Meld je gratis aan

Nikon D40

Geldrop – Tijdens een hevige bui welke over Geldrop heen trok is de bliksem ingeslagen op een woning aan de Hulsterweg in Geldrop. De brand welke binnen woede heeft volgens een brandweerman langere tijd kunnen uitbreiden. De brandweer welke zeer snel ter plaatsen was, omdat deze net terug op de kazerne waren van een voorgaande melding, heeft zich toegang tot het pand moeten verschaffen.

De brand werd rond tien over half zeven opgemerkt door de buurman. De brandweer rukte in eerste instantie uit met een tankautospuit en een hoogwerker. Dit bleek echter niet voldoende materieel te zijn om deze brand meester te kunnen worden, en hierop is dan ook de beslissing gekomen om op te schalen naar een middelbrand. Waarop de 2e tankautospuit van Geldrop is gealarmeerd evenals de officier van dienst. Ook is er nog aanvullend materiaal opgeroepen waaronder een ademlucht container en een adviseur gevaarlijke stoffen.

De brandweer heeft uit het pand nog een hond kunnen redden welke in de bijkeuken zat. Deze is naar buiten gehaald. Een van de brandweermannen heeft de hond ook extra zuurstof toegediend omdat de hond rook ingeademd zou hebben. Een papegaai heeft de brand helaas niet overleefd.

Het nablussen van het pand gaat vermoedelijk nog uren duren. Een dichtbij gelegen loonbedrijf heeft een graafmachine ingezet om, wat nog over is van het pand, af te breken en om de brandende resten uit elkaar te halen zodat deze goed geblust kunnen worden.

De brand was voor de brandweer moeilijk te blussen omdat deze tussen verschillende vloeren aan het branden was. Hierdoor leek het er regelmatig op dat de brandweer de brand onder controle had. Dit bleek echter dus niet het geval te zijn.

Het pand is compleet verloren gegaan.
Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor tijdens de brand.


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
0

Stemmen

Bekeken:29

Favoriet:0

sjeffker

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 23-04-2014

Meer foto's uit de categorie Portret

  • Zussen
  • Mummy, very soon you'll meet me ...
  • 2 mannen
  • Inception
Datum:
25 sep. 2014 10:06:34
Camera:
Nikon D40
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast