Upload jouw foto's

Canon EOS 6D - 1600 - f/5.6 - 1/100 - 135 mm

De dansende Derwishen
De 'dans' van de derwishen wordt 'Sema' genoemd. Sema is een deel van de inspiratie van Mevlana en een deel van de Turkse cultuur. Sema stelt een mystieke reis voor van spirituele verlichting. De Derwishen zijn op zoek naar 'het Perfecte', ze doen afstand van hun ego om de waarheid te vinden en hopen van hun reis terug te komen als rijpere personen, om zo de gehele samenleving van dienst te kunnen zijn, zonder daarbij onderscheid te maken tussen rangen en standen.

De kleding van de Derwishen en hun bewegingen hebben allen een symbolische betekenis. De mantels symboliseren de kist van Mevlana, de witte kleding de doeken waarin hij begraven werd en hoeden zijn tombe.

Het Sema-ritueel begint met een hymne die de profeet Mohammed (vzmh) prijst. De Derwishen staan hierbij op en buigt naar de aarde en naar de mensen. De draaiingen die ze maken tijdens het dansen symboliseren de pogingen om God in alle richtingen te zien. Wie goed kijkt zal zien dat de dansers niet volledig in trans geraken, de mevlevi blijven rustig en zich bewust van wat ze doen. Ze dansen zonder elkaar aan te raken en stoppen abrupt bij het teken wat de hoofddanser geeft.


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
toda op 7 november 2014 om 11:22

Mooie foto, en ook het verhaal erachter +stem.
gr,tON

1

Stemmen

Bekeken:45

Favoriet:0

seymaaltinkaya

Niveau:beginner
Lid sinds: 27-08-2014

Meer foto's uit de categorie Portret

  • Hailey
  • Jazzlynn
  • “Wanna play?”
  • Ik ga alleen verder
Datum:
31 okt. 2014 03:48:18
Camera:
Canon EOS 6D
Iso:
1600
Sluitertijd:
1/100 sec
Diafragma:
f/5.6
Brandpuntsafstand:
135 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast