Meld je gratis aan

Onbekende camera

Kerken-Church-Eglise-https://www.facebook.com/groups/theovdboom/
Spoordonk (dialect: Sporring) is een kerkdorp dat deel uitmaakt van de gemeente Oirschot, provincie Noord-Brabant en is gelegen in regio de Kempen tussen Oirschot en Moergestel.
Spoordonk telde op 1 januari 2013 2.062 inwoners. Dat aantal is inclusief de bewoners van recreatiepark Stille Wille, waar veel woningen permanent worden bewoond. De inwoners van dit recreatiepark werden in het verleden geteld bij de gemeente Oost-, West- en Middelbeers.
De Sint-Bernadettekerk is een kerkgebouw in Spoordonk in de gemeente Oirschot in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De kerk ligt aan de Bernadettestraat met aan de noordzijde een open ruimte in de vorm van een grasveld en vormt het middelpunt van het dorp. Vanaf de doorgaande weg door het dorp (Spoordonkseweg) heeft men zo zicht op kerk. Aan de zuidzijde van de kerk ligt het kerkhof.
De kerk is gewijd aan Sint-Bernadette.
Het gebouw is een georiënteerd bakstenen kerkgebouw met een lage torenachtige constructie in het westen diendende als inkom, een schip met vijf traveeën, een driezijdig gesloten koor met twee traveeën en een aan de zuidzijde tegen het koor gebouwde toren. De toren heeft vier geledingen en wordt gedekt door een tentdak. In de bovenste geleding bevinden zich aan iedere zijde dubbele spitsboogvormige galmgaten. De toren heeft overhoekse steunberen die reiken tot aan de galmgaten. Het schip en het koor worden gedekt onder een samengesteld zadeldak. De kerk is gebouwd in een aan de Delftse School verwante traditionalistische stijl.


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
0

Stemmen

Bekeken:10

Favoriet:0

thema13

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 17-04-2012

Meer foto's uit de categorie Reisfotografie

  • ¨Familie wijn
  • wolken
  • Vulkaan el Teide
  • Fjord bij Bergen
Datum:
4 apr. 2018 16:19:42
Camera:
Onbekende camera
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast