Upload jouw foto's

DiMAGE F300 (Minolta Co., Ltd.) - 64 - f/8.0 - 1/180 - 8 mm

Grachtenpand aan de Oude Singel in Leiden. Kan wel een likje verf gebruiken.
Heb hier de perspectief correctie toegepast, wat ik nu eindelijk een beetje begin te snappen, maar nog niet helemaal doorheb, want ik kreeg hem toch niet helemaal recht. Na de perspectiefcorrectie was hij opeens tonvormig geworden, dus dat moest ik ook weer corrigeren.


Reacties (7)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
fotojan op 4 februari 2005 om 17:25

Liesbeth de uiterst linker en de uiterst rechterbuitenkant van de ramen staan volgens mij nog een beetje rond naar buiten,als ik het goed zie.Ik heb er eens een latje langs gehouden en ik denk dat het zo is.
Je foto is knap aan een schilderbeurt toe,dat doet me eraan herinneren dat ik dit jaar ook weer aan de slag moet met de buitenboel.
Gr Jan

giesbers op 4 februari 2005 om 17:13

Heb ook al 2 verschillende tips gekregen voor perspectief bijwerken..maar dan in ps7. Het is even oefenen maar wel leuk als je een goed resultaat ziet. Vind deze toch aardig gelukt (hoewel ik natuurlijk niet weet hoe scheef het origineel was....) Gr. Tineke

Riny op 4 februari 2005 om 10:01

Hoi liesbeth...Je had net onder de kozijnen kunnen croppen dan had je volgens mij een ander perspective gehad
Inderdaad het heeft wel een likje nodig
Groetje,
Riny.

aoowdam op 4 februari 2005 om 08:59

Liesbeth, oefening baart kunst. Je kunt perspectief ook corrigeren met "distortion" Hiermee ben je veel flexibeler. Bij het corrigeren van perspectief moet je wel rekening houden met het feit dat als je simpelweg de beide bovenpunten naar buiten trekt, het beeld platter zal gaan worden. Dus vaak zal je de beide punten schuin omhoog en naar buiten moeten trekken.

mortem op 4 februari 2005 om 00:22

In photoshop (7.0/CS) gaat dit ook heel gemakkelijk. Gebruik de tool crop en vink de optie perspectief aan (boven in). zet nu de vier hoeken gelijk en aan de lijenen die recht zijn in de foto. Het resultaat is verbluffend. onopvallend recht gezet. Ik viel van mijn stoel toen ik de truc de eerste keer zag. Probeer het je zal zien dat het niet moeilijk is. Deze hiernaast is bijna een Esher. 'eigenlijk kan het niet wat je ziet..'

Liesbeth op 4 februari 2005 om 00:19

Ja, je hebt hier gauw eer van je werk! Heb hem in PSP8 bewerkt. Ga nog maar eens flink oefenen met die perspectiefcorrectie.

Liesbeth op 4 februari 2005 om 00:01

Ik heb hem ook nog geprobeerd te croppen aan de onderkant, tot net boven de deurlijst, maar daardoor werd hij toch minder.

0

Stemmen

Bekeken:323

Favoriet:0

Liesbeth

Niveau:beginner
Lid sinds: 12-09-2004

Meer foto's uit de categorie Overig

  • Industriedenkmal Kokerei Hansa te Dortmund (Duitsland)
  • Catshuis......
  • Heerema Sleipnir 4
  • Waterdrop
Datum:
3 feb. 2005 23:59:15
Camera:
DiMAGE F300 (Minolta Co., Ltd.)
Iso:
64
Sluitertijd:
1/180 sec
Diafragma:
f/8.0
Brandpuntsafstand:
8 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast