Meld je gratis aan

Canon EOS 5D Mark III - 200 - f/9.0 - 1/250 - 39 mm

Kerken-Church-Eglise-https://www.facebook.com/groups/theovdboom/

Alphen (ook: Alphen aan de Maas) is een dorp met 1.675 inwoners in het zuidwesten van de gemeente West Maas en Waal in de Nederlandse provincie Gelderland.
Alphen was vanouds een zelfstandige bestuurlijke eenheid, die in de Franse tijd werd omgezet in een zelfstandige gemeente. De gemeente Alphen werd op 1 januari 1818 opgeheven en bij Appeltern gevoegd.
Een van de bezienswaardigheden is de zeer oude kerk. De fundamenten en een deel hiervan behoren tot de oudste kerken van Nederland. Even buiten het dorp staat de standerdmolen Tot Voordeel en Genoegen.
Alphen is door een veerdienst verbonden met het Brabantse Lith, en ook met het Brabantse Oijen. In de omgeving vindt veel landbouw en fruitteelt plaats.

Sint Willibrordus Alphen
De Sint Willibrorduskerk uit de 16e eeuw werd vervangen door een nieuwe kerk in neogotische stijl, ontworpen door Joseph Cuypers en Jan Stuyt, en ingewijd in 1910. Op 7 oktober 1944 stortte de spits van de kerktoren op het schip van de kerk tijdens een artilleriebeschieting. De zwaar beschadigde kerk werd in 1955 vervangen door een driebeukige kruiskerk in traditionalistische stijl, ontworpen door de architect Hendrik Willem Valk. In de kerk zijn nog uit de oorspronkelijke kerk het hoogaltaar, zijaltaren van Maria en Jozef, een groot hangend kruis met lichaam van Christus, een doopvont en communiebanken


Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
oudmaijer op 1 juli 2018 om 17:51

Compositie is wel goed maar de kleur komt niet zo over als het moet wezen. Erg jammer

Groetjes, Bob.

janbruijns op 1 juli 2018 om 14:39

Mooie, zonnige en duidelijke foto van deze steeds opnieuw gebouwde kerk. De kleuren lijken een beetje te sterk verzadigd.

MVG.

1

Stemmen

Bekeken:22

Favoriet:0

thema13

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 17-04-2012

Meer foto's uit de categorie Reisfotografie

  • Santiago de Compostella 7
  • bergeenden
  • camping Montherme
  • Maas bij Montherme
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
1 jul. 2018 11:02:46
Camera:
Canon EOS 5D Mark III
Iso:
200
Sluitertijd:
1/250 sec
Diafragma:
f/9.0
Brandpuntsafstand:
39 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast