Upload jouw foto's

Nikon D800

Dit keer schrijf ik mijn blog met een zwaarder hart. Het betreft Mw van Amersfoort, een vrouw die het niet altijd getroffen heeft in haar leven. Mw van Amersfoort zit lachend in haar stoel en luistert naar mijn gebruikelijke voorstelling van mijzelf (dat vind ik wel zo eerlijk aangezien ik de Golden Oldies zelf ook het hemd van het lijf vraag) en als ik haar kamer rondkijk valt het mij op dat daar niet de gebruikelijke foto’s hangen van kinderen en kleinkinderen.

We starten het levensverhaal van Mw van Amersfoort in een klooster in Grave waar Mw van Amersfoort door een afwijking aan haar ogen een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht en ze braille heeft geleerd. Vanuit het niets lacht Mw van Amersfoort breed naar mij; “… de nonnen in het klooster waren erg streng, als we allemaal op een rijtje zaten en wat lekkers kregen, werd ik overgeslagen, dan had ik weer wat uitgehaald”, ik lach hard met haar mee, die zag ik niet aankomen.

Het was eigenlijk de bedoeling dat Mw van Amersfoort haar leven aan het klooster zou weiden, door haar slechtziendheid waren er weinig andere opties voor haar. Toch bracht een Dr Sis Heyster daar verandering in en Mw van Amersfoort begon aan haar eerste baan als helpende in een verzorgingshuis. Toen die prachtige lach weer: “... ook daar vond in het leuk om de mensen in de maling te nemen!”.

Hoewel ze het erg naar haar zin had wilde ze toch ook graag weer naar huis, gelukkig was deze verandering mogelijk en zo zette Mw van Amersfoort haar carriere voort; soms wisselde zij van baan, niet altijd vrijwillig, en kreeg zij de mogelijkheid haar eigen woning te betrekken.

Van tijd tot tijd genoot ze van vakanties in Oostenrijk, Frankrijk en Spanje met haar zussen of hield zij de kinderen van haar zus gezeldschap, en weer die fantastische lach: “... ik mocht alleen niet meer mee naar het park, dan ging ik op de grond stampen en werden alle beestjes wakker!”

Deze week staat Mw van Amersfoort, met haar geweldige lach, even in haar welverdiende spotlight!

https://cynclicks.nl/golden-oldies/article/25978/mw-van-amersfoort


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
RobNagelhout op 23 april 2018 om 15:12

Lief en ook mooi portret met een heerlijk begeleidend verhaal, top
gr.Rob

iCyn op 7 mei 2018 om 10:17

Bedankt Rob!

0

Stemmen

Bekeken:58

Favoriet:0

iCyn

Niveau:semiprof
Lid sinds: 16-06-2016

Meer foto's uit de categorie Portret

  • Mika
  • Sem
  • Zwangerschapsfoto
  • ARWYN
Datum:
23 apr. 2018 09:23:25
Camera:
Nikon D800
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast