Upload jouw foto's

Nikon D300 - 800 - f/7.1 - 1/40 - 20 mm

Er zijn heel wat landen waar de schooljeugd gekleed in een uniform naar school gaat. Zo ook op Cuba. Dit om zo sociale verschillen visueel uit te bannen en iedereen gelijk te laten zijn. Wanneer je hoort hoe de NL-jeugd elkaar afkat omtrent de kleding, zou het goed zijn om dat hier ook maar eens te gaan invoeren. En dan allemaal netjes in de rij gaan staan!


Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
mariontcvb op 2 november 2013 om 09:33

ja dat zou een hoop ellende en pesten besparen als we hier schooluniformen zouden krijgen dat roep ik al jaaarrreeeen,,maar voor sommige cubanen is een uniformpje ook niet te betalen,let maar eens op hoe verwassen en te klein ze soms zijn, ook moeten ze er gympen wit of zwart bij dragen dat is verplicht, wijsturen ze vaak op naar onze adoptiefamilie

mphvanhoof op 2 november 2013 om 11:39

Er is nog heel wat werk aan de winkel om het over de wereld beter te krijgen. Mooi initiatief van jullie om hen te helpen. Chapeau. Gr Marcel.

mariontcvb op 2 november 2013 om 11:59

is erg leuk, we steunen dat gezin vanaf 2007, met pakketjes en mijn man gaat meestal elk jaar 2/3 weken naar ze toe,zo hebben we elk jaar iets gedaan, een keuken ,badkamertje, meubels, bedden , ze hadden echt niks. sinds vorig jaar hebben ze een leefbaar huisje (vergelijk het niet met hier) maar ze hebben een toilet, water,douche,keukentje, bedden met echte matrassen en 4stoelen en keukengerei, toen moesten ze het zelf doen van ons, ze hebben nu een kioskje en verkopen spullen (die wij soms opsturen) en bakken koekjes ,(want ze werden wel makkelijk, we zijn geen sinterklaas,ze moesten nu zelf vd toekomst zorgen) het gaat beter met ze ,soms springen we nog in ,maar dit jaar gaan we ergens anders naar toe op vakantie , ze vinden dat wel erg ,maar daar in cuba zijn we erg veel met hun bezig, ze hebben nog 2 kinderen erbij gekregen eentje naar mij vernoemd en de andere naar mijn dochter.
het is wel erg leuk , je weet waar je geld terecht komt en wat er mee gebeurd, schenken aan goede doelen blijft vaak aan de strijkstok hangen dat heeft me dikwijls geergerd ,
we vliegen altijd heel goedkoop en slapen in casa particulars (vaak beter dan hotels)
ik heb cuba nu een paarx doorkruist ,maar nog steeds vinden we mooie plekken waar nog geen toeristen komen , vooral de buurt van baraqoa en onderin bij het moeras dat zijn prachtige natuurgebieden
maar nu ff iets anders ,maar cuba zal altijd blijven trekken ,maar ik vraag me af wat er van gaat komen als fidel overlijdt .
grtjes en fijn weekend

mphvanhoof op 2 november 2013 om 12:15

Ik vraag me dat ook af. Aan de ene kant is het fijn dat men onder dat dwingende regime uitkomt, maar aan de andere kant hou ik ook mijn hart vast. We weten met z'n allen wat er over de wereld gebeurd is wanneer er een regime verdwijnt. Daarnaast heeft vooruitgang ook een hele grote keerzijde. Dan draait het ineens alleen nog maar om het geld en telt de mens en de natuur niet meer. En zo kan alles wat puur is volledig naar de filistijnen gaan. Neem de milieu rampen en de financiële crisis maar eens. Hoelang kan dit allemaal nog ongestraft blijven doorgaan. De geschiedenis heeft laten zien dat de mens heel wat foute beslissingen heeft genomen en ten onder is gegaan aan haar eigen hebzucht. Staat het westen dit ook te wachten??? laten we hopen dat er op tijd een moment van bezinning komt en het niet te laat is. Gr Marcel.

mariontcvb op 2 november 2013 om 14:57

helemaal met je eens, voor mijn kleinkinderen hou ik mijn hart vast

mphvanhoof op 31 oktober 2013 om 09:31

Bedankt voor de fijne reacties.

eenmomentjesvp op 30 oktober 2013 om 20:21

Een foto dat boekdelen spreekt en dat verzorgd is vastgelegd.
Ook ben je als kijker nieuwsgierig waarom dat ene jongetje
links geheel afgezonderd zit. Kan mij overigens ook veel
vinden in je tekst, maar denk dat het niet uitvoerbaar is.
Mvg (stem),
Robert

1

Stemmen

Bekeken:44

Favoriet:0

mphvanhoof

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 25-11-2005

Meer foto's uit de categorie Reisfotografie

  • Pier Scheveningen
  • P3180028 (2)
  • Mijn Reizen
  • Elzas Frankrijk.
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
28 okt. 2013 16:43:51
Camera:
Nikon D300
Iso:
800
Sluitertijd:
1/40 sec
Diafragma:
f/7.1
Brandpuntsafstand:
20 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast