Upload jouw foto's

Panasonic Lumix DMC-FZ200


Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
vissi-darte op 10 mei 2016 om 16:13

Knap gedaan Fred. De enige keer dat ik in een synagoge probeerde te fotograferen kreeg ik meteen vijf man op mijn dak. Kennelijk trek ik conflicten aan. Of meet men met meerdere maten. Of heb jij een koelbloedig IJslands voorkomen.....

fredscholte op 10 mei 2016 om 17:40

Ik probeer nooit te fotograferen; ik fotografeer. Als je onzeker bent en schuchter probeert, is het contact meestal niet erg gezellig en spontaan. Iedereen wil graag zien en gezien worden, maar een ietwat slinkse benadering ervaart men als onprettig en niet gewenst. Dit geldt trouwens voor alle landen die ik tot nu toe heb bezocht.

vissi-darte op 11 mei 2016 om 10:58

Ja hoor, baas boven baas

Ik meng af en toe graag wat Scherz in mijn reacties. Zo schuchter en onzeker ben ik nu ook weer niet.... Ik houd het op het meten met twee maten. Bij mijn poging waren helemaal geen praktiserende gelovigen in beeld. En misschien kreeg ik een paar minder dan vijf op mijn dak. In zowel Cochin als Caïro was het volgens de synagoge beheerders absoluut not done foto's te maken in deze toegewijde ruimten. Mogelijk zijn ze er in Boekarest, na eeuwen van pogroms en achtervolging, er allemaal wat milder over gaan denken.

Heel wat hier op zoom actieve straatfotografen zweren juist bij een slinkse benadering. Het is vaak de keuze tussen een spontaan en een geposeerd plaatje.

De kleurig geklede man hierboven staat vol toewijding in fraai licht. Dat was ik nog vergeten te vermelden. Maar wees eens eerlijk, heb je hem echt op de schouder getikt om te vragen of een foto OK was?

fredscholte op 11 mei 2016 om 11:42

Als het verboden is om te fotograferen staat dat er meestal heel duidelijk. Maar bij deze synagoge zijn ze er juist heel trots op dat het een fotogeniek bouwwerk betreft. De z.g. devote man was een niet joodse mannelijke toerist die verplicht een keppeltje draagt en en de geschiedenis van deze tempel lijdzaam aanhoort. Alleen op deze met zijn mobieltje bezig zijnd persoon viel een strook licht en dat plaatje heb dat mee naar huis genomen. (maar wel grappig wat zo'n ietwat gemanipuleerd beeld dan oproept)

Overigens bestaat er niet zoiets als portretrecht voor het achterhoofd.

vissi-darte op 11 mei 2016 om 12:01

Wat een schok! In plaats van een gelovige die devoot aan het onderhoud van het verbond doet blijkt het een ordinaire toerist die maar wat op zijn mobieltje zit te klooien...

Een keppeltje heb ik nooit op gehoeven. Meestal wel de schoenen uit. Bij de moslims en de hindoes. Bij de sikhs moest iets op het hoofd. Geeft niet wat, als het maar iets was. Bij de christenen is zo goed als alles mogelijk. Behalve dan weer hotpants of een minirok. Verwarrend hoor, al die geloven. Ik heb het mijne ooit eens afgezworen. Daar gaat vooralsnog veel rust van uit.

fredscholte op 11 mei 2016 om 12:18

Zo zie je maar.
Ik zal een foto van de Synagoge zelf plaatsen, Echt een heel mooi bouwwerk.

vissi-darte op 11 mei 2016 om 12:25

Misschien zie ik hem nog op tijd. Ga even drie weken zoomloos. Ook daar gaat veel rust van uit.

nak-kos op 9 mei 2016 om 17:11

Goed van het aanwezige licht geprofiteerd, echt mooi.

Gr. Nico.

henkvanm13 op 6 mei 2016 om 22:38

Hij bidde ook voor jouw zonden.! Serieus mooi werk.!
Gr. Henk

Jaap93 op 6 mei 2016 om 21:57

Stemmig op de plaat.
Jaap

0

Stemmen

Bekeken:43

Favoriet:0

fredscholte

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 04-02-2007

Meer foto's uit de categorie Reisfotografie

  • Strandhuisjes
  • Trein in Oświęcim Birkenau
  • Pelgrimspad 31
  • Een gracht in Amsterdam
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
6 mei 2016 20:35:35
Camera:
Panasonic Lumix DMC-FZ200
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast