Meld je gratis aan

Nikon D80 - 100 - f/1.8 - 1/640 - 50 mm

[view full screen]


Reacties (17)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
thepigeonman op 19 november 2016 om 04:03

Gezellig en moet kunnen.

Mindscape op 14 augustus 2016 om 22:55

Ook hier blijf je direct weer in hangen, want je ziet direct een verhaal. Hoe doe je dat??

a1949 op 18 juli 2016 om 14:58

Weer een prachtige straatfoto,mooi moment gepakt en de kleuren en uitsnede zijn weer top.
Gr Andre ++

mphvanhoof op 16 juli 2016 om 12:42

Leuk moment. Real life. Tja en die gele cap..... Gr MArcel.

Arnoud78 op 11 juli 2016 om 21:59

Wat een mooi straatbeeld Chris en wat een mooie/leuke karakters die een eigen verhaal lijken te vertellen. Heel knap dat je hier oog voor hebt! Gr. Arnoud

bakkenist op 10 juli 2016 om 23:50

Mooie foto Chris, een plaat waar je langere tijd naar kijkt. Top dus

botafriko op 8 juli 2016 om 23:41

Weer een mooie filmische plaat. De gele pet trekt de aandacht, ook de sigaret is een sfeermaker. Ik denk wel dat je rechts wat veel ruimte hebt. Dat trekt het wat uit balans.

Groeten Roy

CHRIZ op 9 juli 2016 om 01:16

Hoi Roy,

Begrijp je standpunt. Had hem in eerste instantie ook rechts bijgesneden en kwam tot de conclusie dat het rechterraam er een beetje verloren bijhing en het drietal de centrale positie kwijt was. Met het inkorten van de rechterzijde zou ik bovendien teveel van de boven en onderkant van de opname verliezen (aspect ratio 2.35:1/cinemascope dien ik te respecteren) waardoor het drietal zodanig ingekaderd zou worden dat de positionering t.o.v. elkaar verloren zou gaan, vandaar deze keuze. Dat er rechts naast de rugzak weinig gebeurt en het daardoor vrij open oogt, klopt. Daarin heb je gelijk. Rechts inkorten tot bv de gestapelde bamibakjes achter het raam zou echter in het hierboven beschrevene resulteren en dat wilde ik voorkomen.
Het is vaak ook een kwestie van concessies doen, straatfotografie (ik vertel jou niets nieuws) en met het structureel opleggen van een vast filmisch kader beperk ik mijzelf natuurlijk veel meer dan een ander. Binnen dat vaste kader probeer ik er het beste van te maken. De keuzes zijn altijd weloverwogen, maar dat wil niet zeggen dat ik er nooit naast zit.
Maar dat geldt natuurlijk voor iedere fotograaf/beeldmaker.

Bedankt voor je kritische kijk.

Gr,

Chris

botafriko op 10 juli 2016 om 20:36

Ja, het is passen en meten, ik snap wat je bedoeld. Ik snij het dan toch weer zo uit dat de compo klopt. Maar dat is een keuze. Ik volgde even mijn gevoel. En dat dit is wat mijn gevoel me vertelde. Maar je foto's zijn zeer goed. Wellicht dat ik verwend ben en kritisch wordt

karindevries57 op 8 juli 2016 om 23:12

De kok heeft pauze en aan de andere kant checkt de man de ingekomen berichten! Een top plaat weer! Groet, Karin

kb op 8 juli 2016 om 19:58

excellente belichting en prachtig filmisch beeld
+

PtR op 8 juli 2016 om 17:21

Ben je nu zonder dat ik het wist in Amsterdam geweest? Nee, toch?

Maar wat een plaat. Heerlijke sfeer. Tikkie groezelig, beetje underworld en met de bekende filmische glamour. Knap gedaan want de vaste Zeedijkers (dit gok ik) zijn bijzonder alert op fotografen en staan snel met het vingertje te zwaaien.

CHRIZ op 9 juli 2016 om 15:50

Bedankt Peter voor je mooie en taalkundige beschouwing weer!

Dit zou inderdaad op de Zeedijk kunnen zijn, daar heb ik ff niet zo goed op gelet omdat ik teveel gefocust was op de mensen die er rondliepen. Misschien maar goed ook, want anders had ik mij wellicht geremd gevoeld in het maken van foto's (hoewel ik het dan natuurlijk tóch doe, echter wat minder "ontspannen" ).

Naar Amsterdam zónder voorafgaande officiële toestemming van jou? Geen háár op m'n hoofd die dat ook maar enigszins durft te denken...

En de abbabak is nog steeds verre van toonbaar
Voordat alle schades aan de bolides in het getroffen hagelgebied gerepareerd zijn, zijn we een jaar verder... Ik heb al vernomen dat er inmiddels "uitlepelteams" uit het buitenland zijn ingezet om aan de enorme vraag te kunnen voldoen. Wanneer ik aan de beurt ben zie ik wel. De schade heb ik allang gemeld. Indien je auto op die bewuste donderdagavond niet binnen stond, was je de sigaar...
Bad luck.

Thanks for asking (bij de weg).

Gr,

Chris

PtR op 9 juli 2016 om 19:34

Nou, officiële toestemming
Wat sneu van de Abbabak. Hoop dat hij binnenkort weer zijn bekende strakke uitstraling heeft. Gelukkig heeft de machtige motor geen schade.

Groet
Peter

boukes op 8 juli 2016 om 16:53

Foto met een verhaal.Fraaie weer. Groet Djurre

steven1966 op 8 juli 2016 om 12:06

En weer een knappe opname laat je hier zien .

axelterpstra op 8 juli 2016 om 11:29

Het is weer een buitengewoon levendig geheel. Je vraagt je hier ook weer af, waar gaat de camera vervolgens naar toe? Het feit dat deze plaat zolang je aandacht weet vast te houden, is fantastisch.

Hoe moet je jezelf als maker nu eigenlijk zien? Het roept weer vragen op, waarbij de antwoorden er eigenlijk helemaal niet toe doen. Een feestje om naar te kijken.

Gr Axel ++

fransarts1946 op 8 juli 2016 om 10:57

Wederom een straatfoto die het dagelijkse leven van alle dag toont, sterk komen die 3 mannen uit, die trekken meteen je aandacht, spiegeling inde ruit geeft de foto meerwaarde, kortom een mooie plaat, zoals wij van jou gewend zijn Chris!
Gr, Frans+

MaryBruijn op 8 juli 2016 om 10:26

Weer een boeiend "gewoon" straatlevengebeuren! Rook is een terugkerend beeld in je foto's, ook hier. Mooie uitsnede en kleurgebruik.
Gave foto waar je wat langer naar blijft kijken....grt Mary+

CHRIZ op 8 juli 2016 om 11:04

Bedankt Mary voor je positieve feedback!

En je hebt gelijk: rook is een regelmatig terugkerend element in mijn foto's. Sinds driekwart jaar ben ik er zelf mee gestopt, maar ik mis het nog steeds... Niet de nicotine, die lichamelijke verslaving ben je binnen een maand of wat wel kwijt (ik in ieder geval wel). De geestelijke verslaving is het sterkst: het rustig buiten staan, die eerste haal, de warme tabaksrook langzaam in je longen laten dalen en tegelijkertijd een gevoel van gelukzaligheid krijgen, de rust, het nadenken terwijl je rookt, vooral het nadenken, je gedachten volledig de vrije loop laten...
Ja, ik mis het nog iedere dag...

Maar ik was het zat om de staatskas te spekken terwijl ik aan mijn eigen ondergang werkte (een zekere vorm van zelfdestructie kan mij niet ontzegd worden) en ik was ervan overtuigd dat ik sterker ben dan zo'n klein wit staafje...

Cold Turkey, in één keer stoppen, über Nacht (zoals ze dat zo mooi in Duitsland zeggen).
Tot nu toe werkt het.

De rook in mijn beelden hoort denk ik een beetje bij het verwerkingsproces...

Gr,

Chris

MaryBruijn op 8 juli 2016 om 12:54

Ik heb zelf nooit gerookt, maar ik kan het me wel voorstellen wat je beschrijft. Knap dat je in één keer gestopt bent, volgens mij de beste manier. En het gaat je vast lukken!
Groetjes van mij!

CHRIZ op 8 juli 2016 om 13:05

Ge bent unne schat! (Da's Brabants).

MaryBruijn op 8 juli 2016 om 13:12

En jij bent een toffe gozer (da's Amsterdams)

PtR op 8 juli 2016 om 17:22

Prachtig!

blitzthedog op 8 juli 2016 om 12:47

Mooi gesproken, dat zie ik allemaal in je foto. Top plaat weer.

Gr Eric

CHRIZ op 8 juli 2016 om 13:00

Bedankt Eric!

Ben je, naast het Carnaval natuurlijk, ook een liefhebber van tabak?
Zelf ben ik het nog steeds (ik weet niet of ik dat ooit kwijt raak), maar ik heb met mijzelf de afspraak gemaakt dat ik er voortaan maar vanaf zie...

Mijn twee jongens en mijn "betere helft" houden mij met argusogen in de gaten... Onnodig overigens, want een afspraak met jezelf werkt nog altijd het beste.

Gr,

Chris

blitzthedog op 8 juli 2016 om 18:59

Ik was ook een staatskas-spekker tot zo'n 16 jaar geleden. Ik ben gestopt, maar je hoor mij niet zeggen dat ik me nu ineens zoveel beter voel en heel veel conditie meer heb, absoluut niet! Maar de sigaret na het eten en na het.... mis ik soms nog weleens.

Maar het gevoel wat het oproept bij je foto, zit nog steeds in me,... als een soort nicotine.

Gr Eric

toof op 8 juli 2016 om 10:23

Weer een mooi divers verhaal in deze foto. Kun je lang naar kijken.. Mooi gezien!

Groet
Reginald+

janpijper op 8 juli 2016 om 07:13

Gaaf, het stikt van fraaie details. De drie verschillende mannen, die moet 1 voor 1 bekijken, dan die afvalbak en de tas. De spiegelingen in de ruit, boeiend.

Gr.....Jan.

17

Stemmen

Bekeken:220

Favoriet:4

CHRIZ

Niveau:beginner
Lid sinds: 19-01-2013

Meer foto's uit de categorie Straatfotografie

  • Haagse ooievaart
  • Muurschildering
  • gitaristen-
  • Twee van Ford.
Datum:
8 jul. 2016 00:30:34
Camera:
Nikon D80
Iso:
100
Sluitertijd:
1/640 sec
Diafragma:
f/1.8
Brandpuntsafstand:
50 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast