Upload jouw foto's

Nikon D90

Dit is een fotosequentie die ik voor mijn cursus moest maken. Ik vond het heel moeilijk om én een leuk idee en technisch goed uitgevoerd te maken. Ook nu is-ie niet perfect maar dit is er één van de 3 beste. Een andere staat ook in mijn gallery, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Update: ik heb de verkeerde geupload, ik heb nl nog een collage waar de horizons wel goed naast elkaar staan, maar helaas kan ik de foto zelf hier niet aanpassen.


Reacties (6)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Capture2007 op 23 april 2010 om 13:46

heerlijk creatief en prima uitvoering. idee is veel belangrijker dan de technische details.

peetje_digitaal op 23 april 2010 om 21:52

ja dat was ook in eerste instantie het belangrijkste (beetje ou-of-the-box denken). Dank voor je compliment!

AndreKladjes op 13 maart 2010 om 19:56

Tja, zoiets moet "je ding" zijn Petra. Ikzelf vind geen moer aan foto- sequenties, los van de tijd en moeite die het jou ongetwijfeld heeft gekost.
Het staat bij mij een beetje op dezelfde lijn als die foto stickertjes. Sommigen plakken die op hun foto's, met allerhande kreetjes zoals "oeps, haha, leuk hè, kijk mij nou...".
Maar er zijn inderdaad liefhebbers van fotosequenties. Mijn eerste gedachte is dan; doe gewoon 25 beeldjes per sec. en schaf een filmcamera aan... M'n neef is professioneel cameraman en editor en het is tegenwoordig ongekend welke knappe montagetrucs kunnen worden toegepast...
Doe mij dus nog maar zo'n mooi zonnetje van je...
Suc6 en groet, André

peetje_digitaal op 25 maart 2010 om 22:29

Tsja het is weer es wat anders maar wel bedankt voor je eerlijke reactie, vind het altijd erg leuk om te horen met zoiets wat heel anders is, wat anderen ervan vinden. Ik ben er ook niet zo van hoor, maar het moest voor de cursus en het maakt je wel creatief (wat ik dus helemáál niet ben, haha). Het is wel íets meer dan alleen plaatjes achter elkaar, er moet nl een soort geintje inzitten, iets wat er voor zorgt dat de volgorde zeg maar alleen fotografisch kan. Het laat je een beetje op een andere manier naar je ondewerp kijken. Maar inderdaad, van een zonnetje op gebouwtje in de mist wordt ik ook veeeel warmer
Nu moet ik weer verder met mijn volgende opdracht, ook al zo'n lastige: een foto van een geliefd persoon, geflitst, maar zó, dat de achtergrond ook nog mooi belicht is. En dat kan dan dus als je je ISO omhoog gooit (is inderdaad zo). Maargeod, ik ben én niet van de portretfotografie én niet van het flitsen... maar ik leer er wel veel van dus ga nog ff op pad. En oja, een foto geflitst op 2e gordijn moet ik ook nog maken. Dus nog ff druk. Maar tot gauw weer es!
Petra

AndreKladjes op 26 maart 2010 om 12:00

Grappig, die stelregels Petra. Natuurlijk maak je bij een hogere ISO waarde meer gebruik van het bestaande omgevingslicht (dus ook op de achtergrond). En bovendien maakt een hogere ISO-waarde de foto iets zachter, wat bij portretten wel plezieriger kan overkomen.
Maar...., ook bij hele lage ISO-waarden kan je geweldige portretten maken, inclusief een perfect belichte achtergrond.
De moraal van 't verhaal >> ook zelf blijven nadenken hoor!
Suc6 en groet, ik zie je portretten graag tegemoet!
André

peetje_digitaal op 28 maart 2010 om 17:36

Jaaa voor jou is dat natuurlijk, ik flits zelden en ben dat soort dingen nog niet gewend dus er gaat nog een wereld voor me open hoor. Uiteraard blijf ik zelf nadenken. Deze opdracht gaat me ook niet lukken. Ga vanavond nog wat doen maar vrees dat ik voor het eerst mijn huiswerk niet af heb Helaas dan, het is toch niet mijn ding hoor (flitsen en portretten). Doe mij maar lijnen en felle kleuren.
Dus ff geen geflitste portretten, misschien later wel weer wat anders, als ik weer meer tijd heb. Moet me ook even voorbereiden op mijn vakantie en een nieuwe compactcamera die wel in mijn rugzak mee kan.
See ya! Petra

Piek op 12 maart 2010 om 21:57

Hehoi,
doeidag, arent

SietskeH op 12 maart 2010 om 20:13

Allereerst bedankt voor je leuke reactie bij mijn fotosequentie.
Ik vindt die van jou ook heel erg mooi. Jammer dat je de camera niet op één en dezelfde plek gericht hebt gehouden. De middelste 3 vormen wel een mooie opeenvolgende reeks. De bosjes op de linker foto en het hoogte verschil van de horizon in de beide buitenste foto's vindt ik wat storend. Maar wat vonden ze er op jou cursus dan van?
Ik zit op een cursus voor dig. fotografie bij Het CvdK Parnas in Leeuwarden.
Ik vond het een erg leuke opdracht. Ik was eigenlijk naar de zeedijk toe gegaan om de zonsondergang daar in een reeks van opeenvolgende beelden voor een fotosequentie vast te leggen. Toen ik daar kwam was er sprake van laaghangende bewolking boven de zee en liep mijn plannetje in de soep. Ik ben toen met de hoogteverschillen van de zeedijk gaan spelen en zo is mijn sequentie ontstaan. Voor de module beeldenreeksen hebben we nog een associatieve beeldenreeks gemaakt en een reportage, in mijn geval een boekje met winterfoto's gemaakt in en rond mijn woonplaats.
Op dit moment zijn we met geënsceneerde fotografie bezig. Persoonlijk vindt ik dat onderwerp een stuk moeilijker.
Ik ben ook heel benieuwd waar jullie zoal mee bezig zijn.
Gr. Sietske

peetje_digitaal op 13 maart 2010 om 14:02

Hoi Sietske,
Bedankt ook weer voor jou reactie! Zie nu ook de update in mijn omschrijving van de foto. Na lang pielen had ik alle horizons recht en nu heb ik de verkeerde foto geupload... heb geen zin om bijna dezelfde foto te uploaden, vind ik een beetje zonde van mijn gallery. Het idee kwam ook op als kakken, mijn man zei het toen ik op een steiger stond, en ja met zo'n varend schip heb je niet veel tijd! Dinsdag heb ik weer cursus dus dan ga ik horen wat ze er van vinden. Ik vond het wel lastig, heb me echt rot gepiekerd met wat ik er op zou zetten! Ben ook erg benieuwd naar de volgende opdrachten! Neem aan dat jou cursus ook voor gevorderden is of zeg maar een vervolgcursus?
Grappig ook hoe jouw idee voor de sequentie tot stand is gekomen
Wauw geënsceneerde fotografie, ben benieuwd wat ik me daarbij voor moet stellen? Zet je het ook weer op zoom?
Ik zal jou ook op de hoogte houden, veel succes!
Gr, Petra

hilma5 op 12 maart 2010 om 08:54

Leuk idee! Wat was de opdracht? Hij is idd niet helemaal perfect, hoe het dan wel moet..geen idee, haha.

peetje_digitaal op 13 maart 2010 om 13:57

Ja de opdracht was : "maak een fotosequentie" En wat je er dan op zet mocht je zelf weten. Voorbeelden alhier: http://www.humas.nl/ (klik op portfolio, klik op fotosequentie, klik op een foto) of http://www.szulc.info/tag/sequences/ (die is heel beroemd hiermee. scroll tot halverwege voor voorbeelden).
Zie ook mijn update bij de omschrijving...
En dinsdag hoor ik wel of het nou wat is of niet, hihi.

hilma5 op 13 maart 2010 om 14:06

Das wel heel gaaf zeg! Die met die appel die tennisbal wordt, die vind ik echt ge-wel-dig!
ook een heel leuke opdracht hoor, niet makkelijk, ik vind dat je hele creatieve ideeen hebt uitgewerkt!

peetje_digitaal op 13 maart 2010 om 17:56

Ja leuk he, hoe kom je er op zo'n opdracht te verzinnen, haha. Maar zo kom je ook nog es op sites van bekende fotografen (nu dan bekend, haha) en kom je wéér tot nieuwe ideeën, zo leuk!!!
Hoe gaat het met jouw cursus??

hilma5 op 13 maart 2010 om 18:08

Die is afgerond, in november al. Wil volgend jaar een vervolgcursus gaan volgen, of workshop (belichting staat als eerste op de lijst). Zou het dit jr doen maar de financieen en gezondheid roepen me een halt toe.
Ik vind het super die sequals, ga er binnenkort ook eens mee aan de slag denk ik!

peetje_digitaal op 13 maart 2010 om 18:13

Ja leuk joh zo'n vervolgcursus, maar je moet er inderdaad wel even tijd voor hebben. Leuk dat je ook met sequenties aan de gang wil. Je moet ook maar es googelen en dan op afbeeldingen, dan kom je ook op fora en krijg je nog meer uitleg.
Hoe gaat het eigenlijk met je gezondheid? Alweer een beetje er boven op?

Ivy op 11 maart 2010 om 21:05

Ik vind deze wel heel geslaagd, erg goed gedaan, je moet maar op het idee komen.
Fraaie kleuren gebruikt.
gr.Mieke

0

Stemmen

Bekeken:778

Favoriet:0

peetje_digitaal

Niveau:beginner
Lid sinds: 16-07-2009

Meer foto's uit de categorie Overig

  • Lucht
  • Tot punt komen
  • Spinning Autumn
  • Boutique
Datum:
11 mrt. 2010 20:06:01
Camera:
Nikon D90
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast