Upload jouw foto's

Nikon D300s - 200 - f/10.0 - 1/1 - 24 mm

Deze bolide, een Opel GTC OPC met maar liefts 280 pk, mocht ik een avondje lenen voor een fotoshoot.
Geïnspireerd door de ZOOM fotozine, waar haarfijn wordt uitgelegd hoe je een rigshot moet maken, ben ik aan de slag gegaan. Een rig had ik nog niet. Moet je zelf maken staat op veel fora. De stalen versies leek me niets. Veel te zwaar. Carbonbuis dan. Veel te duur. Dan maar zoeken op Marktplaats. Uiteindelijk is het een oude 11 meter carbon vishengel geworden. Nog een paar zuignappen van de bouwmarkt, wat tie wraps en ducktape. Eindelijk alles voorbereid, komt het met bakken uit de lucht. Dan wordt het al gauw improviseren, want ik heb de auto alleen een avondje ter beschikking. Alle apparatuur in de kofferbak gepropt en een partij doeken om de auto af te kunnen drogen. In de parkeergarage onder de supermarkt moest het dan maar gaan gebeuren. Yes, we are going underground. Nadat ik de auto afgedroogd heb, de rig geplaatst. Improvisatie komt hier goed van pas. De helft van de hengel is voldoende om de auto in beeld te kunnen krijgen. De rest is toch te dun. Het is erg rustig in de parkeergarage, dus ik kan ongestoord te werk gaan.De eerste foto`s zijn al erg bemoedigend. Zelfs zonder grijsfilter is er met ISO200 al een "high speed" effect te behalen terwijl ik de auto met zo'n schrikbarende 2 km/uur vooruit duw. Het is weer veel te laat geworden, maar zo leuk om te doen.Dan nog een dag photoshoppen en tadaaaa. Hier is het eindresultaat.

Laat graag even weten wat je er van vind.
Zoom, jullie zijn een geweldige muze geweest.

Groeten, Joost


Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Alexander1980 op 23 maart 2016 om 06:37

Knap gedaan. Ik heb zoiets ook eens gedaan maar dan hangend uit de kofferbak van een andere auto. Rig staat nog op to do list. Je tip van een hengel is een hele goeie en zal ik zeker in gedachte houden.

joostopzoomnl op 24 maart 2016 om 21:43

Bedankt

hmeeuwes op 6 maart 2016 om 08:00

Knap geschoten Joost.
Niet mijn ding maar kan het zeker respecteren dat je er voor gaat en dan met dit resultaat eindigt.
'De snelheid' zit er goed in.
Een hoop werk zie ik met vier opnames en corrigeren maar het resultaat mag er zijn.
Gr Henk

joostopzoomnl op 8 maart 2016 om 20:41

Bedankt Henk,

Ja, dat krijg je als je twee passies met elkaar kruist. Dan ga je er voor en krijg je vaak het mooiste resultaat. Het is inderdaad wat anders dan insecten fotograferen. Dat komt in het voorjaar wel weer. .

Groeten, Joost

JustHerm op 5 maart 2016 om 21:47

Mooi gemaakt Joost! Heb je één opname gebruikt of meerdere in de nabewerking?

joostopzoomnl op 5 maart 2016 om 22:03

Voor deze foto heb ik er vier gebruikt. Eén basisfoto en de andere foto`s om bepaalde details te verbeteren. Zo heb ik veel storende spiegelingen van de TL lampen verwijderd en een aantal details verbeterd.

JustHerm op 6 maart 2016 om 06:09

Goed gedaan!

PtR op 5 maart 2016 om 21:03

Ik heb niet zoveel met autofotografie maar ik vind dit een hele gave plaat. Goed verhaal er bij, ook. Mooi om te lezen hoe je het gedaan hebt. Het kenteken is een mooie toegift.

Groet
Peter

joostopzoomnl op 5 maart 2016 om 22:08

Hoi Peter, bedankt voor je reactie. Het kenteken is met behulp van photoshop gemodificeerd. Dit was het laatste wat ik in de foto veranderd heb.

Groeten, Joost

6

Stemmen

Bekeken:83

Favoriet:0

joostopzoomnl

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 11-02-2011

Meer foto's uit de categorie Sport

  • Workout
  • Maxi
  • Formule 1 Abu Dhabi, Yas Marina  2019
  • Dakar Preproloog 2019