Upload jouw foto's

Sony A700 - 200 - f/16.0 - 1/125 - 90 mm

Om aan de behoefte voor een hogere kwaliteit licht en modifiers te voldoen, vroeg ik Frank Doorhof (bekend fotograaf, die toevallig in dezelfde plaats woont als ik) om advies. Hij nodigde me uit voor een één-op-één workshop, boekte voor de hele dag het geweldige model Corine, en vroeg zijn assistente Wendy om te helpen. Samen lieten zij me zien wat het betekent als je zowel licht als model naar een hoger plan brengt, en ik ben hen dankbaar voor deze dag.

Model: Corine
MUA: Corine
Fotograaf: www.richardaltenburg.nl


Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
vissi-darte op 14 september 2010 om 21:46

Hey Richard,

Ik zie dat je (ook) al lang niet meer op zoom bent geweest. Ik hoop dat het goed (genoeg) met je gaat en dat je dit nog kunt lezen.

Het is zonder meer een bijzonder fraaie opname die je echt wel even in de vergroting moet bekijken om het "in and out of focus" aspect te kunnen zien en te kunnen waarderen.

Ik moet zeggen dat geregisseerde portret fotografie niet helemaal mijn ding is maar dit resultaat spreekt me zeer aan. Het out of focus deel komt wat kunstmatig op me over maar dat zal hierbij wel een algemeen geaccepteerd en gewaardeerd stijlelement zijn.

Nogmaals, ik hoop dat je gezondheid niet al te veel te wensen over laat maar ik vrees er eigenlijk wel een beetje voor.

Hopelijk "tot ziens", groet, Allard

autofocus op 21 maart 2010 om 17:37

je moet wel een hele lucky basterd zijn! het zij je gegund, vind dit ook echt een 'hogeschool-portret'! Niets ten nadele van je overige werk trouwens hoor, maar deze is gewoon extreem goed.

gr Hans

Richard_Altenburg op 21 maart 2010 om 18:15

Bedankt voor je lovende reactie, Hans. Luck has nothing to do with it, het was een betaalde workshop die iedereen kan boeken, maar ik heb wel het geluk dat Frank in Emmeloord woont, net als ik. Andere workshops zijn buiten mijn bereik omdat ik niet ver kan reizen, te zwaar voor me. Oh, ik had wel geluk dat Corine als model geboekt was, ik heb al veel foto's van haar gezien en wilde altijd eens met haar werken. Ik ga thuis en op locatie ook met Elinchrom licht en modifiers werken, en denk dat het mijn foto's wel naar een hoger plan kan tillen (als ik zelf ook weer het nodige leer moet dat lukken). Groeten, Richard.

Mobron op 16 maart 2010 om 13:12

Leuk zo'n uitnodiging.... Zou ik ook wel willen
Haar haren komen mooi over op de foto en een leuke pose...
Gr. Lisette

Richard_Altenburg op 16 maart 2010 om 13:33

Het was wel een betaalde uitnodiging, hoor, dus ik moest wel aardig in de buidel tasten om de volgende stap in mijn carrière te zetten, maar ik had het er graag voor over, het is waardevol om met zulke getalenteerde mensen te kunnen werken gedurende een aantal uren.

fotobeer op 16 maart 2010 om 11:05

ja, prachtig, deze plaat heeft alles zelfs twee diagonalen

2

Stemmen

Bekeken:86

Favoriet:0

Richard_Altenburg

Niveau:
Lid sinds: 24-04-2008

Meer foto's uit de categorie Portret

  • Model: Jennifer Renting
  • Peter Verest_HBL8574
  • Zwangerschapsshoot!
  • Michelle
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
16 mrt. 2010 10:29:43
Camera:
Sony A700
Iso:
200
Sluitertijd:
1/125 sec
Diafragma:
f/16.0
Brandpuntsafstand:
90 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast