Upload jouw foto's

Canon EOS 70D - 100 - f/7.1 - 1/160 - 16 mm

Net terug van een vakantie op het prachtige indonesische eiland Bali.

De Pura Besakih is de grootste tempel en de ligt Pura in het midden van Bali. De Pura Besakih tempel is verreweg de belangrijkste en grootste tempel van Bali en wordt ook wel de Moedertempel genoemd. De hindoeïstische tempel ligt op de hellingen van de vulkaan Gunung Agung. Het is een heilig tempelcomplex gelegen op een berg en bereikbaar door een lange trap. Het dateert van de 14de tot de 18e eeuw. De tempel is voornamelijk opgebouwd uit donkere lavasteen.
De tempel bestaat uit circa 200 bouwwerken, verdeeld over 30 complexen en op een lengte van één kilometer. Ze zijn verdeeld over verschillende terrassen met meerdere Meru's en paviljoens.
Dit complex drukt het essentiële geloof uit van de Balinezen, bekend als Tri Hita Kirana, wat betekent dat het leven op aarde moet worden geleefd en bewaard, in evenwicht en harmonie tussen mens en God, mens en maatschappij en zijn medemens, en de mens en zijn natuurlijke omgeving.
In de vierde maanmaand van de Balinese kalender (maart/april) vindt het belangrijkste feest plaats. Uit alle delen van het eiland komen ze dan naar Besakih voor offers.

Het tempelcomplex ligt op ongeveer 1.000 meter hoogte. De grootste en belangrijkste tempel is de Pura Penataran Agung, of de "Grote Tempel van Staat" is het centrale deel van het tempel complex en het is de belangrijkste plaats op Bali om de goden te aanbidden.
Deze tempel is gebouwd op zes terrassen. Trappen op de helling bieden toegang tot het eerste niveau van de tempel. De ingang wordt gemarkeerd door twee vleugelvormige pilaren, een traditioneel gespleten poort. Achter deze poort bevindt zich een binnenplaats, via welke de overige niveaus van de tempel kunnen worden bereikt.


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
AnnekevanVliet op 5 mei 2017 om 22:34

Dank je wel voor de zee uitgebreide info bij deze foto. Nu gaat de foto ook veel meer 'leven'. Gr Anneke

0

Stemmen

Bekeken:74

Favoriet:0

amsterdamned

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 16-12-2009

Meer foto's uit de categorie Reisfotografie

  • Jaffa - Israël
  • Praag
  • Normandy in spring
  • Moulin de Daudet
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
30 apr. 2017 15:22:37
Camera:
Canon EOS 70D
Iso:
100
Sluitertijd:
1/160 sec
Diafragma:
f/7.1
Brandpuntsafstand:
16 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast