Upload jouw foto's

Canon EOS 30D - 100 - f/9.0 - 1/125 - 70 mm

Opdracht fotovakschool: studio fotografie: totaal niet mijn ding maar als het dan toch moet, een keuze maken! Mijn passie is kleur en macrofotografie. Maar een opleiding is breed en moet je dus je grenzen verleggen of je het nu leuk vindt of niet. Als ik dan studiowerk moet gaan maken en ik heb de keuze uit een, witte, grijze of zwarte achtergrond, kies ik voor zwart. Om er een spannend verhaal van te maken kies ik voor grote contrasten zoals zwart/ wit zwart/rood met een subtiele belichting op het model. Je kunt hiervoor 1 hoofdlicht gebruiken 3/4 of een hoofdlicht met een reflectiescherm of invullicht om de schaduwpartij op te lichten ( en dit in de goede zin van het woord dan natuurlijk)
Alle vormen van belichting zijn mogelijk zolang je er maar voor zorgt dat het accent op de ogen ligt. Ogen zijn de blikvangers in het beeld van een portret, daar kijkt men het eerste naar, dus dat moet goed zijn! Kijk in een zwart/wit foto goed naar de belichting! Er moet een duidelijk wit/en zwart punt aanwezig zijn voor een goede verdeling en sterk beeld!Dat maakt het spannend!!! Of ik aan al deze criteria voldoe? I don't know! Doe mijn best er iets van te maken!


Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
bobbley op 18 juni 2013 om 06:14

fraaie opname en leuk je toelichting, knap je overwegingen vastgelegd
Bob

botafriko op 18 juni 2013 om 00:04

Het is gewoon een mooi classy portret. Goed belicht. Ik neig er een beetje naar dat de hoed rechtsboven wat te donker is. Geen doortekening moet kunnen, maar hier drukt het nogal, beetje uit balans. Maar dan ben ik wel echt op kleine dingen aan het letten. Al met al fraai. Gr. Roy

awduijts op 17 juni 2013 om 23:21

Pracht opname Christine.

Gr Wim+

christinevandelft op 17 juni 2013 om 23:49

Dank je Wim! Probeer telkens weer mijn grenzen te verleggen in de fotografie en steek hier ook heel veel energie in!
Volgend jaar hoop ik af te studeren aan de fotovakschool en me dan echt te gaan specialiseren op onderwerpen in de fotografie die ik echt leuk vind! heb nu vakantie, hoerah en kan nu mijn tijd beter besteden aan mijn vrienden op zoom!

Blunder op 17 juni 2013 om 23:13

Ik moet denken aan Jard van Es, die heel jong voor de grote Haitink en het Cocertgebouworkest moest komen zingen. Na afloop kwamen alle zenuwen er uit en ze kwebbelde aan een stuk door over de repetitie. Uiteindelijk vroeg ze Haitink wat hij er van vond en hij zei: "Mevrouw, ik heb geen idee waar u het over hebt, maar ik vond het mooi".


Stem en ster.

3

Stemmen

Bekeken:62

Favoriet:1

christinevandelft

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 28-04-2011

Meer foto's uit de categorie Portret

  • Glory of the light
  • Esther
  • The touch...
  • M A U D - portret
Datum:
17 jun. 2013 22:04:43
Camera:
Canon EOS 30D
Iso:
100
Sluitertijd:
1/125 sec
Diafragma:
f/9.0
Brandpuntsafstand:
70 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast