebben. Maar verder geen hond die het zal zien denk ik

Groet, Allard


Piro op 29 augustus 2011 om 15:13

Als altijd ben ik weer blij met je commentaar, maar m.n. de laatste alinea ervan begrijp ik waarschijnlijk niet. Hierin lees ik de suggestie dat ik op een selectie van het beeld een bewerking zou hebben toegepast. Ik heb idd. de levendigheid van de kleuren wat opgevoerd, maar dat geldt voor het totale beeld. Als ik goed begrijp dat je doelt op het grijzige in het zeil van enkele boten moeten dat driehoekige stukken in het zeil zijn dat, of grijs is of van doorzichtig plastic, en anders op het verhogen van de levendigheid heeft gereageerd. Ik begrijp dan ook niet waarop ik extra zou moeten letten. Maar misschien begrijp ik e.e.a. verkeerd in welk geval ik je zou willen verzoeken mijn botte verstand wat aan te scherpen. Waarvoor alvast mijn dank.
gr. Wil

vissi-darte op 29 augustus 2011 om 17:50

Je hebt wel gekeken naar wat ik bedoel maar het anders geïnterpreteerd. In sommige kleine drie- of meerhoekige ruimten direct onder de zeilen zie ik een textuur van de lucht daar waar ik redelijkerwijs textuur van de zee zou kunnen/moeten verwachten. In een paar gevallen loopt de (virtuele) horizon/waterlijn zelfs door deze ruimten heen zonder dat deze als zodanig herkenbaar is. Ik heb dit bij eigen bewerkingen ook vaak (pas achteraf) ontdekt. Het werd in voorkomende gevallen altijd veroorzaakt door een niet geheel accuraat gemaakte selectie. Maar nogmaals, er zullen niet veel kijkers zijn die zoietst opvalt.

Piro op 30 augustus 2011 om 12:58

Jij hebt mijn reactie wel gelezen, maar ik heb kennelijk slecht verwoord wat ik wilde zeggen. Ik heb op de foto GEEN enkele selectie toegepast dus ook geen niet geheel accurate. In het TOTALE beeld is de levendigheid van de kleuren wat opgevoerd. Als het toch wat anders is dat je me wilde duidelijk maken dan was dat niet aan mij besteed. Jammer want dan heb ik er ook niets van op kunnen steken.
gr. Wil

vissi-darte op 30 augustus 2011 om 14:00

Dat zou dan jammer zijn van de wederzijdse moeite. Het zou best kunnen dat transparante zeildelen een textuur gelijk aan die van de lucht weergeven op het water. Omdat jouw foto nogal bewerkt op me overkomt (ik hoop niet dat je me die impressie kwalijk neemt) interpreteert mijn oog dit als een bewerkings-artefact. Ook al is het niet zo, de schijn is tegen. In mijn ogen dan. Ik zou nog even doorgegaan zijn met dit als resultaat. Een marginaal verschil, waarschijnlijk in strijd met de realiteit maar voor mij net iets realistischer.

Ik ben alleen vandaag nog even op zoom en daarna een paar weken zoompause omdat ik elders tijd te kort kom. Dus als er geen vervolg reactie meer komt dan ligt het daaraan.

Piro op 30 augustus 2011 om 14:21

Ik stel je voortdurende pogingen mij iets duidelijk te maken zeer op prijs en ik neem je ook zeker niet kwalijk dat dat de foto als nogal bewerkt bij je overkomt. Jouw "resultaat" lijkt ook een stuk natuurlijker, als er tenminste vanuit gegaan wordt dat het transparant plastic is waar je doorheen kijkt. Lijkt mij ook maar zeker weten doe ik het niet en als het zo is begrijp ik nog steeds niet waarom het dan op "mijn" foto er niet zo uitziet. Want de enige bewerking die op de foto is toegepast is het opvoeren van de kleurintensiteit op het gehele beeld. Een raadsel !
gr. Wil

oudmaijer op 26 augustus 2011 om 00:05

Mooie de kleuren van de zeilen tegen de donkeren lucht aan, prima compositie.
Groetjes Bob.

anne14 op 25 augustus 2011 om 23:25

Mooi om al die zeilen te zien.
Ook de boten, die op hun kant liggen zijn goed te zien.
De dreigende lucht geeft de plaat een aparte sfeer.
Mooi gedaan.
Groeten: Anne

Lilian2010 op 25 augustus 2011 om 23:24

Drukke bedoening. . .
Eigenaardig dat de drie omgeslagen catamarans liggen
allemaal op een rij.
Een levendige opname met de gekleurde zeilen, grijze lucht en de branding. Ik hoor de wind waaien
Groetjes, Lilian

p.s. Sucses met de wedstrijd

Fredie op 25 augustus 2011 om 23:17

Leuk al die gekleurde zeilen tegen de grijze lucht. Goed belicht. Flinke golfslag in het water goed zichtbaar.
Goede actiefoto.
Groetjes Frederiek

2

Stemmen

Bekeken:80

Favoriet:0

Piro

Niveau:beginner
Lid sinds: 19-09-2006

Meer foto's uit de categorie Overig

  • 20190709_135805 SCANIA  LZV vertrekt  9 juli 2019
  • Carnaval Stilleven
  • Carnaval 2020
  • IMG_5107
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
25 aug. 2011 22:56:11
Camera:
Sony A700
Iso:
320
Sluitertijd:
1/200 sec
Diafragma:
f/11.0
Brandpuntsafstand:
120 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast